Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι τσούχτρες στο επίκεντρο... Συνάντηση καταστηματαρχών σήμερα με φορείς για τις μέδουσες που... κατέστρεψαν οικονομικά τα παραλιακά καταστήματα

Οι τσούχτρες στο επίκεντρο... Συνάντηση ...

Οι τσούχτρες έδιωξαν τον κόσμο από το Ρίο, τον Καστελόκαμπο, το Ακταίο και αλλού

Καταστροφική είναι η κατάσταση στα παραλιακά μαγαζιά από τον Καστελόκαμπο έως και τον Ψαθόπυργο, όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν οι καταστηματάρχες χθες το βράδυ. Το φαινόμενο με τις μέδουσες έχει φέρεις μείωση στον τζίρο μέχρι και 50% !

Το thebest.gr επικοινώνησε με καταστηματάρχες τις περιοχής όπως οι κύριοι Στεργίου, Ματθαιόπουλος και Σακκούλης οι οποίοι μιλάνε για τραγική κατάσταση με μείωση στο τζίρο πάνω από 40% κατά μέσο όσο σε πάνω από 50 μαγαζιά.

Η κακοκαιρία στις αρχές του Ιουνίου σε συνδυασμό με το ξαφνικό και έντονο φαινόμενο της παρουσίας τον μεδουσών έχει αδειάσει κυριολεκτικά τις παραλίες από κόσμο σε όλη την ανατολική πλευρά του Δήμου Πατρέων.

Οι καταστηματάρχες ζητούν μια επίσημη θέση, η οποία δεν έχει έρθει εδώ και ένα μήνα, για το που οφείλεται η παρουσία των μεδουσών στον κόλπο, πόσο θα παραμείνουν και πως αντιμετωπίζεται το φαινόμενο.

Σήμερα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με όλους τους αρμόδιους φορείς (Δήμο, Περιφέρεια, Κτηματική Υπηρεσία) για να βρεθεί άμεσα μια λύση στο ζήτημα.

Η δραματική μείωση της προσέλευσης του κόσμου και του τζίρου έχει φέρει ένα ακόμα ζήτημα στην επιφάνεια. Τα τέλη που καλούνται να πληρώσουν τα καταστήματα στην ανατολική πλευρά του Δήμου ανέρχονται στα 22 ευρώ το τετραγωνικό, την στιγμή που στην Δυτική Αχαΐα τα μαγαζιά πληρώνουν 5 ευρώ το τετραγωνικό.

Τα περισσότερα καταστήματα την φετινή χρονιά δεν θα καταφέρουν να αποδώσουν τα τέλη στο Δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες, γι αυτό και αποφασίστηκε στην συνάντηση της Δευτέρας να ζητηθεί μια μεγάλη μείωση στα τέλη, τουλάχιστον για την φετινή χρονιά, εφόσον και η πολιτεία αντιλαμβάνεται ότι τα μαγαζιά επλήγησαν από ένα φυσικό φαινόμενο!

Ο Σπύρος Στεργίου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι μεγάλη η καταστροφή! Το Ρίο ξεστέκιασε. Το φαινόμενο έχει επηρεάσει όλα τα μαγαζιά, ακόμα κι αυτά που βρίσκονται 200 μέτρα πάνω από την θάλασσα.

Είναι πάνω από 200 οικογένειες και 2.000 εργαζόμενοι που πλήττονται, που περιμένουν τους 3 μήνες του καλοκαιριού για να βγάλουν όλο τον υπόλοιπο χρόνο, να καλύψουν τα έξοδά τους.

Θα προτείνουμε λύσεις την Δευτέρα αλλά πρέπει να μας δώσουν μια επίσημη εικόνα του φαινομένου. Πως εμφανίστηκε και κυρίως πόσο καιρό θα διατηρηθεί;».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Τάκης Ματθαιόπουλος: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο άμεσα και συνολικά. Όλοι οι καταστηματάρχες και οι φορείς.

Μιλάμε για τεράστια καταστροφή. Η μείωση του τζίρου κυμαίνεται σταθερά πάνω από 40% και φτάνει σε πολλά μαγαζιά και στο 50% από χρονιές που ήταν έτσι κι αλλιώς μειωμένος λόγο της οικονομικής κατάστασης.

Περιμένουμε να μάθουμε και στοιχεία για το φαινόμενο με τις μέδουσες. Πρέπει να δούμε πόσο καιρό αναμένεται να διαρκέσει, αν θα εξαπλωθεί και αν υπάρχει οποιαδήποτε λύση.

Θα ζητήσουμε να μειωθεί και το μίσθωμα της παραλίας, το οποίο είναι ήδη το πιο μεγάλο της περιοχής και με μεγάλη διαφορά. Νομίζω πως αν δεν γίνει αυτό, οι συνέπειες θα είναι ακόμα πιο καταστροφικές για πολλά μαγαζιά».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις