Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εν μέσω καταγίδας τιμήθηκε η Αγία Μαρίνα στο εκκλησάκι, έξω από το Μεσολόγγι, στα Ρέτσινα

Εν μέσω καταγίδας τιμήθηκε η Αγία Μαρίνα...

Την Κυριακή 16/7 το απόγευμα

Με κατάνυξη και εν μέσω καταιγίδας και κεραυνών πραγματοποιήθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της Αγίας Μαρίνας στο ομώνυμο εκκλησάκι της λίγο έξω από το Μεσολόγγι, στα Ρέτσινα.

Ιερουργούντους του πατρός Δημητρίου Κολοκούρα νέου εφημερίου του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρως Χριστού Αγριλιάς Μεσολογγίου καθώς και αρκετών πιστών που αψήφησαν τις άσχημες καιρικές συνθήκες, λίγο μετά τις 19:00 της Κυριακής 16 Ιουλίου 2017, ήχησε πανηγυρικά η καμπάνα του εξωκλησιού της Αγίας Μαρίνας.

Μετά το πέρας του εσπερινού προσφέρθηκαν κεράσματα στους παρευρισκόμενους ενώ το πρωί της Δευτέρας 17 Ιουλίου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προς τιμήν της Αγίας.

Την Αγία όπως αναφέρει το εκκλησιαστικό σάιτ romfea.gr, απ’ όπου και οι φωτ., την βλέπουμε πολλές φορές να εικονίζεται με ένα σφυρί στο χέρι και με το άλλο της χέρι να κρατά έναν άσχημο ανθρωπόμορφο σκύλο με κέρατα δαίμονα και να τον χτυπάει μη δίνοντας σημασία και μη γνωρίζοντας το γιατί.

Η Αγία (σε ηλικία 15 μόλις ετών) όταν παραδόθηκε από τον ίδιο της τον πατέρα όταν αντιλήφθηκε πως είχε βαπτισθεί χριστιανή) στον έπαρχο της Αντιόχειας ο οποίος την βασάνισε και την έκλεισε σε ένα μπουντρούμι στο οποίο η Αγία ακλόνητη στην πίστη της προσευχόταν αδιαλείπτως στον Θεό και Λυτρωτή της που της έδινε κουράγιο και δύναμη να υπομείνει τα φρικτά βασανιστήρια που την υπέβαλαν.

Εκεί στο κελί της φυλακής και καθώς η Αγία προσευχόταν, μανιασμένος ο διάβολος εμφανίζεται μπρός της με την μορφή τεράστιο δράκοντος και ανοίγοντας το στόμα του στράφηκε εναντίον της για να την κατατρομάξει, η Αγία όμως με θέρμη επικαλέσθηκε το όνομα του Ιησού Χριστού και ξάφνου ο δράκος μετατράπηκε σε έναν κακάσχημο ανθρωπόμορφο σκύλο και παίρνοντας ένα σφυρί που βρισκόταν εκεί τον χτύπησε στο κεφάλι.

Ο δαίμονας προσπάθησε και δεύτερη φορά να την εκφοβίσει και δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να τραπεί σε φυγή ενώ η Αγία μετά από νέους βασανισμούς, στο τέλος αποκεφαλίσθηκε παίρνοντας με το στεφάνι του μαρτυρίου την δόξα του Ιησού Χριστού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις