Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το επίκαιρο κοινωνικό θρίλερ "Ο Κύκλος" με τον Τομ Χανκς έρχεται στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο

Το επίκαιρο κοινωνικό θρίλερ "Ο Κύκ...

Στις 20 Ιουλίου 2017 στις 22.00

To δραματικό θρίλερ «Ο Κύκλος – The Circle» που βγήκε τέλη του περασμένου Απριλίου στις αίθουσες των ΗΠΑ κάνοντας εισπράξεις 21 εκατομμυρίων δολαρίων, ξεκίνησε να προβάλλεται στις Αθηναικές αίθουσες, από την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 σε διανομή της Σπέντζος Φιλμ.

Στην Πάτρα οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να δουν το φιλμ στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο, το χρονικό διάστημα από 20 έως και 23 Ιουλίου 2017, στις 22.00.

Διάρκεια: 110 λεπτά.

Πρόκειται για μία συμπαραγωγή των ΗΠΑ και των Ηνωμένων Αρβαικών Εμιράτων, σε σκηνοθεσία του James Ponsoldt, ο οποίος έχει συνεργαστεί και στο σενάριο με τον Dave Eggers. Η ταινία έχει βασιστεί στο ομώνυμο best seller του Dave Eggers, που κυκλοφορεί και στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Κέδρος.

Παίζουν οι: Emma Watson, Tom Hanks, John Boyega, Karen Gillan, Patton Oswalt, Glenne Headly και ο αξέχαστος Bill Paxton. Πρόκειται για την μεταφορά του best-seller του Ντέιβ Εγκερς, το οποίο μιλά για τη ζωή στην εποχή των social media, στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Περίληψη:

Ο «Κύκλος» είναι ένα σύγχρονο καθηλωτικό θρίλερ με πρωταγωνιστές την Emma Watson (“Harry Potter”), τον πάντα σπουδαίο και βραβευμένο 2 φορές με όσκαρ Tom Hanks (“Sully”) and τον John Boyega (“Star Wars: The Force Awakens”).

Όταν η Μέι Χόλαντ προσλαμβάνεται στην μεγαλύτερη και πιο ισχυρή εταιρία Τεχνολογίας και Social Media στον κόσμο, θεωρεί ότι αυτή είναι η ευκαιρία της ζωής της. Καθώς ανέρχεται στην ιεραρχία, ενθαρρύνεται από τον Ιδρυτή της εταιρίας Ίμον να συμμετέχει σε ένα επαναστατικό πείραμα που ξεπερνάει τα όρια της ιδιωτικότητας, της ηθικής και τελικά κάθε προσωπικής ελευθερίας. Η συμμετοχή της στο πείραμα και κάθε απόφαση που λαμβάνει επηρεάζει το μέλλον και τις ζωές των φίλων της, της οικογένειας της αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Η Μέι Χόλαντ είναι μία νεαρή, ταλαντούχα και φιλόδοξη κοπέλα. Παίρνει τη δουλειά και μετά ξεκινάει ένας... φαύλος κύκλος: κάθε φορά που προσπαθεί να κερδίσει πόντους με την εταιρία, χαρίζει ένα κομμάτι της ιδιωτικότητάς της και της προσωπικής της ζωής. Άλλωστε αυτό που πουλάει ο Κύκλος μέσω του ιδιοκτήτη της Ιμον Μπέιλι είναι: «ένα password για όλα», «μία κάμερα για απόλυτη διαφάνεια» και το κοινό ακολουθεί μαγεμένο.

Η Μέι προσφέρει τον εαυτό της ως το πρώτο δείγμα ανθρώπου που θα φοράει μία μικροσκοπική κάμερα όλες τις ώρες της μέρας, με τη μάζα των social media παγκοσμίως να την ακολουθεί στο reality show της ζωής της. Και χωρίς να το καταλάβει, χάνει τη ζωή της κι όλους όσους αγαπάει.

Όπως έγραψε και το flix.gr, το στόρι φέρνει σε κάτι από το προ 20ετίας περίπου, πανέξυπνο φιλμ «Truman Show» του Πίτερ Γουίαρ με τον Τζιμ Κάρει.

Η ταινία επιχειρεί μία κριτική στη ψύχωση σχεδόν πολύ κόσμου, με τα κοινωνικά δίκτυα στην εποχή μας. Ένα δύσκολο και απαιτητικό θέμα και όπως σημειώνει το flix.gr, ο σκηνοθέτης Τζέιμς Πόνσολντ μοιάζει να μην μπορεί να χειριστεί με ψυχραιμία και σωστή κρίση τον τόνο της ταινίας.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture