Παίζουν και οι Γιώργος Γιαννόπουλος, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου και Μαρία Γεωργιάδου
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει το φετινό καλοκαίρι, για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό τη σπαρταριστή κωμωδία «Γουρούνι στο σακί» του σπουδαίου Γάλλου συγγραφέα Ζωρζ Φεϋντώ. Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Κρήτης συνεχίζοντας τη πολύχρονη παράδοση να ανεβάζει σημαντικές παραγωγές σε καλοκαιρινές περιοδείες, επέλεξε ένα απολαυστικό έργο ενός από τους μεγαλύτερους μάστορες της σύγχρονης κωμωδίας.
Πρόκειται για ένα έργο που παρουσιάζει ενδιαφέροντες χαρακτήρες οι οποίοι χωρίς να το καταλάβουν παγιδεύονται σε παράλογες καταστάσεις. Ο Πακαρέλ είναι ένας ευκατάστατος νεόπλουτος αστός που φιλοδοξεί να παρουσιάσει στην Όπερα των Παρισίων ένα έργο που συνέθεσε η αγαπημένη του κόρη.
Αναζητώντας τον τενόρο που θα πρωταγωνιστήσει παρασύρεται από μια σειρά αναπάντεχων συμπτώσεων. Σιγά-σιγά όλα τα πρόσωπα του έργου αντιλαμβάνονται τις εξελίξεις με το δικό τους τρόπο, σε σημείο που οι σχέσεις τους να οδηγούνται σε απίθανες και ξεκαρδιστικές καταστάσεις.
Πρόκειται για μια κωμωδία που συνδυάζει με αριστοτεχνικό τρόπο τη λογική και το παράλογο, οδηγώντας καθημερινούς ανθρώπους στα άκρα.
Μετάφραση: Έρση Βασιλικιώτη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραχισαρίδης
Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς
Κοστούμια: Βάλια Μαργαρίτη
Βοηθός σκηνοθέτη: Έλια Βεργανελάκη.
Τους ρόλους ερμηνεύουν στην παράσταση οι:
Πακαρέλ: Δημήτρης Πιατάς
Ντυφωσσέ: Θανάσης Τσαλταμπάσης
Λαντερνώ (γιατρός): Γιώργος Γιαννόπουλος
Μάρθα (γυναίκα του Πακαρέλ): Αλεξάνδρα Παλαιολόγου
Αμαντίν (γυναίκα του Λαντερνώ): Μαρία Γεωργιάδου
Ζυλί: Δήμητρα Σιγάλα
Λανουά Ντε Βώ: Γιάννης Δρακόπουλος
Τιμπύρς (υπηρέτης του Πακαρέλ): Βασίλης Πουλάκος.
*Η έναρξη της περιοδείας θα γίνει από τα Χανιά στις 18 Ιουλίου. Είναι πιθανό η παράσταση να έρθει και στην Πάτρα, στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr








