Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Νίκος Δούρος μιλάει στο thebest.gr για την 40χρονη φιλία του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη - ΦΩΤΟ

Ο Νίκος Δούρος μιλάει στο thebest.gr για...

Τον είχε συναντήσει τελευταία φορά από κοντά τα περασμένα Χριστούγεννα

"Μία μεγάλη μορφή της ελληνικής πολιτικής και ένας άνθρωπος που ήξερε να τιμά τους φίλους του". Αυτά ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr ο Νίκος Δούρος, πρόεδρος της Πατρινής εταιρείας Dur, για τον εκλιπόντα τέως Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Η φιλία τους όπως μας είπε ο κ. Δούρος, ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80 όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επισκεπτόταν την Πάτρα. «Θυμάμαι ερχόταν στο σπίτι της Νανάς και του Σπύρου Δούκα και τρώγαμε. Οι επαφές μας συνεχίστηκαν και μας είχε καλέσει με τη σύζυγο μου Μαρία, στο σπίτι του στη Γλυφάδα αλλά και στα Χανιά. Όταν ανοίξαμε μαγαζί της Dur στα Χανιά τον είχα πάρει τηλέφωνο και με είχε καλέσει να πάω στο σπίτι του ενώ και ο ίδιος ήρθε κατόπιν στο κατάστημα μας», ανέφερε ο κ. Δούρος προσθέτοντας ότι η τελευταία φορά που είδε από κοντά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ήταν τα περασμένα Χριστούγεννα στο σπίτι του, στην Ρηγίλλης 15 ενώ του Αγίου Κωνσταντίνου, στις 21/5/2017 είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά για να του ευχηθεί.

"Ο Μανούσος που ήταν πάντα στο πλευρό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είχε απαντήσει στο τηλέφωνο και είπε αρχικά πως ο Πρόεδρος δεν μπορούσε, ωστόσο τελικά ο εκλιπών τέως Πρωθυπουργός κατάφερε και είπε έστω και άτονα τρεις λέξεις «Νίκο μου σ’ ευχαριστώ»!

Η οικογένεια του Νίκου Δούρου διατηρεί διαμέρισμα στην ίδια πολυκατοικία επί της οδού Ρηγίλλης με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και επόμενο ήταν όλα αυτά τα χρόνια να έχει δημιουργηθεί μία σταθερή φιλία και γειτονία.

Μία σημαντική στιγμή που θυμάται ο Νίκος Δούρος και ο γιος του Θεόδωρος Δούρος με νοσταλγία και συγκίνηση ήταν η δεξίωση στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στην Αθήνα, για  τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση της εταιρείας Dur, στις 16 Οκτωβρίου του 1990. Προσκεκλημένος ήταν ο τότε Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μαζί με τη σύζυγο του Μαρίκα.

«Θυμάμαι είχαμε πάει με τον αείμνηστο Γεώργιο Παπαγιαβή και είχαμε δώσει την πρόσκληση στο γραφείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Βουλή, στην γραμματέα του Σάκη Κυπραίου, η οποία κατόπιν μας ειδοποίησε ότι αν η εκδήλωση που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 18 Οκτωβρίου, μπορούσε να γίνει στις 16, ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα μπορούσε να έρθει μιας και στις 18 ήταν η ημέρα που είχε γενέθλια. Έτσι κι έγινε, ο Μητσοτάκης μας τίμησε τότε με την παρουσία του, ήταν μία Υψηλή επίσκεψη, όπως έγραψαν τότε οι εφημερίδες, ένα λογοπαίγνιο με το ύψος και ανάστημα του, ενώ είχαν παραστεί και όλο το πολιτικό συμβούλιο και εκπρόσωποι της τότε πολιτικής ηγεσίας, γεγονός που ήταν μία μεγάλη τιμή και προβολή για μας και την εταιρεία μας.

Θυμάμαι ακόμα πως φεύγοντας από το γραφείο του στη Βουλή, μου είχε τότε πει ο Παπαγιαβής, δεν σε βλέπω χαρούμενο, το κατάλαβες; Ο Πρωθυπουργός δέχτηκε να έρθει», ανέφερε στο thebest.gr ο Νίκος Δούρος.

Ακόμα ο κ. Δούρος θυμάται την γιορτή για τα 50 χρόνια γάμου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με την Μαρίκα Μητσοτάκη το 2003 στο Λαγονήσι. Είχε δεχτεί όλους τους φίλους του με πολλή εγκαρδιότητα, χαρά και ευχαρίστηση. Θυμάμαι τα λόγια της κόρης τους Ντόρας Μπακογιάννη που αναφερόμενη στο ωραίο ζευγάρι των γονιών της, είχε τονίσει με έμφαση “ο πατέρας μου δεν έχει δημιουργήσει ένα σόι αλλά μία φυλή”. Η συμβουλή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη προς τον κ. Δούρο ήταν «να στηρίζεις και να μην εγκαταλείπεις ποτέ τους φίλους σου».

Τέλος ένα χαριτωμένο στιγμιότυπο που θυμάται ο κ. Δούρος και το μοιράστηκε μαζί μας είχε κάνει με τις κάλτσες. «Είχα συμβουλεύσει με τρόπο τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να μην φορά κοντές κάλτσες γιατί μιας και είχε ψηλά πόδια, φαινόταν μέρος από το γυμνό του πόδι. Έτσι άρχισα να του στέλνω κάλτσες μακριές αλλά και άλλα είδη της εταιρείας μας, τα οποία εκτιμούσε πολύ. Είχαμε αναπτύξει μία ειλικρινή φιλία. Πρόκειται για μία μεγάλη απώλεια».

Επιμέλεια - ρεπορτάζ: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight