Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Σε νέα τροχιά το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας - Αποφασίστηκε από το συμβούλιο η προκήρυξη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή

Σε νέα τροχιά το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας - Αποφασί...

Ένταση δημιουργήθηκε όταν προτάθηκε μία 3μελής καλλιτεχνική επιτροπή

Πολύ γρήγορη σε διάρκεια ήταν η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που έγινε στις 2 το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης 11 Απριλίου 2017. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr το συμβούλιο κράτησε μόλις τρία τέταρτα ωστόσο οι αποφάσεις που πάρθηκαν ήσαν σημαντικές.

Η είδηση που βγαίνει από τη συνεδρίαση αυτή που έγινε στον απόηχο των δηλώσεων του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου Κώστα Καζάκου ότι δεν προτίθεται και για προσωπικούς οικογενειακούς λόγους, να παρατείνει την παρουσία του στην Πάτρα και να ξαναθέσει υποψηφιότητα (η σύμβαση του λήγει τον Ιούλιο) ήταν ότι προκηρύχθηκε η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή και μετά το Πάσχα θα «τρέξουν» οι σχετικές διαδικασίες υποβολής υποψηφιοτήτων και επιλογής του νέου προσώπου που θα μπει στη θέση του επικεφαλής του Δημοτικού Περιφερειακού θεάτρου της Πάτρας.

Το βασικό θέμα συζήτησης ήταν ο εσωτερικός κανονισμός για τον καλλιτεχνικό διευθυντή ενώ οι τόνοι ανέβηκαν όταν σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε προσπάθεια να συσταθεί μία 3μελής καλλιτεχνική επιτροπή που θα αποτελείτο από μέλη του διοικητικού συμβουλίου και δη από τα 5 μέλη της παράταξης της Δημοτικής αρχής Πελετίδη που έχει την πλειοψηφία στο συμβούλιο. Ωστόσο τα υπόλοιπα μέλη αντέδρασαν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο κι έτσι η σχετική πρόταση πάρθηκε πίσω.

Η 3μελής αυτή επιτροπή θα αναλάμβανε τα καθήκοντα κατά κάποιο τρόπο του κ. Καζάκου, ο οποίος βέβαια έχει δηλώσει ότι έως το τέλος της σύμβασης του τον Ιούλιο παραμένει στη θέση του. Παρόλ’ αυτά, μέλη του ΔΣ του θεάτρου όπως η Μαριάννα Σταματιάδου, η οποία διαφώνησε με την ιδέα της επιτροπής, ανέφεραν ότι ο κ. Καζάκος ασχολείται αυτή τη στιγμή σχεδόν μόνο με την προετοιμασία και πρόβες της παράστασης αρχαίου δράματος «Οιδίπους επί Κολωνώ» όπου πρωταγωνιστεί και θα ανέβει στην Επίδαυρο αρχές Ιουλίου.

Το συμπέρασμα του συμβουλίου αυτού που έγινε μέσα στη Μ. Εβδομάδα είναι ότι πλέον και με τη…βούλα, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ξαναμπαίνει σε νέα τροχιά εξελίξεων με τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή να προκηρύσσεται προς αναζήτηση του νέου προσώπου για το πηδάλιο του θεάτρου!

*Να προσθέσουμε πως στη συνεδίραση αντί της Ουρανίας Μπίρμπα ήταν ο Κώστας Μαλαμής ενώ παρών ήταν και ο Χρήστος Πατούχας.

Στη φωτ. σκηνή από την φετινή παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας "Μικροαστοί".

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture