Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Και με τη "βούλα" οι παραχωρήσεις ΟΑΕΔ στο Δήμο-Πώς θα αξιοποιηθούν το Πλατανόδασος και τα 13 καταστήματα στις Εργατικές - ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ

Και με τη "βούλα" οι παραχωρήσ...

"Έπεσαν" οι υπογραφές

Υπεγράφησαν σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο της Πάτρας από τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ  Μαρία Καραµεσίνη, οι συµβάσεις χρησιδανείων µε τον Δήµο, µε τα οποία ο ΟΑΕ∆ παραχωρεί τη χρήση του Πλατανοδάσους, οικοπέδου συνολικής έκτασης 59 στρεµµάτων που αποτελεί χώρο ανάπαυσης και µαζικού αθλητισµού .

Ο Δήμος αναμένεται να προχωρήσει σε παρεμβάσεις ήπιας ανάπλασης ώστε ο χώρος να αποδοθεί στους Πατρινούς για αναψυχή.

Επίσης παραχωρήθηκαν 13 καταστήματα και 4 αίθουσες συγκέντρωσης σε 4 οικισµούς Εργατικών Κατοικιών, οι οποίες θα διατςθούν για την εξυπηρέτηση κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών του ∆ήµου και των κατοίκων της Πάτρας. ΄Ένας από τους χώρους αυτούς μάλιστα θα λειτουργήσει ως παράρτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών.

Επιπλέον η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ ανακοίνωσε ότι προχωρά η διαδικασία της οριστικής παραχώρησης εργατικών κατοικιών σε δικαιούχους και μάλιστα με καλύτερη τιμή.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

"Υπογράφηκε σήμερα στο Δημαρχείο της Πάτρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, με τη ∆ιοικήτρια του ΟΑΕ∆, Μαρία Καραμεσίνη, η παραχώρηση χρήσης του«Πλατανοδάσους», οικοπέδου συνολικής έκτασης 59 στρεμμάτων, καθώς και η παραχώρηση χρήσης 13 καταστημάτων και τεσσάρων αιθουσών συγκέντρωσης σε τέσσερις οικισμούς Εργατικών Κατοικιών.

Μετά τις υπογραφές, ο Δήμαρχος Πατρέων, δήλωσε:

«Η υπογραφή της παραχώρησης από τον ΟΑΕΔ στο Δήμο Πατρέων του Πλατανόδασους και των καταστημάτων σε εργατικά συγκροτήματα, αποτελεί μια ακόμα θετική εξέλιξη στις διεκδικήσεις της Δημοτικής Αρχής. Πρόκειται για αιτήματα που για πολλά χρόνια ως αντιπολίτευση και 2,5 χρόνια ως Δημοτική Αρχή με συνέπεια απαιτήσαμε από τις κυβερνήσεις και τον ΟΑΕΔ.

Το Πλατανόδασος στην περιοχή των εκβολών του Χαράδρου στην παραλία Προαστείου, είναι χώρος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που είναι πλήρως εγκαταλειμμένο και η Δημοτική Αρχή, με άμεσες παρεμβάσεις και τη συνεργασία των κατοίκων και των συλλόγων της περιοχής θα δημιουργήσει μια ακόμα όαση πρασίνου για όλους τους Πατρινούς.

Οι χώροι που παραχωρούνται στα εργατικά συγκροτήματα, θα ανακαινιστούν και θα αποτελέσουν κυψέλες δράσεων και δημιουργίας, θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες λειτουργίας σημαντικών υποδομών του Δήμου, των Εκπολιτιστικών Συλλόγων και άλλων φορέων.

Η παραχώρηση των κτιρίων του ΟΑΕΔ στο Δήμο βάζει τέλος στην πολύχρονη απαξίωσή τους και δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν για την κάλυψη των οξυμένων λαϊκών αναγκών»."

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

 

Στην Πάτρα έρχεται σήμερα η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη ...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις