Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο αγροτικό μπλόκο του Αιγίου ο Δημήτρης Κουτσούμπας -Τρακτέρ στην Αντιρρίου Ιωαννίνων από Τρίτη

Στο αγροτικό μπλόκο του Αιγίου ο Δημήτρη...

Που αποφασίστηκαν αποκλεισμοί δρόμων

Στο μπλόκο του Αγίου βρέθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος επιστρέφει στην Αθήνα από τα Ιωάννινα. Οι αγροτες απέκλεισαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα την εθνική οδό στο ύψος των βενζινάδικων του Αιγίου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Δημήτρης Κουτσούμπας με τους αγρότες, εξέφρασε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του κόμματος στα δίκαια, όπως τα χαρακτήρισε, αιτήματά τους και στον αγώνα τους.

Μάλιστα όπως πρόσθεσε «οι αγρότες δεν ζητάνε προνομιακή μεταχείριση, αλλά το δικαίωμά τους στην επιβίωση και να παράγουν στη γη τους».

Επίσης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι «οι υποσχέσεις και οι παροχές της κυβέρνησης προς του αγρότες «δεν είναι αιτήματα που μπορούν να ικανοποιήσουν τη μικρομεσαία αγροτιά», τονίζοντας ταυτόχρονα, ότι «στα παλιά προβλήματα έχουν προστεθεί και νέα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αιγίου, Γιάννης Μποδιώτης, ενημέρωσε τον Δημήτρη Κουτσούμπα για τα προβλήματα που όπως είπε αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες της περιοχής -κυρίως σταφιδοπαραγωγοί- εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται.

Στο μπλόκο των αγροτών βρέθηκαν σε ένδειξη αλληλεγγύης, οι σύλλογοι συνταξιούχων ΙΚΑ από το Αίγιο, την Πάτρα και την δυτική Αχαΐα.

*πρωτη ενημέρωση 16.09

Με τρίωρο αποκλεισμό της Πατρών Αθηνών συνεχίζουν απόψε τις κινητοποιήσεις τους τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας». Από τις 6 έως τις 9 το βράδυ θα αποκλείσουν την εθνική στο ύψος των βενζινάδικων, στο ΑίγιοΕπίσης αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις και για άλλες κινητοποιήσεις, όπως είναι για παράδειγμα ο αποκλεισμός υπηρεσιών.

Την στήριξή του προς τον αγώνα των αγροτών της Αιγιάλειας δήλωσε με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων, προαναγγέλλοντας επίσκεψη στελεχών της δημοτικής αρχής στο μπλόκο τις επόμενες μέρες.

Σε συνδυασμό με την παράταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο ύψος της Παναγοπούλας έως τις 2 Φεβρουαρίου λόγω αντιπλημμυρικών έργων, η κυκλοφορία των οχημάτων ειδικά τις απογευματινές ώρες μεταξύ Αιγίου και Πάτρας θα εκτρέπεται εξ ολοκλήρου στην Παλαιά Εθνική Οδό, δοκιμάζοντας τις αντοχές των ταξιδιωτών.

Συγκεντρώσεις σήμερα στην Αιτωλοακαρνανία-Μπλόκα με τρακτέρ από Τρίτη

Δεκάδες αγρότες, κατ’ εκτίμηση γύρω στους 150, συμμετείχαν σήμερα το μεσημέρι σε συνάντηση στον κόμβο Κεφαλόβρυσου όπως είχε αποφασιστεί στη σύσκεψη των αγροτικών συλλόγων την περασμένη Πέμπτη. Σκοπός ήταν να τεθεί επί τάπητος και να αποφασιστεί η μορφή των περεταίρω κινητοποιήσεων, να οριστεί συντονιστική επιτροπή.
Κατά τη σημερινή συνάντηση δεν σημειώθηκε αποκλεισμός δρόμου, άλλωστε οι αγρότες δεν είχαν μεταφέρει στο σημείο τρακτέρ. Αυτό όμως πιθανότατα θα συμβεί μεθαύριο Τρίτη όταν και- όπως σήμερα αποφασίστηκε- θα συναντηθούν εκ νέου στο ίδιο σημείο στις 12:οο αλλά αυτή τη φορά με τα τρακτέρ.

 

φωτο απο agrinionews.gr

φωτο απο agrinionews.gr

φωτο απο agrinionews.gr

Μπλόκα στην Ηλεία

Οι αγροτες της Ηλείας είχαν τις προηγούμενες ημέρες προχωρήσει σε αποκλεισμό της Πατρών Πύργου στο Λατίφι και σήμερα στις  7 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν νέα σύσκεψη στο Σινέ Άστρον στα Λεχαινά για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Οι αγρότες της Ηλείας προσανατολίζονται σε καταλήψεις και αποκλεισμούς υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις