Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δέκα άτομα στην εντατική από τον ιό της γρίπης- Προσοχή συνιστά ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ

Δέκα άτομα στην εντατική από τον ιό της ...

Ποιους επειλεί το βασικό στέλεχος της γρίπης από τα Βαλκάνια

Κατά δεκάδες συρρέουν οι πολίτες  το τελευταίο διάστημα στα εξωτερικά ιατρεία των δυο μεγάλων νοσοκομείων της Πάτρας, λόγω της έξαρσης του ιού της γαστρεντερίτιδας, αλλά και του νέου ιού της γρίπης H3N2 , που ήδη έχει φτάσει στην χώρα μας, από τα Βαλκάνια. «Η γρίπη αρχίζει να εμφανίζει ανοδική πορεία, μάλιστα είναι κατά 15 ημέρες νωρίτερα η αύξηση των κρουσμάτων από ότι την περιμέναμε σε σχέση με την περασμένη χρονιά», δήλωσε ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» αναφορικά με την εισβολή του ιού της γρίπης H3N2 από τα Βαλκάνια.

Η γρίπη φαίνεται ότι ακόμα είναι σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. , που δημοσίευσε σήμερα αναφορικά με την εβδομαδιαία ανάλυση περιπτώσεων με βάση τους δείκτες, που έχει, «τα άτομα, που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με αποδεδειγμένη γρίπη είναι περίπου 10 (στοιχεία 2 Ιανουαρίου 2017) και σήμερα μπορεί να έχουν αυξηθεί κατά 1-2 , υπάρχουν και άλλοι βαριά, που νοσηλεύονται εκτός Μ.Ε.Θ.», συμπλήρωσε ο κ. Ρόζενμπεργκ.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η έξαρση της γρίπης σημειώνεται συνήθως από Ιανουάριο έως και Απρίλιο, ενώ οι επικίνδυνοι μήνες είναι ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος. «Το στέλεχος της γρίπης H3N2, το οποίο είναι το επικρατούν για αυτή την εποχή, πρόκειται για ένα διαφορετικό υπότυπο, πάντοτε της γρίπης Α, και δεν φαίνεται να έχει πολύ μεγάλες διαφορές από τον περσινό με εξαίρεση, πιθανότατα να προσβάλει , ενδείξεις υπάρχουν για αυτό, μεγαλύτερες ηλικίες» διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Ωστόσο το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξακολουθεί να εφιστά την προσοχή των πολιτών, και κυρίως αυτών, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ότι πρέπει να εμβολιαστούν, κυρίως οι έγκυες, όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι ηλικιωμένοι. Μάλιστα φαίνεται ότι η διαφημιστική καμπάνια του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ ήταν επιτυχής και αρκετός κόσμος έχει ήδη εμβολιαστεί, αφού  το αντιγριπικό εμβόλιο είναι πάμφθηνο και καλύπτεται πλήρως από τον ασφαλιστικό φορέα.

«Εκτός από το εμβόλιο, είναι και η εποχή, που θα πρέπει να αποκτήσουμε μια κουλτούρα προφύλαξης,  να μην φτερνιζόμαστε πάνω στον διπλανό μας  και να σταματήσουμε να φιλάμε κοντινά μας πρόσωπα, μια κουλτούρα συμπεριφοράς τέτοιας, χωρίς πανικό» συνιστά ο κ. Ρόζενμπεργκ.

Η γρίπη είναι οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήματος, που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης μεταδίδεται πολύ εύκολα. Μπορεί να προκαλέσει από ήπια έως και πολύ σοβαρή νόσηση. Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. υπενθυμίζει ότι κατά την περίοδο της αυξημένης κυκλοφορίας του ιού της γρίπης θα πρέπει με τα πρώτα συμπτώματα οι πολίτες να πάνε στον γιατρό και να πάρουν δια του στόματος αντιικά φάρμακα, που υπάρχουν. Όσο πιο γρήγορα τα πάρουν, τόσο λιγότερες επιπλοκές θα έχουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις