Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Ελένη Ζαβέρδα - Κίτρου: «Δωρεάν στο CosmeticTatau τα “Τατουάζ – Βραχιόλια” σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις»

Ελένη Ζαβέρδα - Κίτρου: «Δωρεάν στο Cosm...

Ένα βραχιόλι που μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο για την υγεία μας

Πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, η Ελένη Ζαβέρδα – Κίτρου, έκανε τη δική της μικρή επανάσταση στην υπόθεση-τατουάζ στην Πάτρα κάνοντας τη δερματοστιξία να αποκτά...μαγικές ιδιότητες για την ψυχή και το σώμα και δίνοντας στην τέχνη την δύναμη του ...θεράποντα. Με λίγα λόγια, όχι μόνο τατουάζ, αλλά και- κυρίως- ιατρικό τατουάζ, προορισμένο να επουλώνει τραύματα και να επαναφέρει την αυτοπεποίθηση με μερικά τρυπήματα από ιαματικές βελόνες. Καλλιτέχνης η ίδια με σημαντικές εκθέσεις γλυπτικής στο βιογραφικό της, σύζυγος του ιατρού Μιχάλη Κίτρου, και μητέρα της μικρής Σελήνης, ξεκινά μια νέα προσπάθεια να καθιερώσει τα «Ιατρικά τατουάζ – βραχιόλια» που αποτελούν ένα μόνιμο μέσο σήμανσης για πληροφορίες υγείας και που μπορούν να σώσουν ζωές. Γι αυτό τον λόγο το CosmeticTatau (Φεραίου Ρήγα 153 και Κανάρη) προσφέρει δωρεάν τα “Τατουάζ – Βραχιόλια” σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις.

«Ναι, το τατουάζ είναι μόδα, είναι τάση και τέχνη είναι όμως και κάτι πολύ παραπάνω. Ο λόγος γίνεται για μια πιο πρακτική εφαρμογή της δερματοστιξίας, αφού μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για την υγεία και την ζωή κάποιων ασθενών με χρόνιες παθήσεις. Τα βραχιόλια, που οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις οφείλουν να φορούν, είναι πολύ χρήσιμα αλλά θεωρώ πως χρειάζεται κάτι πιο μόνιμο», λέει στο thebest.gr και συνεχίζει: « Τα Ιατρικά “Τατουάζ – Βραχιόλια” αποτελούν σήμανση που προσφέρουν με απλό και μόνιμο τρόπο πληροφορίες για την υγεία κάποιου σε περιπτώσεις ανάγκης που ενδεχομένως χρειαστούν πληρώματα ασθενοφόρου, διασώστες ή και όλοι μας αν παραστεί ανάγκη κι έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν ασθενή με χρόνιο νόσημα. Επίσης ιδιαίτερα πολύτιμη είναι η ύπαρξή τους στους δωρητές οργάνων. Είναι κάποιες έννοιες οι οποίες πρέπει να γίνουν συνείδηση και στην χώρα μας πια…»

Στην Ελλάδα η εφαρμογή αυτή δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή αν και η ίδια ελπίζει αυτό να αλλάξει σύντομα. «Η πρόθεσή μου είναι να θίξω το θέμα και εύχομαι οι Ιατρικές Οργανώσεις και ο Ιατρικός Σύλλογος να υποστηρίξουν την διάδοσή των Ιατρικών “Τατουάζ – Βραχιόλια”. Οι επαγγελματίες Υγείας είναι πάντα σε επιφυλακή και με την κατάλληλη ενημέρωση θα ξέρουν ακριβώς που να ψάξουν και τι πληροφορίες θα πάρουν για τον κάθε ασθενή ή δωρητή. Φυσικά και θα υπάρχουν κάποιοι κανόνες οι οποίοι θα εξασφαλίζουν την αποτελεσματικότητά τους, όπως πχ, να γίνονται σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος, ενδεχομένως με συγκεκριμένο χρώμα κτλ. και πάντα από εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο να γνωρίζει τις ανάγκες του κάθε ασθενή. Παραδείγματος χάριν πρέπει να ξέρει ο ειδικός πότε είναι ασφαλές να κάνει κάποιος τατουάζ σε ασθενή με διαβήτη και τι οδηγίες για τις προηγούμενες και τις επόμενες μέρες πρέπει να του δώσει».

«Δεν είναι τυχαίο πως ήδη σε χώρες του εξωτερικού είναι περισσότερο διαδεδομένο και μάλιστα οι έρευνες έχουν προχωρήσει ακόμα περισσότερο όσον αφορά τους διαβητικούς. Ένα ειδικό μελάνι, το οποίο αλλάζει χρώμα μόλις τα επίπεδα γλυκόζης του δέρματος υποστούν μεταβολή, κατάφεραν να αναπτύξουν οι ερευνητές των Εργαστηρίων Draper στη Μασαχουσέτη. Φανταστείτε λοιπόν όταν αυτό εφαρμοστεί στους ασθενείς (εκτός από την πληροφόρηση για την υγεία του ασθενούς που θα δίνεται σε εμάς τους τρίτους), πόσο θα αλλάξει η ποιότητα ζωής των ανθρώπων αυτών, είναι εκπληκτικό!»

Η προσπάθεια της ειδικού στο Καλλιτεχνικό και Ιατρικό Τατουάζ Αποκατάστασης Ελένης Ζαβέρδα - Κίτρου, έγκειται στο να μπορέσουν οι Επαγγελματίες Υγείας και τα άτομα με σοβαρές χρόνιες παθήσεις (πχ. διαβήτης, συγκεκριμένες αλλεργίες κτλ..) να εξοικειωθούν με την ιδέα και να αποδεχτούν την χρησιμότητα και την αναγκαιότητα του μόνιμου “Τατουάζ- Βραχιόλια”. Για τον λόγο αυτό αποφάσισε το Studio CosmeticΤatau να τα εφαρμόζει δωρεάν στους ασθενείς με χρόνιο νόσημα, ελπίζοντας έτσι να βοηθήσει στην διάδοση της μεθόδου αυτής.

Cosmetic Tatau: Όταν το τατουάζ γίνεται επιστήμη και η τέχνη θεραπευτικό μέσο, επουλώνοντας πληγές- Η Ελένη Ζαβέρδα- Κίτρου και οι... μαγικές της βελόνες

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being