Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:Ελληνοαλβανική θεατρική συμπαραγωγή παρουσιάζεται στο ΔΗΠΕΘΕ

Πάτρα:Ελληνοαλβανική θεατρική συμπαραγωγ...

Τίτλος της "Μία πέτρα λάθος", στις 14-16 Νοεμβρίου 2016

Μετά την «Λωξάντρα» με την Άννα Βαγενά που θα έρθει ως μετάκληση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2016, σχεδιάζεται να έρθει μία ακόμη παράσταση στην πρωτεύουσα της Αχαΐας. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας έχει προσκαλέσει την παράσταση «Μία πέτρα λάθος», ένα κοινωνικό έργο του Θεόδωρου Γράμψα που θα κάνει πρεμιέρα σε λίγες μέρες στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν» στην οδό Φρυνίχου στην Πλάκα.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη δίγλωσση παράσταση της Εταιρείας Θεάτρου Πράξη Επτά και της πειραματικής σκηνής του Εθνικού Θεάτρου της γειτονικής Αλβανίας. Το έργο αποτυπώνει τη σχέση μεταξύ μάνας και κόρης, με κάθε ρόλο να παίζεται από 2 ηθοποιούς, μία στην ελληνική και μία στην αλβανική γλώσσα, όπως αναφέρει το περιοδικό Αθηνόραμα. Η παράσταση αναμένεται να παιχθεί στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων της Πάτρας το χρονικό διάστημα 14 με 16 Νοεμβρίου 2016. Ο Θοδωρής Γράμψας που έχει παλιότερα συνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, έχει δημιουργήσει και δραματική σχολή.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί και με υπέρτιτλους, με μετάφραση αντίστοιχα στην ελληνική και αλβανική γλώσσα.

Επίσης όπως γράφτηκε, η παράσταση "Μία πέτρα λάθος" θα μεταφερθεί και στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, στα Τίρανα την 1η Δεκεμβρίου 2016.

Οι συντελεστές είναι οι εξής:

Μετάφραση στα αλβανικά: Λουίζα Τζιουβάνι

Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Γράμψας

Παίζουν οι: Λουίζα Τζιουβάνι, Τζένη Σταυροπούλου, Ελένη Λουντιάνα - Θανάση, Πένυ Παπαγεωργίου. Η Λουίζα Τζιουβάνι είναι πρωταγωνίστρια του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας και του κινηματογράφου. Είναι η 1η φορά που θα την δούμε να παίζει στην Ελλάδα

Η φωτ. είναι από το σάιτ iefimerida.gr.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται στην Πάτρα η Άννα Βαγενά με την παράσταση "Λωξάντρα"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture