Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στο 38o Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου του Μονπελιέ, το "Suntan" με την Πατρινή Έλλη Τρίγγου

Στο 38o Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογρά...

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 29 Οκτωβρίου 2016

Με μια ταινία μεγάλου μήκους, δύο μικρού και ένα ντοκιμαντέρ συμμετέχει η Ελλάδα στο Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου 2016 στο Μονπελιέ της Γαλλίας. Πρόκειται για την 38η διοργάνωση όπου η χώρα μας θα έχει ηχηρό παρών.

Στο Διαγωνιστικό Τμήμα των ταινιών μεγάλου μήκους έχει επιλεγεί και το «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, το οποίο συνεχίζει τα ταξίδια του ανά τον κόσμο και ως γνωστό, είναι ανάμεσα στις 10 υποψήφιες ταινίες για το φετινό βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενώ πρωταγωνιστεί και στο ArteKino Festival που οργανώνεται αυτές τις μέρες διαδικτυακά.

Το «Suntan» γυρισμένο στην Αντίπαρο, προβλήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στις αίθουσες και της Πάτρας ενώ πρωταγωνιστεί και η νεαρή Πατρινή ηθοποιός Έλλη Τρίγγου που πραγματικά ξεχώρισε πλάι στον Μάκη Παπαδημητρίου.

Στο Διαγωνιστικό Τμήμα των ταινιών Μικρού Μήκους του Φεστιβάλ διαγωνίζεται το «I.X.Θ.Υ.Σ.» του Χρύσανθου Μαργώνη, στην πρώτη του στάση μετά την πρεμιέρα του στο 39ο Φεστιβάλ Δράμας και τη βράβευσή του στη κατηγορία της καλύτερης μουσικής, όπως αναφέρει το flix.gr.

Στο Διαγωνιστικό Τμήμα των Ντοκιμαντέρ διαγωνίζεται το «Φαντάσματα Πλανιούνται Πάνω από την Ευρώπη» σε σκηνοθεσία της Μαρία Κουρκούτα και της Νίκης Γιάνναρη, μια συμπαραγωγή Ελλάδας-Γαλλίας που καταγράφει την καθημερινότητα προσφύγων στην Ειδωμένη.

Τέλος στο Πανόραμα των ταινιών Μικρού Μήκους συμμετέχει το «-1» της Νατάσσας Ξύδη, τμήμα του πρότζεκτ των Νυχτών Πρεμιέρας με 7 ταινίες για την Αθήνα που αφηγείται την ιστορία της 15χρονης Έλσας με τα φούξια μαλλιά που συνεχίζει να ονειρεύεται σε μια γκρίζα καλοκαιρινή Αθήνα.

*To 38o Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου του Μονπελιέ διεξάγεται από τις 21 μέχρι τις 29 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης:

«Suntan»: Ανάμεσα στις 50 καλύτερες ευρωπαϊκές ταινίες της χρονιάς

Η γοητευτική Πατρινή Έλλη Τρίγγου, κόρη του Κώστα Τρίγγου, στο thebest.gr για το φιλμ "Suntan" - "Η ηρωίδα μου, η Άννα είναι μία “ηδονίστρια” της ζωής"

Το "ΟΚ" έκανε φωτογραφικό αφιέρωμα στις "Ενζενί νέας κοπής" - Ανάμεσα τους οι Πατρινές Λ. Μπακλέση και Ε. Τρίγγου

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture