Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το παραθαλάσσιο μέτωπο που μας ανήκει τι το κάνουμε; Αποκαρδιωτική εικόνα από Τερψιθέα μέχρι Αγυιά- ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πάτρα: Το παραθαλάσσιο μέτωπο που μας αν...
Χριστακόπουλος Θάνος

Σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της πόλης

Σημεία εγκατάλειψης παρουσιάζουν οι ελεύθεροι χώροι του Δήμου στην παραθαλάσσια ζώνη της βόρειας πλευρά της πόλης, μετά τη μαρίνα και μέχρι ουσιαστικά το παλιό κολυμβητήριο της Αγυιάς. Όλη αυτή η περιοχή είναι εξαιρετικά δημοφιλής από συμπολίτες που βρίσκουν μια διέξοδο από την πίεση της καθημερινότητάς τους εκεί, περπατώντας, τρέχοντας ή και απλώς θαυμάζοντας τη θέα.

Όμως ολόκληρη αυτή η έκταση δείχνει ξεχασμένη (κατά διαστήματα περνούν συνεργεία του Δήμου που απλώς κόβουν τα χόρτα) και φυσικά αναξιοποίητη καθώς παρά την ομορφιά της δεν έχουν γίνει οι παρεμβάσεις εκείνες που θα βοηθούσαν στην αισθητική της αναβάθμιση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μικρή πλατεία που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια, παραθαλάσσιο κατάστημα (πρώην Λάγιος). Παγκάκια φθαρμένα και γενικώς «κακοποιημένα», φύλλα και χόρτα παντού, όσο για τα κάθε λογής σκουπίδια απλά συμπληρώνουν το «υπέροχο» σκηνικό. Όσο για τον φωτισμό τη νύχτα σχεδόν ανύπαρκτος.

 

 

Όμως και λίγο πιο πέρα, στο πάρκο με τα γλυπτά ανάλογη εικόνα. Κανένα από τα πολλά φωτιστικά που υπάρχουν στην περιοχή δεν λειτουργεί, κάποια είναι σπασμένα όμως τα περισσότερα απλά δεν έχουν λάμπα.

Μετά το ηλιοβασίλεμα επικρατεί μαύρο σκοτάδι και κανείς φυσικά δεν μπορεί να το κάνει εκεί τη βόλτα του. Όμως και με το φως της ημέρας η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Σκουπίδια παντού, μπάζα, κατεστραμμένα σίδερα και γενικώς έλλειψη διάθεσης αναβάθμισης του χώρου.

 

 

Τέλος για το «νεκροταφείο» των Μεσογειακών Αγώνων, που «δεσπόζει» στην περιοχή λίγο πριν το πρώην κολυμβητήριο, τι να πει κανείς; Αφημένο στην τύχη του, απομεινάρια των μαρμάρων που είχαν τοποθετηθεί εκεί με αφορμή τη διεκδίκηση των Αγώνων από την Πάτρα, σπασμένα παγκάκια, χώματα, κλαδιά κ.α.


ΔΕΙΤΕ φωτογραφίες του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου από την περιοχή:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις