Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ενημερωτική Ιατροκοινωνική εκδήλωση για την παιδική παχυσαρκία διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών

Ενημερωτική Ιατροκοινωνική εκδήλωση για ...

Αυτό το Σάββατο στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης

Ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών διοργανώνει μία ενημερωτική - επιστημονική εκδήλωση στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, στην πλατεία Γεωργίου Α’, αυτό το Σάββατο 8/10/2016, στις 19.00 το απόγευμα, με θέμα: «Παιδική παχυσαρκία - αίτια, επιπτώσεις και αντιμετώπιση».

Η εκδήλωση απευθύνεται σε γονείς αθλητών (κολυμβητών & κολυμβητριών) σχολικής ηλικίας και οι επιστημονικές παρουσιάσεις θα είναι προσαρμοσμένες για την άριστη κατανόηση από το ακροατήριο.

Οι προσκεκλημένοι ειδικοί επιστήμονες και τα θέματα που θα αναπτύξουν θα παρουσιαστούν με την εξής σειρά:

1.            «Διαταραχές του λιπώδους ιστού και οι επιπτώσεις του στο ενδοκρινικό σύστημα», Νεοκλής Γεωργόπουλος, ενδοκρινολόγος ΠΓΝΠ.

2.            «Παιδική παχυσαρκία και οι επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα», Ελένη Μαυρονάσιου, ιατρός καρδιολογικής κλινικής  ΠΓΝΠ.

3.            «Παιδική παχυσαρκία και υπέρταση, σχέση - επιπτώσεις – αντιμετώπιση», Ιωάννης Μάνος, νεφρολόγος-παθολόγος.

4.            «Διατροφική αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας», Ιωάννα Παρτσαλάκη, κλινική διαιτολόγος, ΠΓΝΠ.

Η διάρκεια κάθε ομιλίας θα είναι 10 λεπτά και θα υπάρχουν και επιπλέον 5 λεπτά για ερωτήσεις στο τέλος κάθε ομιλίας. Εάν υπάρχει χρόνος και ενδιαφέρον στο τέλος όλων των εισηγήσεων θα είναι δυνατόν να δοθεί επιπλέον χρόνος για μερικές ακόμα ερωτήσεις.

Η εκδήλωση αυτή όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του ΔΣ του ΝΟΠ, φιλοδοξεί να είναι η πρώτη μιας ενημερωτικής σειράς με ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με τον αθλητισμό και την υγεία, που απασχολούν όλους και η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή για τον Όμιλο και τους διακεκριμένους ομιλητές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις