Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σπυράκη - Γούτα ομιλήτριες στη 2η Διαπεριφερειακή Συνάντηση Activewomen- Δραστήριες Γυναίκες

Πάτρα: Σπυράκη - Γούτα ομιλήτριες στη 2η...

Στις 22 Οκτωβρίου

Δύο προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής και των στελεχών επιχειρήσεων, με διεθνή  αναγνωρισιμότητα, η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη και η διευθύντρια Ενεργειακής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια AE,  Λιάνα Γούτα αποδέχθηκαν σχετική πρόσκληση και θα συμμετάσχουν στην 2η Συνάντηση Activewomen- Δραστήριες Γυναίκες Πάτρα 2016, πραγματοποιώντας εναρκτήριες κεντρικές ομιλίες.

Η Μαρία Σπυράκη, με πολυετή επιτυχημένη πορεία και στο χώρο της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας, είναι σήμερα με την ιδιότητα της ευρωβουλευτού, μόνιμο μέλος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης και είναι το πρώτο πρόσωπο που επέλεξε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στην εκστρατεία της για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (Σχέδιο Γιούνκερ).

Στόχος είναι να ενημερωθούν όλοι ότι όποια επιχείρηση έχει μια καινοτόμο ιδέα δεν χρειάζεται να ζητήσει έγκριση από τις περιφερειακές και τις εθνικές αρχές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού μπορεί να παρουσιάσει το σχέδιο της απευθείας στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και να επιδοτηθεί.

Σε εθνικό επίπεδο, πιστεύει ότι  το κράτος οφείλει να λαμβάνει πολιτικές που να ενθαρρύνουν και να διευκολύνουν την γυναικεία επιχειρηματικότητα, την άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος και την πρόσβαση στην εργασία.

Η Λιάνα Γούτα, με έδρα την Θεσσαλονίκη, όπου δραστηριοποιείται πολύπλευρα είναι σήμερα,  πρόεδρος του Τομέα Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών-ΤΟΓΜΕ, του τμήματος Μακεδονίας της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων-(ΕΕΔΕ),  μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) -Τμήμα Μακεδονίας και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», υπεύθυνη για τις Περιβαλλοντικές Δράσεις της διοργάνωσης.

Επίσης έχει διατελέσει   αντιπρόεδρος και γενική γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών και γενική γραμματέας του Συνδέσμου Χημικών Βιομηχανίας, τμήμα Βορείου Ελλάδος.

Εξάλλου δραστηριοποιείται σε συλλόγους πολιτιστικής και κοινωνικής προσφοράς.

Σημαντικές συνεργασίες

Στο μεταξύ ικανή προστιθέμενη αξία για την αναβάθμιση του θεσμού σε πανελλήνιο επίπεδο, αλλά σταδιακά και σε διεθνές, θα δώσει στη φετινή 2η Συνάντηση Activewomen, η ενεργός συνεργασία με σημαντικούς φορείς.

Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα θα έχουν μεταξύ άλλων παρουσία με διαφόρους τρόπους η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (πρόεδρος η πατρινή αρχιτέκτων/ μηχανικός Έφη Σιαΐνη), η Ένωση Γυναικών Πάτρας (πρόεδρος σήμερα η κυρία Άννα Μαρία Ρογδάκη) και ο Σύλλογος  Γυναικών για τον Καρκίνο του Μαστού Άλμα Ζωής (πρόεδρος η κυρία Λιολιώ  Κολυπέρα), και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδος (πρόεδρος ο δημοσιογράφος Θανάσης Παπανδρόπουλος).

Όπως είναι γνωστό η 2η Συνάντηση Activewomen- Δραστήριες Γυναίκες - Πάτρα 2016 θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου από ώρα 5.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Αστήρ, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος.

Για πληροφορίες στα τηλέφωνα 2610-625141 και 698 298 2098

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις