Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

«Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου» η 22η Σεπτεμβρίου, υπενθυμίζει ο Εμπορικός σύλλογος Πάτρας

«Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου» η 22η Σεπτεμβ...

Στο περίπτερο του Συλλόγου στην πλατεία γεωργίου Α' θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό για το PATRAS OPEN MALL

Σε ανακοίνωση του ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος της Πάτρας αναφέρει πως από το 2005, η 22η Σεπτεμβρίου κάθε έτους καθιερώθηκε επίσημα από την Ελληνική Πολιτεία, ως η «Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου».

Έντεκα χρόνια μετά την πρώτη Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου η κατάσταση στην αγορά είναι εντελώς διαφορετική.  Η μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση των τελευταίων χρόνων έπληξε δραματικά τον κλάδο των εμπόρων.

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση, "σε όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης  μέσω του τριτοβάθμιου οργάνου μας, της ΕΣΕΕ,  φέραμε τα αιτήματα και τις αγωνίες των ελλήνων εμπόρων στα κέντρα λήψης αποφάσεων, στα κυβερνητικά fora, στις διαβουλεύσεις και στα κάθε λογής συνέδρια.  Προσπαθούμε με πείσμα και επιμονή, με συγκεκριμένες προτάσεις και λογικές λύσεις να συμβάλλουμε  στην αντιμετώπιση κρίσιμων προβλημάτων των επιχειρήσεων.

Καθορίσαμε ακόμα και την κύρια ατζέντα του Πρωθυπουργού στην φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο οποίος πρόβαλλε τα δικά μας τρία προαπαιτούμενα επιβίωσης των ΜμΕ, ως στόχους της κυβερνητικής πολιτικής".

1.            Θεσμοθέτηση και λειτουργία ενός ειδικού «ακατάσχετου» αλλά ουσιαστικά «τροφοδότη λογαριασμού» της επιχείρησης για πληρωμή υποχρεώσεων στο δημόσιο και άλλων λειτουργικών εξόδων με σύνδεση του εν λόγω λογαριασμού από εισπράξεις με χρήση πλαστικού χρήματος και e-banking.

2.            Βελτιωμένη έκδοση της «βοήθειας» από τη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία. Ζητούμενο είναι η άμεση αναστολή της ισχύος των δυσμενών προϋποθέσεων απένταξης των οφειλετών που άρχισαν να εφαρμόζονται από 1-7-2016, καθώς και διάσωση της υφιστάμενης ρύθμισης των 100 δόσεων μέχρι το τέλος του 2017.

3.            «Πάγωμα» και κεφαλαιοποίηση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ και αφαίρεση από τον υπολογισμό της αναλογικής σύνταξης ως ασφαλιστικού χρόνου.  Και οι τρεις προτάσεις μας αποτελούν κεντρικά σημεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τους δανειστές και ελπίζουμε ότι, στο τέλος, θα πρυτανεύσει η λογική και θα υλοποιηθούν.

Στο περίπτερο του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας (πλατεία Γεωργίου Α') θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό για το PATRAS OPEN MALL, του οποίου η λειτουργία αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα με τεράστια οφέλη για το καταναλωτικό κοινό και τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, φυλλάδια και αφισέτες με τα τρία αιτήματα που ευελπιστούμε να δώσουν διέξοδο στη ΜμΕ, ενώ ο Σύλλογος θα προσφέρει κεράσματα από τοπικές επιχειρήσεις προς τους καταναλωτές παροτρύνοντάς τους να συνεχίσουν να στηρίζουν την τοπική αγορά.

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλους τους συναδέλφους, στους υπαλλήλους και στους πελάτες μας και μήνυμά μας για την φετινή Ημέρα του Ελληνικού Εμπορίου είναι: ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ, Η ΕΝΟΤΗΤΑ».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά