Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Κάτι λιγότερο από 1.000 άτομα είδαν το νέο φιλμ του Jason Bourne το 4ήμερο της πρεμιέρας του στην Πάτρα

Κάτι λιγότερο από 1.000 άτομα είδαν το ν...

Η ταινία στις σκηνές της Αθήνας που δεν γυρίστηκαν εδώ, χάνει πολύ σε αυθεντικότητα

Από την περασμένη Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2016 ήρθε και στην Ελλάδα και προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες η νέα ταινία του Jason Bourne με τον 45χρονο σταρ Ματ Ντέιμον και πάλι στον «εμβληματικό» του ρόλο ενώ συνάμα εκτελεί και χρέη παραγωγού.

Το φιλμ σε σκηνοθεσία του Πολ Γκρίνγκρας και με συμπρωταγωνιστική την παρουσία της Αλίσια Βικάντερ (Όσκαρ β’ ρόλου φέτος για το «Κορίτσι από τη Δανία») έχει πλέον φτάσει σε 6 εβδομάδες προβολής στις ΗΠΑ τα 155 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις συν άλλα περίπου 223 από τον υπόλοιπο κόσμο.

Στα Στερ Σίνεμας στη Βέσο Μάρε στην Πάτρα το φιλμ πήγε συμπαθητικά (περιμένουμε να δούμε και το πανελλαδικό νούμερο), βρέθηκε ωστόσο κάτω από το όριο των 1000 εισιτηρίων.

Η ταινία είναι «σπιντάτη» (στη σκηνή του κυνηγητού στους δρόμους του Λας Βέγκας γίνεται ο κακός χαμός με απίστευτα πολλές συγκρούσεις αυτοκινήτων) και κρατά το ενδιαφέρον του θεατή ενώ ο Ντέιμον κακά τα ψέματα έχει ταυτιστεί με το ρόλο και εδώ 9 χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση ως Μπορν, είναι πολύ πιο γυμνασμένος και fit. Μία μπουνιά του μόνο αρκεί για να ρίξει κάτω έναν άλλο ημίγυμνο μποξέρ κάπου στα ελληνοαλβανικά σύνορα (μία από τις αρχικές σκηνές της ταινίας).

Ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε την απογοήτευση μας για το σχεδόν πρώτο 40λεπτο της ταινίας που εκτυλίσσεται στο κέντρο της Αθήνας εν μέσω μία διαδήλωσης μπροστά από τη Βουλή, με τον Μπορν να καταδιώκεται μαζί με την Νίκι (Τζούλια Στάιλς). Δυστυχώς η σκηνή που είναι μεγάλη χάνει σε αυθεντικότητα μιας και γυρίστηκε στην Τενερίφη και οι Έλληνες θεατές μπορούμε να αντιληφθούμε τη διαφορά. Ειδικά στο σημείο που γίνεται λόγος για το άγαλμα της θεάς Αθηνάς (υπάρχει στην πραγματικότητα άγαλμα υπερυψωμένο στο Πεδίο του Άρεως) και όχι ένα τυχαίο άγαλμα όπως το βλέπουμε στην ταινία.

Άποψη μας λοιπόν είναι πως παρά τα γραφειοκρατικά εμπόδια που ενδεχομένως να υπήρξαν, θα έπρεπε ο συμπαθής Ματ Ντέιμον και η Universal να επέμεναν και να γύριζαν εδώ στην Αθήνα την ταινία. Μας αποζημιώνουν μόνο ένα ωραίο νυχτερινό πανοραμικό πλάνο της Αθήνας και η προσθήκη της Βουλής, προφανώς ψηφιακά.

Η ταινία διανέμεται από την UIP.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture