Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στο Σκαγιοπούλειο ο θερινός κινητός κινηματογράφος - Θα προβληθεί και βραβευμένη ταινία του Φεστιβάλ του Sundance

Στο Σκαγιοπούλειο ο θερινός κινητός κινη...

Η ενότητα προβολών του θερινού θα ολοκληρωθεί στις 15/9 στον σταθμό του ΟΣΕ στα Βραχναίικα

Ο θερινός κινητός κινηματογράφος, η ωραία αυτή ιδέα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και του γνωστού σινεφίλ Νίκου Καββαδία, συνεχίζει τις προβολές του, με ελεύθερη είσοδο, για το κοινό στις γειτονιές της Πάτρας. Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016 ο θερινός κινητός κινηματογράφος θα βρίσκεται στον κήπο του Σκαγιοπουλείου, όπου στις 9.30 το βράδυ θα προβληθούν οι ταινίες «Όταν αρχίζει το τραγούδι» και «Η Βιολέτα πήγε στον ουρανό», η οποία είχε προβληθεί στο Φεστιβάλ ανεξάρτητου σινεμά του Σάντανς στη Γιούτα και μάλιστα είχε βραβευτεί με το μεγάλο βραβείο της κριτικής επιτροπής.

«Όταν αρχίζει το τραγούδι»

Η Μαρία, μία νεαρή τυφλή κοπέλα με αυτισμό, προσπαθεί να βρει εσωτερική γαλήνη μέσα από το θεραπευτικό κόσμο της μουσικής. Με οδηγό το ταλέντο της, μάς καλεί να μοιραστούμε το δικό της τραγούδι πάνω στην σκηνή.

Σκηνοθεσία/Σενάριο/Παραγωγή: Γιάννης Πόθος

Φωτογραφία: Αντώνης Κουνέλλας

Μοντάζ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου

Μουσική: Πελίνα Ευαγγέλου

Ερμηνευτές: Μαρία Πόθου, Γιάννης Ποντίκης

Διάρκεια: 19 λεπτά.

«Η Βιολέτα πήγε στον ουρανό»

Η Βιολέτα Πάρρα ήταν μια διάσημη καλλιτέχνις από τη Χιλή. Η βιογραφική αυτή ταινία, διανθισμένη από πολλά τραγούδια της καλλιτέχνιδος, βασίζεται στο βιβλίο που έγραψε για τη μητέρα του ο Ángel Parra. Μας παρουσιάζει τη ζωή μιας πολύ ιδιαίτερης καλλιτέχνιδος που δεν συμβιβαζόταν, που έβλεπε την τέχνη ως τέχνη και επιθυμούσε την ελεύθερη διάδοσή της. Το χρήμα δεν ήταν ο αυτοσκοπός κι αυτό φάνηκε ως το τέλος.

Η ταινία απέσπασε βραβεία σε φεστιβάλ της Λατινικής Αμερικής για τη σκηνοθεσία του Andrés Wood, αλλά και για την ερμηνεία της Francisca Gavilán στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ήταν η πρόταση της Χιλής για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης ταινίας το 2011, χωρίς όμως να καταφέρει να μπει στην τελική πεντάδα.

«Violeta se fue a los cielos» (2011)

Σκηνοθεσία: Andrés Wood

Σενάριο: Eliseo Altunaga

Πρωταγωνιστούν οι: Francisca Gavilán, Thomas Durand, Stephania Barbagelata, Gabriela Aguilera, Daniel Antivilo, Christian Quevedo, Roberto Farías, Marcial Tagle, Luís Machín

Διάρκεια: 110 λεπτά.

*Ο κινητός κινηματογράφος όπως αναφέρεται και στην σελίδα στο facebook του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 στο παλαιό Αρσάκειο στην Μαιζώνος, όπου θα γίνει η προβολή της ταινίας «Τα αγρίμια», σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και την Ισπανική Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Το φιλμ αυτό της Patricia Ferreira Ισπανικής παραγωγής 2012 και διάρκειας 100 λεπτών, έχει για ήρωες τον Άλεξ, τον Γκάμπι και την Όκι, τρεις έφηβους που ζουν σε μια μεγαλούπολη, είναι τελείως άγνωστοι για τους γονείς τους, για τους δασκάλους τους, αλλά και για τους ίδιους τους εαυτούς τους. Η συναισθηματική τους απομόνωση φτάνει στα όριά της και έχει απρόσμενες και τρομερές συνέπειες που θα συνταράξουν την κοινωνία.

Ο κύκλος των προβολών θα κλείσει την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 στο χώρο του ΟΣΕ στα Βραχναίικα όπου θα γίνει προβολή των ταινιών «Διώνη» και η "Η Βιολέτα πήγε στον παράδεισο", στις 21.30.

Σκηνή από τα "Αγρίμια".

Σκηνή από τα "Αγρίμια".

Σκηνή από τα "Αγρίμια".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture