Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Συνεχίζεται στο Πολύεδρο την Παρασκευή ο θεματικός κύκλος εκδηλώσεων : "Η μικρή φόρμα στον πεζό λόγο"

Πάτρα: Συνεχίζεται στο Πολύεδρο την Παρα...

Παρουσιάζεται η συγγραφέας Έλενα Μαρούτσου και το βιβλίο της "Χυδαίες Ορχιδέες"

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στις 08:30μ.μ., συνεχίζεται ο νέος θεματικός κύκλος εκδηλώσεων στο Πολύεδρο, Η μικρή φόρμα στον πεζό λόγο”.Θα παρουσιαστεί η συγγραφέας Έλενα Μαρούτσου και το βιβλίο της «Οι Χυδαίες Ορχιδέες», που κυκλοφόρησε στις εκδόσεις Κίχλη.

Θα μιλήσουν: Δημοσθένης Κερασίδης, επιμελητής εκδόσεων Μάρα Ψάλτη, φιλόλογος

Λίγα λόγια για το βιβλίο  :

«Οι “Χυδαίες ορχιδέες” αποτελούνται από έντεκα διηγήματα που το καθένα τους συνομιλεί με ένα γνωστό λογοτεχνικό έργο, αναδεικνύοντας έτσι τη διακειμενικότητα σε θεμελιώδες συστατικό στοιχείο του κειμένου. Βασικό θέμα του βιβλίου αποτελεί η ταυτότητα των χαρακτήρων, ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνεται, μεταβάλλεται ή ανατρέπεται• παράλληλα αναπτύσσονται και άλλα θέματα, όπως οι διαφορετικές εκδοχές της σεξουαλικότητας, οι δεσμοί και τα δεσμά του αίματος, η τέχνη και η αντανάκλασή της στην πραγματικότητα. Οι ήρωες μπαινοβγαίνουν από τη μια ιστορία στην άλλη, φέρνοντας κάθε φορά στο φως κι από μια καινούργια ψηφίδα μιας τοιχογραφίας που έχει θρυμματιστεί. Τα θραύσματα συνδυάζονται από τη συγγραφέα έτσι ώστε, σε κάθε γύρισμα του καλειδοσκοπικού αυτού βιβλίου, να σχηματίζεται κι από μια νέα, μοναδική εικόνα.»

 

 

 

 

Η επόμενη εκδήλωση του θεματικού κύκλου θα πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου, με το Νικόλα Σεβαστάκη και τα βιβλία του «Γυναίκα με ποδήλατο» και «Άντρας που πέφτει».

Ο κύκλος θα έχει διάρκεια 15 μήνες, φθάνοντας μέχρι και τον Ιούνιο του 2017. Θα συμμετάσχουν 38 συγγραφείς –παλαιότεροι και νεότεροι- που έγραψαν σε μικρή φόρμα πεζά κείμενα, από το μπονζάι μέχρι το διήγημα.

 

 

 

Έλενα Μαρούτσου

Η Έλενα Μαρούτσου γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Λογοτεχνία και τις Εικαστικές Τέχνες στο Reading University της Αγγλίας. Οι Χυδαίες ορχιδέες είναι το πέμπτο βιβλίο της. Έχουν προηγηθεί τα εξής: Του ύψους και του βάθους, μικρές ιστορίες (εκδ. Αλεξάνδρεια, 1998), Οι προδοσίες των ονομάτων, (εκδ. Αλεξάνδρεια, 2004), Μεταξύ συρμού και αποβάθρας (εκδ. Καστανιώτης, 2008 – βραβείο μυθιστορήματος Athens Prize for Literature) και ΤΟ ΝǾΗΜΑ (εκδ. Κέδρος, 2010).

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture