Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Κάντε την καθημερινότητά σας ξεχωριστή!

Κάντε την καθημερινότητά σας ξεχωριστή!

...ο χορός είναι για όλους!

Ποιο κοριτσάκι δεν ονειρεύεται να φορέσει τις πουέντ του; Ποιος δε θαυμάζει την χάρη της κίνησης ενός σώματος που ξέρει να χορεύει; Ποιος δεν εκφράζεται χορεύοντας; Ποιος δεν "μαγεύεται" από τον χορό; ... Ο χορός είναι για όλους κι ο καθένας παίρνει από αυτόν ότι επιθυμεί: τη χαρά της κίνησης, της έκφρασης, της συμμετοχής σε έναν χώρο τέχνης κι ευζωίας. Έρχεται να βελτιώσει την ικανότητα κίνησης και τη σωματική κατάσταση, να διεγείρει την ικανότητα αντίληψης και μάθησης, να ενθαρρύνει την έκφραση μέσα από την κίνηση και τη μουσική ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση και την κοινωνικότητα. Ο χορός, μπορεί να κάνει την καθημερινότητά μας ξεχωριστή!

Η "Ακαδημία Χορού", πλέον με ήδη 16 χρόνια λειτουργίας, έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των Πατρινών ως ένας χόρος με ξεχωριστή θέση στα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Λειτουργεί στο υπέροχο νεοκλασικό κτίριο της οδού Καραϊσκάκη από το 2000 και όλα αυτά τα χρόνια έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες Πατρινούς κάθε ηλικίας, μυώντας τους στα μυστικά του χορού και όχι μονο. Πρόκειται για 16 χρόνια εκπαίδευσης, καλλιτεχνικής δημιουργίας και αναζήτησης. Μαθήματα, παραστάσεις, σεμινάρια, εξετάσεις, καλλιτεχνικό εργαστήρι, συμμετοχή σε διαγωνισμούς και audition συνθέτουν την καθημερινότητα των μαθητών της και την κάνουν πραγματικά ξεχωριστή.

Το πρόγραμμα της "Ακαδημίας Χορού" είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης σκέψης κι εμπειρίας, μελετημένο και διαμορφωμένο για κάθε επίπεδο και ομάδα μαθητών ειδικά και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, επαγγελματίες χορευτές, αλλά και ερασιτέχνες. 

Η διευθύντρια της σχολής, Ελένη Μπαλαφούτη -μέλος των διεθνών οργανισμών Royal Academy of Dance & Imperial Society of Teachers of Dancing, tutor στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα CBTS-RAD & οργανώτρια της διεθνούς μεθόδου Barre Astié στην Ελλάδα- και οι καθηγήτριες των σχολών, προτείνουν μια ολοκληρωμένη μεθοδολογία κλασικού, σύγχρονου & μοντέρνου χορού που αρχίζει στην ηλικία των 3 ετών και οδηγεί σε διπλώματα χορού & διδασκαλίας, καθώς κι ένα πλήρες πρόγραμμα για ερασιτέχνες- εφήβους και ενήλικες- που θέλουν είτε να γυμναστούν χορεύοντας είτε να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του χορού.

Για όσους αντιμεπτωπίζουν τον χορό επαγγελματικά, αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των μαθητών/τριών της Ακαδημίας Χορού στις εξετάσεις των διεθνών οργανισμών RAD & ISTD με άριστα αποτελέσματα, στα σεμινάρια που οργανώνει η Ακαδημία-DanceA στην Πάτρα και στην Αθήνα, σε auditions, σε παραστάσεις και διεθνείς διαγωνισμούς, τους δίνει εφόδια για μια  σοβαρή και επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα.

Η "Ακαδημία Χορού" είναι κέντρο εκπαίδευσης και εξετάσεων:
• του διεθνούς οργανισμού Royal Academy of Dance για τον κλασικό χορό, 
• του οργανισμού Imperial Society of Teachers of Dancing για τον μοντέρνοχορό, 
• έχει την οργάνωση της σωματικής μεθόδου Barre Astié και του εκπαιδευτικούτης προγράμματος στην Ελλάδα.
• προετοιμάζει υποψήφιους/ες για εξετάσεις σε ανώτερες και ανώτατεςεπαγγελματικές σχολές χορού, για διαγωνισμούς χορού και auditions.

Αντίστοιχα, γι’ αυτούς που ξεκινούν να χορεύουν σε πιο μεγάλη ηλικία, υπάρχει η δυνατότητα  εξέλιξης μέσα από ένα άρτια καταρτισμένο πρόγραμμα με όλα τα είδη χορού, που σέβεται τις ιδιαιτερότητες και τις προτιμήσεις του κάθε ατόμου.
Στην "Ακαδημία Χορού" διδάσκονται:
* Μπαλέτο
* Μοντέρνος Χορός
* Σύγχρονο & Αυτοσχεδιασμός
* Barre ASTIĖ
* Jazz & Hip hop
* Body Conditioning

Παράλληλα, έχουν όλοι τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο εργαστήρι χορογραφίας και στις παραστάσεις των σχολών που συνθέτουν πλέον ένα πλούσιο καλλιτεχνικό ρεπερτόριο με κλασικά έργα –Καρυοθραύστης, Coppélia, Λίμνη των Κύκνων- και έργα σύγχρονου σχεδιασμού – Flashback, Τέσσερις Εποχές, Οι Δραπέτες της Σκακιέρας, Εμείς κι ο Μικρός Πρίγκιπας.

Το 2016 η σχολή επεκτάθηκε και δημιούργησε άλλον ένα χώρο, τη σχολή Dance A.
Κι εδώ, διδάσκονται όλα τα είδη έντεχνου χορού σε όλες τις ηλικίες, σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Υπάρχει η δυνατότητα εξετάσεων για πιστοποίηση σπουδών για χορεύτριες/τες και για καθηγήτριες/τες. Διδάσκονται επίσης μαθήματα γύμνασης για χορευτές που θέλουν να βελτιωθούν και για «μη χορευτές» που θέλουν να είναι σε φόρμα!

Οι εγγραφές για τα νέα τμήματα ξεκίνησαν. Ενημερωθείτε αναλυτικά για όλα τα προγράμματα της σχολής -για μικρούς & μεγάλους- και κάντε την καθημερινότητα ξεχωριστή!


Info:
Ακαδημία Χορού: Καραισκάκη 125-Πάτρα, Τηλ.: 2610 279 544
Dance A: Έλλ. Στρατιώτου 93-Πάτρα, Τηλ. 2610 426 420

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά