Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Δυο ταινίες από τον κινητό κινηματογράφο αυτή τη Δευτέρα στο Σκαγιοπούλειο

Πάτρα: Δυο ταινίες από τον κινητό κινημα...

Στις 9.30 το βράδυ

Ο κινητός κινηματογράφος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, συνεχίζει τις προβολές του, με ελεύθερη είσοδο, στις γειτονιές της Πάτρας. Την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στο Σκαγιοπούλειο, όπου στις 9.30 το βράδυ θα προβληθούν οι ταινίες «Όταν αρχίζει το τραγούδι» και «Η Βιολέτα πήγε στον ουρανό».

Όταν αρχίζει το τραγούδι

Η Μαρία, μία νεαρή τυφλή κοπέλα με αυτισμό, προσπαθεί να βρει εσωτερική γαλήνη μέσα από το θεραπευτικό κόσμο της μουσικής. Με οδηγό το ταλέντο της, μάς καλεί να μοιραστούμε το δικό της τραγούδι πάνω στην σκηνή.

Σκηνοθεσία/Σενάριο/Παραγωγή: Γιάννης Πόθος

Φωτογραφία:Αντώνης Κουνέλλας

Μοντάζ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου

Ήχος: Μάκης Ασημακόπουλος, Θωμάς Κρδακάρης

Μουσική: Πελίνα Ευαγγέλου

Ερμηνευτές: Μαρία Πόθου, Γιάννης Ποντίκης

Διάρκεια: 19΄

Η Βιολέτα πήγε στον ουρανό

Η Βιολέτα Πάρρα ήταν μια διάσημη καλλιτέχνις από τη Χιλή.Η βιογραφική αυτή ταινία, διανθισμένη από πολλά τραγούδια της καλλιτέχνιδος, βασίζεται στο βιβλίο που έγραψε για τη μητέρα του ο Ángel Parra. Μας παρουσιάζει τη ζωή μιας πολύ ιδιαίτερης καλλιτέχνιδος που δεν συμβιβαζόταν, που έβλεπε την τέχνη ως τέχνη και επιθυμούσε την ελεύθερη διάδοσή της. Το χρήμα δεν ήταν ο αυτοσκοπός κι αυτό φάνηκε ως το τέλος.

Η ταινία απέσπασε βραβεία σε φεστιβάλ της Λατινικής Αμερικής για τη σκηνοθεσία του Andrés Wood, αλλά και για την ερμηνεία της Francisca Gavilán στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ήταν η πρόταση της Χιλής για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης ταινίας το 2011, χωρίς όμως να καταφέρει να μπει στην τελική πεντάδα.

Violeta se fue a los cielos (2011)

Σκηνοθεσία: Andrés Wood

Σενάριο: Eliseo Altunaga

Πρωταγωνιστούν: Francisca Gavilán, Thomas Durand, Stephania Barbagelata, Gabriela Aguilera, Daniel Antivilo, Christian Quevedo, Roberto Farías, Marcial Tagle, Luís Machín

Διάρκεια: 110'

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture