Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι περιπέτειες της εργολαβίας για το σιδηροδρομικό έργο Ψαθόπυργο-Ριο.Πότε θα κριθεί οριστικά η τύχη του

Οι περιπέτειες της εργολαβίας για το σιδ...

Ενστάσεις επί ενστάσεων

Σε περιπέτειες έχει μπει η δημοπράτηση του σιδηροδρομικού έργο Ψαθόπυργος-Ρίο και όπως φαίνεται έχει μέλλον  ακόμα μπροστά της η μεγάλη εργολαβία.Το έργο που δημοπρατήθηκε πέρυσι τον Μάρτιο, αρχικά ανέδειξε μειοδότρια την Ιταλική GD Infrastrutture, μετά την ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ και προ ημερών φαρμόζοντας απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και πάλι την Ιταλική εταιρεία.

Το μέλλον του διαγωνισμού προβλέπεται με νέα επεισόδια καθώς πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ypodomes.com σημειώνουν πως η ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ετοιμάζει ένσταση κατά της απόφασης της ΕΡΓΟΣΕ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή η ΕΡΓΟΣΕ κατά πάσα πιθανότητα θα απορρίψει την ένσταση και τότε η ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ θα οδηγηθεί αναγκαστικά στη λήψη ασφαλιστικών μέτρων οδηγώντας την υπόθεση στο ΣτΕ.

Εκεί θα κριθεί οριστικά το έργο εφόσον δικαιωθεί η Infrastrutture. Αν όμως το ΣτΕ δικαιώσει την ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ τότε το μπλέξιμο συνεχίζεται καθώς θα κληθεί η ΕΡΓΟΣΕ με νέα απόφαση να της ξαναδώσει το έργο, ανοίγοντας την πόρτα για προσφυγή στο ΣτΕ από την πλευρά των Ιταλών!

Το βέβαιο είναι ότι το επόμενο διάστημα θα παρακολουθήσουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη αυτού του διαγωνισμού.

Εκτίμηση είναι ότι εφόσον οδηγηθούμε στο ΣτΕ από την ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ η υπόθεση θα έχει εξεταστεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, οπότε τότε θα είμαστε σε θέση να δούμε πόσες ακόμα περιπέτειες θα περάσει αυτό το έργο μέχρι να φτάσει ..στην εκκίνηση των έργων.

Από αυτή τη διαδικασία βεβαίως χαμένος είναι ο σιδηρόδρομος καθώς το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα τινάχθηκε στον αέρα και πλέον και οδεύουμε σε μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις. Με δεδομένο πως το έργο θα ξεκινήσει το νωρίτερο στις αρχές του 2017 και με 36 μήνες εκτέλεση, χωρίς να υπολογίζονται οι καθυστερήσεις (δεν έχει υπάρξει έργο της ΕΡΓΟΣΕ που να μην έχει μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις) φτάνουμε στο 2020...

 

Πού θα κάνει στάσεις ο προαστιακός - Ξεκινάνε οι εργασίες ... - Thebest.gr

Προς επαναδημοπράτηση το σιδηροδρομικό έργο ... - Thebest.gr

ΤΡΕΝΟ: Προς επαναδημοπράτηση το έργο Ψαθόπυργος ... - Thebest.gr

Απίστευτο: Στο σάιτ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο προαστιακός ... - Thebest.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις