Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

O ΣΕΒΙΠΑ για την επέκταση του προαστιακού στην Κάτω Αχαΐα και το θαλάσσιο μέτωπο

O ΣΕΒΙΠΑ για την επέκταση του προαστιακο...

Χαιρετίζει τις εξελίξεις

"Ο ΣΕΒΙΠΑ χαιρετίζει την ομόφωνη αποδοχή από το Δημοτικό Συμβούλιο και τους φορείς της πόλης, του προτεινόμενου από την Κυβέρνηση και τον ΟΛΠΑ, σχεδίου παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας.Το Δ.Σ. του Συνδέσμου, έχει συνεργαστεί μεθοδικά κατά το παρελθόν, με τον ΟΛΠΑ και με φορείς της Πάτρας (ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, Επιμελητήριο Αχαΐας), για την διαμόρφωση μιας κοινά αποδεκτής πρότασης, που θα επαναπροσδιορίζει την σχέση της πόλης με το θαλάσσιο μέτωπό της και θα αναγνωρίζει παράλληλα τον μείζονα ρόλο του λιμένα στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής και κατ΄επέκταση της ΒΙΠΕ Πατρών", αναφέρει στην ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

"Κατά συνέπεια, θεωρεί ότι κινείται προς την σωστή κατεύθυνση η κοινή παραδοχή, ότι η πόλη και οι φορείς της, θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες τους προς την Κυβέρνηση, για την κατασκευή του Εμπορευματικού Τμήματος στο Νέο Λιμένα Πατρών, ώστε να δοθεί η απαιτούμενη ώθηση στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για την συνολική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας στο Δήμο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΒΙΠΑ θα συνεχίσει να συνεισφέρει με δημιουργικές και γόνιμες προτάσεις στην προσπάθεια των Φορέων και της Πολιτείας, για την όσο το δυνατόν ταχύτερη παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου και την υλοποίηση ενός ρεαλιστικού σχεδιασμού, που θα ικανοποιεί το διαχρονικό αίτημα των πολιτών της Πάτρας για τη σύνδεση της πόλης με τη θάλασσα της, χωρίς προβλήματα και ασυνέχειες στην εμπορευματική λειτουργία του λιμένα.

Παράλληλα, το Δ.Σ. του ΣΕΒΙΠΑ χαιρετίζει ως σημαντική εξέλιξη και την υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής και των τεχνικών στη μετρική γραμμή Προαστιακού Σιδηροδρόμου Πατρών στο τμήμα από Άγιο Ανδρέα μέχρι Κάτω Αχαΐα», μεταξύ του Προέδρου του ΟΣΕ Γιώργου Αποστολόπουλου, του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ Κώστα Πετράκη και του Αναδόχου.

Πρόκειται για το ένα σημαντικό συγκοινωνιακό και αναπτυξιακό έργο το οποίο θα βοηθήσει στην οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής, ενώ θα αναβαθμίσει λειτουργικά και την ΒΙΠΕ Πατρών.

Η επέκταση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου από την Πάτρα μέχρι την Κάτω Αχαΐα, με πρόβλεψη για την δημιουργία σταθμού επιβίβασης – αποβίβασης στα Τσουκαλεϊκα, αποτελούσε ένα από τα διαχρονικά αιτήματα των εγκατεστημένων επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ Πατρών, το οποίο ο ΣΕΒΙΠΑ από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του, είχε θέσει ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεών του και είχε εργαστεί διαχρονικά και μεθοδικά.

Η υλοποίηση του έργου θα ικανοποιήσει τις αυξημένες απαιτήσεις για γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση από και προς την ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, από και προς την Πάτρα και το νέο Λιμάνι.

Για τους λόγους αυτούς, το Δ.Σ. του ΣΕΒΙΠΑ αισθάνεται την ανάγκη να απευθύνει δημόσια συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν ή συνέδραμαν για να φτάσουμε στην σημερινή θετική εξέλιξη, και συγκεκριμένα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα, στη Διοικούσα Επιτροπή και στις ομάδες εργασίας του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, στο Δίκτυο «Επιβάτης» που ανέδειξε την σημασία του Έργου και στα τοπικά στελέχη του ΟΣΕ, ιδιαίτερα στον κ. Χρήστο Οικονόμου, με τους οποίους ο Σύνδεσμος είχε όλα αυτά τα χρόνια μια γόνιμη και ουσιαστική συνεργασία για την επέκταση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις