Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την έναρξη του συνεδρίου στην Αρχαία Ολυμπία που κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την έναρξη του συνεδρίου ...

Θέμα του συνεδρίου "Η αρχαία Ελλάδα και ο σύγχρονος κόσμος"

Στις 10:30 π.μ. της Δευτέρας 29 Αυγούστου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στον υποβλητικό και διεθνώς γνωστό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας στο νομό Ηλείας πραγματοποιήθηκε η έναρξη των εργασιών του επιστημονικού συνεδρίου "Η αρχαία Ελλάδα και ο σύγχρονος κόσμος" από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριο Προκόπη Παυλόπουλο.

Την έναρξη του συνεδρίου στο οποίο θα δώσουν το παρών 180 επίλεκτα μέλη της Διεθνούς Ακαδημαϊκής Κοινότητας από όλες τις επιστημονικές περιοχές, χαιρέτισαν ο πρόεδρος του Συνεδρίου καθηγητής Στέφανος. Παϊπέτης, ο Α' Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Frans Timmermans, η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, ο Ακαδημαϊκός Αντώνης Κουνάδης καθώς και η Εθνική Πρέσβειρα της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Κατερίνα Παναγοπούλου.

Στόχος του σημαντικού αυτού συνεδρίου που θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 στην Αρχαία Ολυμπία, είναι να καταδείξει πως «ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός δεν αποτελεί μόνο πολιτισμική μήτρα που εκκόλαψε το τεχνολογικό θαύμα του 21ου αιώνα, αλλά μπορεί να απαντήσει σε σύγχρονα επιστημονικά ερωτήματα και να δώσει λύση  στην αξιακή κρίση».

Επίσης κυρίαρχος στόχος του συνεδρίου, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, είναι να γίνει παγκόσμια γνωστή κάθε «αδιάβαστη γραμμή» της αρχαιοελληνικής γραμματείας και να προβληθεί η «κρυμμένη» ακόμη γνώση των αρχαιοελληνικών επιτευγμάτων που φαίνεται ότι αποτελούν τη λύση των παντός τύπου  σύγχρονων προβλημάτων. Παράλληλα, οι εργασίες του συνεδρίου στοχεύουν να τεκμηριώσουν πως  ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός μετασχηματιζόμενος προοδευτικά μπορεί να επιδράσει σ' όλη την γνωσιακή πλατφόρμα, όχι μόνο στο στενό πλαίσιο της επιστημονικής κοινότητας αλλά στο ευρύτερο κοινωνικό πλέγμα.

Οι προσφωνήσεις ολοκληρώθηκαν με την προσφώνηση της  Εθνικής Πρέσβεως της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Κατερίνας  Παναγοπούλου η οποία και ανήγγειλε την ίδρυση του “Διεθνούς Κέντρου Επιστημών και Ελληνικών Αξιών” ενώ ακολούθησε η υπογραφή του Ιδρυτικού Χάρτου του εν λόγω Κέντρου.

*Κατά την υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας και της έναρξης του συνεδρίου παρέστη και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας καθώς και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Γερμανός.

*Οι φωτό από την υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και την έναρξη του συνεδρίου είναι από EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/Γιάννης Σπυρούνης).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture