Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη προς το Πατρινό κοινό: "Μην σταματάτε να ονειρεύεστε" -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη προς το Πατρινό κο...

Γέμισε το Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο στην συναυλία της το βράδυ της Πέμπτης

Τυχεροί ήσαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 7 Ιουλίου 2016 στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας καθώς απόλαυσαν μία πολύ ωραία συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, η οποία πλαισιώθηκε από την 13μελή ορχήστρα MandolinARTE με τον Θωμά Κοντογεώργη στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις και τον ερμηνευτή Γιώργο Καραδήμο, ο οποίος μένει στην Πάτρα, όπως η ίδια η κ. Πρωτοψάλτη ανέφερε.

Ήταν ένα μουσικό πρόγραμμα υπό το γενικό τίτλο «Παιχνίδι με το χρόνο» που η σπουδαία Άλκηστις Πρωτοψάλτη παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Μέγαρο της Θεσσαλονίκης ενώ τώρα ήταν η σειρά της Πάτρας (η συναυλία ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2016).

Η συναυλία ξεκίνησε στις 21.35 και μαζί και με το ανκόρ (ο κόσμος στην κυριολεξία δεν άφηνε να φύγει η ερμηνεύτρια και η ορχήστρα από τη σκηνή) ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 23.30. Για το φινάλε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη που ήταν κομψή και αεικίνητη στη σκηνή, μάλιστα χόρεψε πολλές φορές, φύλαξε ένα κομμάτι με ιστορία σχεδόν 28 χρόνων πλέον, το «Χειροκρότημα» με το στίχο της Λίνας Νικολακοπούλου «κι είμαστε ακόμα ζωντανοί» να παίρνει στην χθεσινή βραδιά ένα άλλο νόημα μέσα από την ερμηνεία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη. «Είμαστε ζωντανοί;», ρώτησε με νόημα η τραγουδίστρια τους θεατές, «δεν σας ακούω», για ν’ απαντήσει ο κόσμος δυνατά «ναι». «Μην σταματάτε να ονειρεύεστε» ήταν η τελευταία ατάκα της Άλκηστης Πρωτοψάλτη απευθυνόμενη στο Πατρινό κοινό που γέμισε τις κερκίδες του Αρχαίου Ωδείου (η προσέλευση υπολογίζεται σε πάνω από 1100 άτομα).

Γεγονός είναι πως το πρώτο μέρος ήταν περισσότερο ακουστικό, με πιο καινούρια κομμάτια της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, ωστόσο όσο κυλούσε η συναυλία, ανέβαιναν και οι στροφές ενώ υπήρχαν στιγμές πραγματικά μαγικές, όπως όταν τραγούδησε την μελαγχολική μπαλάντα «Της θάλασσας νανούρισμα» του Στέφανου Κορκολή, όταν είπε το «Σ’ αγαπώ» του Γιώργου Θεοφάνους, το «Ανθρώπων έργα» και «Τα πιο ωραία λαικά» του Σταμάτη Κραουνάκη αλλά και την «Σωτηρία της ψυχής» επίσης του Σταμάτη Κραουνάκη και της Λίνας Νικολακοπούλου και το «Δικαίωμα» της Δ. Γαλάνη. Είπε και Ευανθία Ρεμπούτσικα (Αλεξάνδρεια) αλλά και Γκόραν Μπρέγκοβιτς (Θεός αν είναι και Βενζινάδικο) αλλά και Νίκο Αντύπα (Σαν ηφαίστειο που ξυπνά) ενώ στο μπιζάρισμα δεν παρέλειψε να ερμηνεύσει Ηλία Ανδριόπουλο (Μην κλαις), που ήταν και ο συνθέτης που την πρωτοανέδειξε στα τέλη του ’70 αλλά και Σταύρο Ξαρχάκο (Θάρθει άσπρη μέρα και για μας).

«Πραγματικά σας ευχαριστώ απ’ την καρδιά μου», είπε σε κάποια στιγμή απευθυνόμενη προς το κοινό που σε πολλά κομμάτια σιγοντάριζε και τραγουδούσε εκπληκτικά, όπως παραδέχτηκε και η ίδια η κ. Πρωτοψάλτη. "Που τραγουδάτε να έρθω, είστε φανταστικοί", είπε γελώντας η Άλκηστις Πρωτοψάλτη συνομιλώντας με το κοινό.

Ο ήχος της συναυλίας ήταν καθάριος, επίσης ο ήχος της ορχήστρας MandolinARTE θύμισε σε σημεία τη δική μας ορχήστρα νυκτών εγχόρδων του Δήμου «Θανάσης Τσιπινάκης» ενώ είναι αλήθεια πως ο κόσμος περίμενε κι άλλα τραγούδια. Ωστόσο η συναυλία κύλησε χωρίς διάλειμμα ενώ και η ζέστη έδειξε πως ταλαιπώρησε λίγο την Άλκηστη Πρωτοψάλτη που χρειάστηκε σε δύο τρεις στιγμές να σκουπίσει τον ιδρώτα από το πρόσωπο της και να πιει νερό.

Ανάμεσα στο κοινό ήταν ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Βασίλης Θωμόπουλος, ο οποίος και συνεχάρη την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος, η Δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Πατρέων Βίβιαν Σαμούρη, ο πρόξενος του Λουξεμβούργου στην περιοχή Γιώργος Λαγοπαναγιωτόπουλος, η παιδίατρος και πρώην δημοτική σύμβουλος Νανά Πατρώνη, κ.α.

Τέλος αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός πως το κοινό ήταν όλων των ηλικιών (είδαμε και μεγάλους σε ηλικία άνδρες και γυναίκες αλλά και νεολαία) ενώ οι εθελοντές της ομάδας Έψιλον είχαν δύσκολο έργο να κάνουν καθώς συνέχεια εντόπιζαν θεατές που τραβούσαν ή φωτογραφίες ή βίντεο με τα κινητά ή tablet τους και τους ζητούσαν να σταματήσουν, καθώς απαγορεύεται.

Οι περισσότερες εκ των φωτ., είναι του Παναγιώτη Μουλίνου.

Εκ των χορηγών επικοινωνίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2016 είναι και το thebest.gr.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Διαβάστε ακόμα:

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη έρχεται απόψε στο Αρχαίο Ωδείο και μιλά στο thebest.gr: Το απόγευμα που δεν θα ξεχάσει ποτέ από την Πάτρα και οι ινκόγκνιτο επισκέψεις σε φίλους

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight