Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το μαρτύριο του Σαββατοκύριακου στην Παλαιά Εθνική Οδό για τους λουομένους - Κι όμως υπάρχει απλούστατη λύση, παρά τα έργα. Θέληση υπάρχει;

Πάτρα: Το μαρτύριο του Σαββατοκύριακου σ...

Η κίνηση το πρωί προς Αίγιο και το απόγευμα προς Πάτρα προκαλεί ταλαιπωρία στους οδηγούς

Η κίνηση στην Παλαιά Εθνική με προορισμό το Αίγιο, κατά τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής, έχει μεταβληθεί σε σκέτο μαρτύριο, λόγω των έργων που εκτελούνται στο ύψος του Ψαθοπύργου, για την κατασκευή της Νέας Εθνικής Οδού. Ένα τμήμα του δρόμου, μόλις 100 μέτρων, διατίθεται εναλλάξ, με ρύθμιση μέσω φωτεινού σηματοδότη, στους κινούμενους από Πάτρα προς Αίγιο και στους κινούμενους αντίστροφα.

Κυρίως κατά τα Σαββατοκύριακα, που υπάρχει αυξημένη κίνηση το πρωί στην κατεύθυνση προς Αίγιο και το απόγευμα στην κατεύθυνση προς Πάτρα, από πολίτες που αναζητούν λίγη δροσιά σε μια κοντινή παραλία, οι ουρές που σχηματίζονται είναι χιλιομέτρων.

Είναι ενδεικτικό ότι χθες στη 1 το μεσημέρι, είχε σχηματιστεί ουρά από τα Αραχωβίτικα έως τον Ψαθόπυργο και ο χρόνος διέλευσης αυτής της απόστασης (δύο χιλιόμετρα, περίπου), άγγιζε τα 45 λεπτά της ώρας. Προφανώς οι υπεύθυνοι θα απαντήσουν με το γνωστό «η ταλαιπωρία είναι προσωρινή, αλλά τα έργα μόνιμα». Ωστόσο, όταν υπάρχουν τρόποι να αποφεύγεται η ταλαιπωρία, αλλά δεν ενεργοποιούνται, τότε ο εκνευρισμός των πολιτών είναι λογικός γιατί  βρίσκονται αντιμέτωποι όχι με την ταλαιπωρία λόγω έργων, αλλά με την ταλαιπωρία λόγω αδιαφορίας των υπευθύνων.

Με μια απλή κίνηση κατά τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής, η κατάσταση θα μπορούσε να είναι τελείως διαφορετική. Με τοποθέτηση δύο τροχονόμων στα σημεία που βρίσκονται οι σηματοδότες ώστε να δίνουν μεγαλύτερο χρόνο διέλευσης στο ρεύμα κυκλοφορίας που έχει τη μεγαλύτερη κίνηση, ο χρόνος αναμονής θα μπορούσε να πέσει στο μισό, και κάτω από το μισό.

Γιατί συμβαίνει το εξής: Αυξημένη κίνηση παρατηρείται το πρωί, στην κατεύθυνση από Πάτρα προς Αίγιο, κατά την έξοδο των πολιτών που αναζητούν κάποια παραλία και το απόγευμα, στο ρεύμα από Αίγιο προς Πάτρα, κατά την επιστροφή των εκδρομέων. Έτσι, μια επιτόπια, προσωρινή ρύθμιση θα περιόριζε το πρόβλημα. Όπως επίσης θα περιόριζε το πρόβλημα, αν απαγορευόταν προσωρινά, κατά τις συγκεκριμένες ώρες αιχμής, η κίνηση των φορτηγών από την Παλαιά Εθνική.

Αυτές οι δύο απλές κινήσεις θα είχαν γίνει σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα, που σέβεται τους πολίτες της. Αλλά εδώ είναι Ελλάδα, οι πολίτες υπάρχουν μόνον για να πληρώνουν φόρους και όταν έρχεται η στιγμή να λάβουν ως ελάχιστη ανταπόδοση μια στοιχειώδη υπηρεσία, το Κράτος αδιαφορεί. Οχυρώνεται πίσω από ένα χιλιοειπωμένο τσιτάτο (εν προκειμένω «η ταλαιπωρία είναι προσωρινή, τα έργα είναι μόνιμα») εκδηλώνοντας εξοργιστική αδιαφορία για τον φορολογούμενο.

Στην περίοδο που διανύουμε, για την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, το μπάνιο της Κυριακής, είναι η μοναδική απόλαυση που τους έχει απομείνει. Ε, και αυτή τη μοναδική απόλαυση φροντίζουν να τους τη βγάλουν ξινή. Ντροπή, πια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Σημειωτόν η κίνηση στην παλαιά εθνική οδό, από Αραχωβίτικα εως τον Ψαθόπυργο - Ουρές χιλιομέτρων - ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις