Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ACHAIA TASTE

/

Βραδιά γευσιγνωσίας Αχαϊκών κρασιών από την Αιγιάλεια, απόψε στο ΚΕΛΛΑΡΙ, στην Πάτρα

Βραδιά γευσιγνωσίας Αχαϊκών κρασιών από ...

Από την Αχαιών Οινοποιητική

Αχαϊκά κρασιά από γηγενείς ποικιλίες που καλλιεργούνται στην ορεινή Αιγιάλεια, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε την  Πέμπτη 30 Ιουνίου, μετά τις 9 το βράδυ, στο ΚΕΛΛΑΡΙ 151 και παράλληλα να γνωρίσετε από κοντά τους ανθρώπους της «Αχαιών Οινοποιητική», που είναι οι δημιουργοί αυτών των εξαιρετικής ποιότητας κρασιών.

Η "ΑΧΑΙΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ"  ανήκει στην οικογένεια Κατσικώστα , εδρεύει στο Αίγιο και εστιάζει στην οινοποίηση και ανάδειξη αποκλειστικά γηγενών ποικιλιών της μοναδικής, σε ποιοτικά χαρακτηριστικά,  περιοχής της ορεινής Αιγιαλείας συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Το οινοποιείο τηρεί αυστηρά την κείμενη νομοθεσία της ΕΕ και όλες οι παραγωγικές διαδικασίες ακολουθούν τις απαιτήσεις υγιεινής & ασφάλειας, όπως προβλέπονται από το εφαρμοζόμενο Σύστημα   Διαχείρισης Ποιότητας & Ασφάλειας Τροφίμων κατά το πρότυπο ISO 22000:2005.

Μια οικογενειακή παράδοση 70 χρόνων

Η παραγωγή οίνου στην οικογένεια Κατσικώστα ξεκινά το 1946 όταν ο παππούς Λουκάς Κατσικώστας με τα πενιχρά μέσα της εποχής φτιάχνει κρασί από τις γηγενείς ποικιλίες της ορεινής Αιγιαλείας που οινοποιεί και αποθηκεύει σε ξύλινα βαρέλια στο υπόγειο κελάρι του οινοπωλείου του στο λιμάνι του Αιγίου. Εδώ συχνάζουν οι λιμενεργάτες ντόποι και ξένοι, όπου το οινοπωλείο τους φιλοξενεί για το μεσημεριανό τους φαγητό προσφέροντας τους εξαιρετικό κρασί.

Το λιμάνι του Αιγίου με τις μεγάλες πέτρινες σταφιδαποθήκες αυτήν την εποχή σφύζει από ζωή αφού από δω γίνεται το μεγαλύτερο εμπόριο της μαύρης αποξηραμένης σταφίδας της περιοχής, ΠΟΠ Vostizza που εξάγεται έχοντας την φήμη της καλύτερης σταφίδας, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το 1962 ο Κων/νος Κατσικώστας έχοντας κληρονομήσει το μεράκι του πατέρα του Λουκά, συνέχισε την παράδοση με αγάπη και σύνεση ιδρύοντας οινοποιείο στην περιοχή Παλαιοκαμάρες Αιγίου εξοπλίζοντας το με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα της εποχής. Το 1979 γίνεται μετεγκατάσταση της επιχείρησης με σκοπό την επέκταση των παραγωγικών εγκαταστάσεων.

Ακολουθεί σειρά επενδύσεων κυρίως σε δεξαμενές και μηχανολογικό εξοπλισμό με αποτέλεσμα τη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων. Το 2004, αναλαμβάνει την οικογενειακή επιχείρηση η τρίτη γενιά της οικογένειας, η οινολόγος Σωσάννα Κατσικώστα που έχει ολοκληρώσει κύκλο σπουδών σε Γαλλικά Πανεπιστήμια, μαζί με τον αδερφό της Λουκά. Στόχος τους η δημιουργία και ανάδειξη ποιοτικών εμφιαλωμένων οίνων από τις γηγενείς ποικιλίες της περιοχής.

Τα κρασιά της Αχαιών Οινοποιητική

Moschato Di Rio -Λευκός Ξηρός – Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αχαΐα-Ποικιλιακή σύνθεση: 100% Μοσχάτο Λευκό. Επιλεγμένος αμπελώνας στα Αργυρά Ρίου Πατρών (ζώνη ΠΟΠ , υψόμετρο 450 μ. )

iD Agiorgitiko -Ερυθρός Ξηρός-Ποικιλιακή σύνθεση: 100% Αγιωργίτικο. Επιλεγμένος αμπελώνας στον Ασπρόκαμπο Νεμέας  (ζώνη ΠΟΠ, υψόμετρο 750 μ.)

Iron S -Λευκός  Ξηρός – Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Αχαΐα - Ποικιλιακή σύνθεση: 100% Σιδερίτης. Επιλεγμένος αμπελώνας  στην περιοχή Ελαιώνας Αιγίου.

Icon R -Λευκός Ξηρός, Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευση Πάτρα- Ποικιλιακή σύνθεση-100% Ροδίτης Αλεπού. Επιλεγμένος αμπελώνας βιολογικής καλλιέργειας στην περιοχή Μαμουσιά Αιγίου  (υψόμετρο 850 μ.)

LAURA NERA -Ερυθρός ξηρός,  Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη Πλαγιές Αιγιαλείας.- Ποικιλίες100% Μαυροδάφνη. Επιλεγμένος αμπελώνας στον Αχλαδιά Αιγίου (υψόμετρο 450 μ.)

FAIRYTALE - Ροζέ ημίγλυκος- Ποικιλιακή σύνθεση: 90 % Μοσχάτο – 10% Μαυροδάφνη

CONCERTO WHITE - Λευκός, Ξηρός- Ποικιλιακή σύνθεση: Ροδίτης, Σιδερίτης, Μοσχάτο

CONCERTO RED - Ερυθρός, Ξηρός- Ποικιλιακή σύνθεση: Cabernet-Merlot, Μαυροδάφνη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life