Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκίνηση στο ετήσιο μνημόσυνο του Μητροπολίτη Κεφαλονιάς κυρού Γερασίμου Φωκά - Παρέστη και ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος

Συγκίνηση στο ετήσιο μνημόσυνο του Μητρο...

Το περασμένο Σάββατο στον ιερό ναό της ιεράς Μονής του Αγίου Γερασίμου

Από νωρίς το πρωί του περασμένου Σαββάτου 25 Ιουνίου 2016, πλήθος πιστών και ιερέων κατέκλυσαν την μεγάλη εκκλησία του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά της Κεφαλονιάς όπου τελέστηκε το ιερό μνημόσυνο, παρουσία 4 Αρχιερέων, για τους 12 μήνες που συμπληρώθηκαν αφότου έφυγε από τη ζωή, έξαφνα ο Μητροπολίτης κυρός Γεράσιμος Φωκάς, ο οποίος δυστυχώς δεν πρόλαβε να χαρεί την ενθρόνιση του, στην αγαπημένη του πατρίδα.

Παρών ήταν και ο αδελφός του αοίδιμου Γερασίμου Φωκά, Αθανάσιος Φωκάς με την σύζυγό του.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης τελέσθηκε και η εις Διάκονον χειροτονία του Γερασίμου από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημήτριο. Ο νέος διάκονος κατάγεται από χωριό των Βλαχάτων και υπήρξε πνευματικό παιδί του Γερασίμου Φωκά εδώ και πολλά χρόνια.

Μέσα σε συγκινητικό και πανηγυρικό κλίμα το πλήθος φώναξε επανειλημμένα τη λέξη «Άξιος».

Ήταν όπως αναφέρει το σάιτ inkefalonia, μία μεγάλη στιγμή για τον ίδιο και την οικογένεια που ήταν εκεί, δίπλα του για να τον στηρίξει και να το ευχηθεί, αλλά και για όλους τους Κεφαλονίτες που τον γνωρίζουν.

Συμβουλευτικές και πολύτιμες, αλλά και με περίσσια αγάπη ήταν οι πατρικές συμβουλές του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Δημητρίου προς το νέο Διάκονο, να μην περιπέσει κυρίως στους πειρασμούς της υπερηφάνειας αλλά και σε άλλους πειρασμούς.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, η Αστυνομική διεύθυνση Κεφαλονιάς και πλήθος Δημοτικών και τοπικών συμβούλων.

Μεταξύ των αρχιερέων που παρευρέθηκαν και συγχοροστάτησαν στην Κεφαλονιά ήταν και ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος Στελλάτος.

Πηγή - inkefalonia.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος στο thebest.gr για τον κοιμηθέντα Μητροπολίτη Κεφαλληνίας που δεν πρόλαβε να ενθρονιστεί

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις