Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πώς σχολιάζουν οι Πατρινοί το Brexit: Μπουρδούλης, Γρηγόρης, Αβραμίδης, Σκαρμέας, Βανταράκης, Μανωλοπούλου, Αλεξοπούλου, Κακαβάνη, Καρλιαύτη

Πώς σχολιάζουν οι Πατρινοί το Brexit: Μπ...

Ανησυχία, μούδιασμα, αλλά και ικανοποίηση σε κάποιες περιπτώσεις

Ας δούμε πώς σχολιάζουν γνωστοί Πατρινοί που έχουν ασχοληθεί με την πολιτική το Brexit, μέσα από τις αναρτήσεις τους στο facebook.

Κωνσταντίνος Μπουρδούλης

Το μήνυμα προς την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι Απλό:

Ή αλλάζει ή βουλιάζει.

Με άλλα λόγια:

Ή αλλάζει ρότα ή διαλύεται στα εξ ων συνετέθη.

• Τώρα το τι συμφέρει εμάς είναι μια άλλη, πολύ σύνθετη όμως, Ιστορία…

Ηλίας Γρηγόρης

"Kαλημερα!!!!...Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατασταση.....Ένα ειναι απολύτως βέβαιο....Η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση δεν μπορει να προχωρησει σαν πολιτικο προγραμμα λιτοτητας... Δυο δρομοι ανοιγονται, πιο καθαρα, για τους ευρωπαικούς λαούς....Ο Δρομος του γερμανικου νεοφιλελευθερισμου που οδηγει, αργα η γρηγορα, στον Φασισμο...και...ο Δρομος της Ευρωπαικης Ριζοσπαστικης Αριστερας.....ΔΙΑΛΕΞΤΕ!!!!!"

Δημήτρης Αβραμίδης

Νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε. Είναι λίγο μετά τις 7 το πρωί και το leave (αποχώρηση) έχει κερδίσει 15.748.366 ψήφους (52%) έναντι 14.644.241 ψήφων, ποσοστό 48%, που βρέθηκαν στην κάλπη του remain (παραμονή). Οι Βρετανοί επέλεξαν την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα είναι πλέον διαφορετικά.

Πως φτάσαμε έως εδώ; Πολύ χοντρικά πρέπει να σκεφτούμε μια τριπλή αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση. Δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των τρομοκρατικών επιθέσεων στις μεγαλουπόλεις της. Κι από κοντά οι Ευρωπαίοι πολίτες που όλο και πιο λίγο καταλαβαίνουν τι κάνουν οι εκπρόσωποί τους στις Βρυξέλλες. Ο συνδυασμός αποδείχθηκε εκρηκτικός.

Τι θα γίνει τώρα; Θα ενταθούν οι φυγόκεντρες τάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο εσωτερικό των κρατών μελών θα δυναμώνουν οι φωνές που θα ζητούν δημοψηφίσματα. Ήδη αυτό ακριβώς κάνει στη Γαλλία η Λε Πεν του Εθνικού Μετώπου που μάλιστα είναι πρώτη στις δημοσκοπήσεις. Ανάλογες τάσεις θα εμφανιστούν κι αλλού και μια παρόμοια πολιτική ατμόσφαιρα, από δημοψήφισμα σε δημοψήφισμα, μπορεί να παραλύσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Ερώτηση: Είναι δυνατόν να εμφανιστεί μια νέα γενιά Ευρωπαίων πολιτικών που θα οργανώσουν μια αληθινή επανεκκίνηση της Ένωσης; Αυτήν τη στιγμή δεν μοιάζει και πολύ πιθανό. Οι ιδρυτές είχαν ως ισχυρό κίνητρο τα ερείπια δύο παγκόσμιων πολέμων. Οι επίγονοι δεν έχουν τίποτα ανάλογο, κάτι δημοσκοπήσεις κοιτάζουν όλη την ώρα.

Πως θα πορευτεί στο νέο τοπίο το δικό μας αλλόκοτο σκάφος που λέγεται Ελλάδα; Επί του παρόντος ζει στον κόσμο του ασχολούμενο με τον εκλογικό νόμο. Εδώ ο κόσμος καίγεται και ας μην πω το παρακάτω…

Αλέξης Σκαρμέας

Μια Ευρώπη που κοιτάζει μόνο αριθμούς. Μια Ευρώπη των συσκέψεων και όχι των λύσεων. Μια Ευρώπη που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, τη φτώχεια, το προσφυγικό, την τρομοκρατία. Μια Ευρώπη που ξέχασε πως επίκεντρο είναι ο άνθρωπος, ο πολίτης κάθε ευρωπαϊκής χώρας. Μια Ευρώπη χωρίς οραματιστές ηγέτες. Μια Ευρώπη που κτίστηκε δύσκολα, κινδυνεύει εύκολα να γκρεμιστεί. Ενα όχι που ευκολότερα ψηφίζεις όταν το ναι που ζεις δεν σε ικανοποιεί . Η λύση όμως δεν είναι η απομόνωση και ειδικά για χώρες που δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. Το ζητούμενο είναι η Ευρώπη να διορθώσει τη πυξίδα της και να στοχεύσει τον άνθρωπο. Αν μπορεί ακόμα.

Απόστολος Βανταράκης

Όταν μια Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά τα ζητήματα και τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες της όπως την οικονομική κρίση, το μεταναστευτικό, την τρομοκρατία, τότε θα χάνει ένα ένα τα μέλη της. Η Ευρώπη αν θέλει να λέγεται ενιαία θα πρέπει άμεσα να ανασυνταχθεί και να απομονώσει όλους εκείνους που κοιτάζουν πρώτα από όλα τα οικονομικά τους συμφέροντα. Πρέπει να απομονώσει την οικονομική πολιτική της Μέρκελ και του Σόιμπλε και των τραπεζιτών των Βρυξελλών. Να δείξει ότι πρέπει να μπουν ξανά στο επίκεντρο οι λαοί και οι άνθρωποι και όχι τα χρηματιστίρια και οι τράπεζες. Μια Ευρώπη που θα βάλει σαν πρώτο της μέλημα την αλληλλεγγύη των λαών. Να θυμηθεί τους λόγους ύπαρξής της. Να βάλει στόχο της την ανθρωποκεντρική ανάπτυξη και όχι την ανάπτυξη με βάση τους αριθμούς...

Τασία Μανωλοπούλου

Ξανά στην Ευρώπη των λαών και οχι στην μοναξιά των Γερμανών. Σημερα οι Έλληνες "παίρνουν το αίμα τους πισω".... Σε πρώτη φάση το Brexit μοιάζει με την εκδίκηση μας ...μοιάζει να δικαιώνεται η Ελλάδα. Η άκαμπτη και ανάλγητη πολιτική διαλύει την Ευρώπη, οχι μια μια χώρα που θελει να φύγει.

Όμως το κάθε ΕΧΙΤ ειναι πονάει πόδι κόβει πόδι ..... οχι !!! εμεις είμαστε μέσα ... εμεις και τόσοι άλλοι .... οι μεγάλες δυνάμεις να κοιτάξουν πως θα κρατήσουν το οικοδόμημα ... δεν κόβει πόδι ο γιατρος, αλλάζει θεραπεία.

Αρα το ερώτημα δεν ειναι ποιοι θα φύγουν .... αλλα η ΕΕ να επαναπροσδιορίσει σκοπούς κ στόχους κ να επανεξετάσει πολιτικές.

Χριστίνα Αλεξοπούλου

Μήπως η Γερμανία επιβάλεται να αναθεωρήσει τη στάση της;;; Λέω, μήπως....

Μαρία Κακαβάνη

And now ladies and gentlemen... God bless us! Or ελληνιστί ο σώζων εαυτόν σωθήτω! When hope becomes a strictly personal issue...Good morning Europe!

Χαριτίνη Καρλιαύτη

Αρχίζουν τα όργανα για την Ευρώπη αλλα και για μας σαν αδύναμο κρίκο.Κάτι μουλέει ότι από δω και μπρος οι ανατροπές θα διαδέχονται η μια την άλλη. Αγωνιω για το μελλον!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις