Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Δήμος Αιγιαλείας θέλει πίσω την Παναγοπούλα από την Πάτρα! Πώς έμαθαν ότι την είχαν χάσει;

Ο Δήμος Αιγιαλείας θέλει πίσω την Παναγο...

Προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη

Έτοιμη να διεκδικήσει την περιοχή της Παναγοπούλας από το Δήμο Πατρών είναι η δημοτική Αρχή της Αιγιαλείας. Μάλιστα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν ετοιμάσει ήδη τα νομικά της εργαλεία προκειμένου να προσφύγει για το θέμα στη δικαιοσύνη, στηριζόμενη σε συγκεκριμένους νόμου και έγγραφα.

Για την υπόθεση της «εκχώρησης» της Παναγοπούλας στην Πάτρα, που φαίνεται ότι κρατάει χρόνια, όμως μόλις πρόσφατα έγινε αντιληπτή από τους υπευθύνους της Αιγιάλειας, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», ο πρόεδρος του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ντίνος. Όπως εξήγησε προ Καλλικράτη, όταν ακόμα υπήρχαν ακόμα ο Δήμος Ερινεού και Ψαθόπυργου, είχε συγκροτηθεί επιτροπή ορίων που εξέτασε μια παλιά υπόθεση της Ροδινής (που είχε ζητήσει να προσαρτηθεί στον Ψαθόπυργο) και καθορίστηκαν τα νέα όρια των δήμων η οποία κι έβγαλε συγκεκριμένη απόφαση με την Παναγοπούλα να παραμένει στον Ερινεό.

«Τώρα και μετά τον Καλλικράτη ξαφνικά διαπιστώνουμε εντελώς τυχαία, από έναν δημότη που ήθελε να βγάλει οικοδομική άδεια, ότι η Παναγοπούλα βρίσκεται στο Δήμο Πατρέων. Τι συνέβη; Προσέφυγε λοιπόν ο Δήμος Πατρέων στην επιτροπή ορίων, χωρίς την παρουσία του Δήμου Αιγιάλειας και άλλαξε πάλι τα όρια και τα έφερε στην Παναγοπούλα.

Είναι μια απόφαση που δεν στέκει, δηλαδή τα όρια έχουν μπει μέσα όρια της Κοινότητας Ζήριας. Πρέπει λοιπόν ο Δήμος μας, αφού το πληροφορήθηκε μετά, όταν θα λήξει η αποχή των δικηγόρων θα προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να πάμε τα όρια εκεί που είναι πραγματικά, γιατί σήμερα έχουμε υπέρβαση ορίων», σχολίασε σχετικά ο κ. Ντίνος.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας δήλωσε άγνοια για το πώς χειρίστηκε το όλο θέμα η προηγούμενη δημοτική Αρχή και το πώς τελικά η Παναγοπούλα κατέληξε στην Πάτρα. «Δεν γνωρίζω πώς έδρασε η προηγούμενη δημοτική Αρχή, γιατί είναι ένα θέμα ζωτικής σημασίας για εμάς. Έλεγε ότι δεν ειδοποιήθηκε. Εγώ δεν το ξέρω αυτό, θέλετε από αμέλεια ή από παράλειψη ή δεν έγινε νόμιμα η διαδικασία. Κατ’ αρχήν δεν ζητήθηκε η γνώμη της αρμόδιας τοπικής κοινότητας της Ζήριας που γνώριζε τα όριά της, η τοπική κοινότητα δεν το γνώριζε και αυτό είναι βέβαιο.

Υπάρχει απόφαση πώς μετά μια νέα απόφαση πήγε ν’ αλλάξει τα όρια από την αρχή και να διαμορφώσει νέα όρια, λες και τα όρια είναι κινητά, δεν το ξέρω; Δεν είχε γίνει ένσταση τότε. Ψάχνουμε κι εμείς τον φάκελο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και δεν τον βρίσκουμε, κάποια στιγμή πιστεύω θα τον βρούμε», υπογράμμισε ο κ. Ντίνος.

Ο Δήμος Αιγιαλείας καταθέτει ενστάσεις και για την προσάρτηση της Ροδινής στην Πάτρα, δείχνει όμως να αποδέχεται το δεδομένο που έχει δημιουργηθεί και δεν προτίθεται να προσφύγει και γι’ αυτή την περίπτωση, παρά το γεγονός ότι θεωρεί ότι η όλη διαδικασία είχε «κενά».

«Η Ροδινή ήταν πάντα Κοινότητα Ζήριας, έκανε την αίτησή της κι έφυγε, όμως και η διαδικασία να φύγει τότε ήταν εντελώς παράνομη γιατί μεταξύ Ψαθοπύργου και Ροδινής μεσολαβεί ένας καταγεγραμμένος οικισμός, η «Κυανή Ακτή» ο οποίος δεν αιτήθηκε να πάει στον Ψαθόπυργο. Άρα δεν μπορούσε να πάει η Ροδινή που δεν συνόρευε με τον Ψαθόπυργο. Εν πάσει περίπτώσει, αυτό έληξε νομίζω, η Ροδινή κακώς ή καλώς έχει φύγει, αλλά τα όρια του Δήμου Πατρέων δεν είναι σε καμία περίπτωση μέχρι την Παναγοπούλα», εξηγεί ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας.

Η πλευρά της Αιγιάλειας προτίθεται παράλληλα με τις νομικές διαδικασίες να κινηθεί και σε πολιτικό επίπεδο, αναζητώντας επικοινωνία με το Δήμο Πατρέων μήπως βρεθεί μια «χρυσή τομή», «εάν δεν φθάσουμε εκεί θα κινηθούμε καθαρά νομικά», ξεκαθαρίζει πάντως ο κ. Ντίνος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις