Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεγάλο "μπλοκάρισμα" στις εξετάσεις οδήγησης στην Δυτική Ελλάδα - Περιμένουν να αποκτήσουν δίπλωμα πάνω από 2.800 άτομα

Μεγάλο "μπλοκάρισμα" στις εξετ...

Ο Περιφερειάρχης ήταν θετικός και συναινετικός να βρεθεί μία λύση σε συνάντηση που έγινε το πρωί της Τετάρτης

Κοντά στα 2.800 άτομα αναμένουν στην Δυτική Ελλάδα, τα 1.700 απ’ αυτά είναι στην Πάτρα, για να δώσουν εξετάσεις οδήγησης αλλά ως γνωστό έχουν να γίνουν εξετάσεις πάνω από 4 μήνες στην περιοχή μας λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την απόφαση της κυβέρνησης να κόψει στο πλαίσιο του νέου μισθολογίου ένα παλιό επίδομα των εξεταστών σχολών οδηγών ύψους 170 ευρώ το μήνα.

Το πρωί της Τετάρτης 8 Ιουνίου 2016, επιτροπή 7 ατόμων με εκπροσώπους σχολών οδηγών από τους τρεις νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία επισκέφθηκε απροειδοποίητα τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα. Έφτασαν μάλιστα στα γραφεία της Περιφέρειας με τα εκπαιδευτικά τους αυτοκίνητα.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο thebest.gr ο Παναγιώτης Τσάμης που έχει σχολή οδηγών στην Πάτρα και ήταν στη συνάντηση, αυτό που ζήτησαν από τον Απόστολο Κατσιφάρα είναι να αναλάβει πρωτοβουλία στο πρόβλημα τους και να εκτελέσει αντίστοιχη απόφαση που ήδη υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και την Ρένα Δούρου, με την οποία θα ορίζεται το έργο των εξετάσεων οδήγησης μέσα στο ωράριο των υπαλλήλων. Πρέπει να θυμίσουμε πως με απόφαση – παρέμβαση του κ. Κατσιφάρα είχε ληφθεί προσωρινή απόφαση για διάστημα 15 ημερών (έληξε την 1η Ιουνίου) που επέτρεπε τη διενέργεια εξετάσεων οδήγησης για συγκεκριμένες – έκτακτες περιπτώσεις ανάγκης.

Οι ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης – εξεταστές βρίσκονται, όπως μας είπε ο κ. Τσάμης σε δύσκολη θέση καθώς εδώ και πάνω από 4 μήνες δεν εισπράττουν χρήματα για να καλύψουν τις καθημερινές τους υποχρεώσεις λόγω της συνεχιζόμενης αποχής από τις εξετάσεις οδήγησης ενώ την ίδια ώρα όπως προείπαμε, ο όγκος και αριθμός των υποψηφίων προς εξέταση οδηγών έχει αυξηθεί με συνέπεια να παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση.

Σε αυτό που ζητούν οι υπεύθυνοι σχολών οδηγών υπάρχει μόνο το εμπόδιο που έχει να κάνει με το ότι ενδεχομένως αν οι υπάλληλοι εξεταστές πηγαίνουν εντός του ωραρίου τους για τις εξετάσεις, τα γραφεία θα μένουν κενά. Ωστόσο αυτό μπορεί να διευθετηθεί εσωτερικά και να βρεθεί η λύση για να αρθεί το αδιέξοδο.

Τέλος οι εκπρόσωποι των σχολών οδηγών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος όπως έχουν αντιληφθεί, το συγκεκριμένο επίδομα των 170 ευρώ αποτελεί πλέον παρελθόν ενώ από την πλευρά του Υπουργείου Μεταφορών είχε δοθεί μία αόριστη υπόσχεση για μία τροπολογία ενώ τώρα η θέση του Υπουργείου Μεταφορών προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία των σχολών οδηγών, είναι πως το θέμα θα πάει σε νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Πάτρα: Πορεία στην Περιφέρεια με τα εκπαιδευτικά τους αυτοκίνητα έκαναν οι ιδιοκτήτες σχολών οδηγών

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις