Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το κινηματογραφικό έργο του εκλιπόντος Ν. Τριανταφυλλίδη - Από το "Ράδιο Μόσχα" στους "Αισθηματίες"

Το κινηματογραφικό έργο του εκλιπόντος Ν...

Η τελευταία του ταινία «Οι Αισθηματίες» είχε παιχθεί τον Δεκέμβριο του 2014

Μ’ ένα αφιέρωμα στο κινηματογραφικό έργο του εκλιπόντος σκηνοθέτη Νίκου Τριανταφυλλίδη που έσβησε μόλις στα 49 του χρόνια (είχε γεννηθεί το 1966), τον αποχαιρετά το σινεφίλ σάιτ flix.gr. Η πιο τελευταία του ταινία ήταν μόλις τον Δεκέμβριο του 2014, «Οι Αισθηματίες» που είχε προβληθεί στις αίθουσες έχοντας λάβει καλές κριτικές.

Εμμονοληπτικό, απενοχοποιημένο, μελαγχολικό, αστείο, αθεράπευτα σινεφίλ και αβάσταχτα ρομαντικό, το νέο φιλμ του Νίκου Τριανταφυλλίδη είναι φτιαγμένο από αγάπη. Και μιλάει γι' αυτήν σαν να είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο αξίζει να ζήσεις και να πεθάνεις, είχε γράψει το flix.gr.

Πρωταγωνιστούσαν οι: Τάκης Μόσχος, Δημήτρης Λάλος, Χάρης Φραγκούλης, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Ευτυχία Γιακουμή, Αθηνά Παππά, Αντώνης Σπίνουλας, Κώστας Ξυκομηνός, Ρένος Χαραλαμπίδης, Αλέξανδρος Βούλγαρης, Μπλέιν Ρένινγκερ, Στάθης Σταμουλακάτος, Ιωάννα Μπακαλάκου, Αννίτα Μαυρομιχάλη.

Διανομή: Spentzos Film, Seven Films.

Ένας μεσήλικας αστός, υπεράνω πάσης υποψίας, με το παρατσούκλι ο «Δάσκαλος», ζει απομονωμένος στην παραθαλάσσια έπαυλή του μαζί με την έφηβη κόρη του. Στη πραγματικότητα, είναι ένας αρχαιοκάπηλος τοκογλύφος που διακινεί τα κλοπιμαία του μέσα σε νεκροφόρες που διασχίζουν την Αθήνα. Τις βρωμοδουλειές του έχουν αναλάβει δύο νεαροί: o Eρμής και ο Γιάννης. Έκαστος διαπράττει από ένα μοιραίο λάθος. Ο μεν Ερμής ερωτεύεται την έφηβη κόρη του Δασκάλου, ο δε Γιάννης παθιάζεται με μία πόρνη. Αμφότεροι, ως Αισθηματίες, πρέπει να βγουν από τη μέση…

Το 1999 ο εκλιπών δημιουργός είχε γυρίσει το «Μαύρο Γάλα».

Περισσότερο φιλόδοξο από την εποχή του, ίσως πιο ταιριαστό στην Ελλάδα του σήμερα, ένα ενορχηστρωμένο χάος από ελληνική υστερία, σουρεαλισμό, ψήγματα από φιλμ νουάρ και μπαρόβιο μιούζικαλ, all-star ερμηνείες και σενάριο του Χρήστου Χωμενίδη - κάπου ανάμεσα στο καλτ και το trash, στην εναλλακτική ματιά και το ρεαλισμό της πιο επιθετικής σάτιρας, γράφει το flix.gr.

Το 1997 βγήκε το φιλμ «Το Παλτό». Γυρισμένο σε φιλμ το 1996, για λογαριασμό της ΕΡΤ, το «Παλτό» είναι ένα κυβερνοπανκ χριστουγεννιάτικο παραμύθι για τον κόσμο που φεύγει. Το σενάριο είναι βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του Νικολάι Γκόγκολ και η σκηνοθεσία του Νίκου Τριανταφυλλίδη.

Ένας ηλικιωμένος αποθηκάριος (Ντίνος Ηλιόπουλος) σε μια εταιρεία παιχνιδιών αποφασίζει την Πρωτοχρονιά να κάνει δώρο στον εαυτό του ένα καινούργιο παλτό ραμμένο στα μέτρα του. Και ένας βετεράνος απόμαχος ράφτης (Βασίλης Διαμαντόπουλος) επιστρέφει στην ενεργό δράση για να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του. Ράφτης και πελάτης βρίσκονται άθελα τους μακριά από το παλιό, ξεχασμένο ραφείο και περιπλανιώνται σε μια παράλληλη διαδικτυακή πραγματικότητα...

Το «Παλτό» γεννήθηκε μέσα από την έντονη επιθυμία του αξέχαστου Ντίνου Ηλιόπουλου να ερμηνεύσει αυτό τον ρόλο. Ήταν και η τελευταία του εμφάνιση σε ένα ρόλο ζωής. Όπως, επίσης, υπήρξε και το κύκνειο άσμα του σπουδαίου Βασίλη Διαμαντόπουλου. (από το σημείωμα κάτω από το βίντεο του τρέιλερ στο YouTube από τον λογαριασμό του Νίκου Τριανταφυλλίδη).

Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο ήταν με την ταινία «Ράδιο Μόσχα» το 1995, ένα σουρεαλιστικό φιλμ νουάρ, μαύρη κωμωδία και μιούζικαλ μαζί. Μια ματιά στη διάλυση της Ανατολικής Ευρώπης και μαζί στην απονεκρωμένη ελληνική κοινωνία με αυτόφωτους ήρωες τον Μπλέιν Ρέινινγκερ των Tuxedomoon, τον Ντίνο Ηλιόπουλο σε μια από τις πιο «κλασικές» του στιγμές, τον Νίκο Γκουσγκούνη μέσα και πέρα από τον μύθο του cult και τον «μπαμπά» Χάρρυ Κλυνν σε αστείρευτο κέφι. Υπέροχο soundtrack, υπέροχο set decoration, υπέροχο ντεμπούτο, όπως έγραψε το flix.gr.

Πηγή - flix.gr

Βαρύ πένθος για τον Χάρρυ Κλυνν - Έφυγε από τη ζωή ο γιός του Νίκος Τριανταφυλλίδης

Συλλυπητήρια από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για τον σκηνοθέτη Νίκο Τριανταφυλλίδη

Από την ταινία "Οι Αισθηματίες".

Από την ταινία "Οι Αισθηματίες".

Από την ταινία "Οι Αισθηματίες".

Με τον αγαπημένο του πατέρα, τον δημοφιλή κωμικό Χάρρυ Κλυνν.

Με τον αγαπημένο του πατέρα, τον δημοφιλ...

Με τον αγαπημένο του πατέρα, τον δημοφιλή κωμικό Χάρρυ Κλυνν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture