Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Καταφθάνει στις ελληνικές αίθουσες το μπλοκμπάστερ φιλμ «Warcraft – Η Σύγκρουση Δύο κόσμων»

 Καταφθάνει στις ελληνικές αίθουσες το μ...

Η ταινία που θ’ αρχίσει να προβάλλεται από 9 Ιουνίου, έχει στοιχεία από «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» κ «Game of thrones»

Θεωρείται από τις πολυαναμενόμενες ταινίες – blockbuster του φετινού καλοκαιριού και έχει ήδη ξεκινήσει την διεθνή της πορεία με πάνω από 70 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις.

Στις ΗΠΑ κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες του Λος Άντζελες από σήμερα 6 Ιουνίου και σε όλη την Βόρειο Αμερική από την ερχόμενη Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 ενώ από την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 ξεκινά να παίζεται στην Ελλάδα σε διανομή της εταιρείας UIP.

Μάλιστα απόψε Δευτέρα στις 20.00 το βράδυ, στην αίθουσα Αθήναιον, στους Αμπελόκηπους στην Αθήνα, πραγματοποιείται ειδική προβολή του φιλμ που θα παρακολουθήσουν και πολλοί δημοσιογράφοι. Ο λόγος για το «Warcraft:The Beginning – Warcraft – Η Σύγκρουση Δύο κόσμων» σε σκηνοθεσία του Duncan Jones, δημιουργού της ταινίας επιστημονικής φαντασίας «Moon», ο οποίος είναι γιος του αξέχαστου ποπ ροκ σταρ Ντέιβιντ Μπάουι.

Σύμφωνα με το στόρι της ταινίας της Legandary Pictures και της Universal Pictures, που λέγεται πως κόστισε κοντά 150 εκατομμύρια δολάρια και αποτελεί έναν συνδυασμό από την βραβευμένη με Όσκαρ επική τριλογία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών – Lord of the Rimgs» και την εξαιρετικά δημοφιλή τηλεοπτική σειρά υψηλών προδιαγραφών «Game of Thrones», το ειρηνικό βασίλειο του Άζεροθ που κατοικείται από ανθρώπους, ξωτικά και νάνους δέχεται την επίθεση των τρομερών και απόκοσμων Ορκ πολεμιστών που εγκαταλείπουν την ετοιμοθάνατη πατρίδα τους, το Draenor για να αποικήσουν μια άλλη. Καθώς ανοίγει η πύλη που ενώνει τους δύο κόσμους, ο ένας στρατός αντιμετωπίζει την πιθανότητα μιας καταστροφής κι ο άλλος της ολοκληρωτικής εξαφάνισης. Αρχίζει έτσι μια εντυπωσιακή επική ιστορία δύναμης και θυσίας.

Η ταινία «Warcraft: Η Σύγκρουση Δύο Κόσμων» βασίζεται στην ομώνυμη best seller σειρά videogame παιχνιδιών της Blizzard με εκατομμύρια φανατικούς παίκτες ανά τον κόσμο. Στο Άζεροθ βασιλιάς είναι ο King Wrynn (στο ρόλο ο 38χρονος Ντόμινικ Κούπερ που τον έχουμε δει και στο κινηματογραφικό μιούζικαλ «Mamma Mia») ενώ ο βασικός πολεμιστής με το στρατηγικό μυαλό και σχέδιο που θα ηγηθεί της μάχης και προστασίας του Άζεροθ είναι ο Lothar (στο ρόλο ο 36χρονος Αυστραλός ηθοποιός και πρώην μοντέλο Travis Fimmel).

Όπως λέγεται, το όλο υλικό επεξεργάστηκε από τους δημιουργούς της ταινίας με φαντασία και μεγάλο σεβασμό στο πρωτότυπο βίντεο γκέιμ. Η ταινία που θα προβληθεί και τρισδιάστατη (την περιμένουμε την Πέμπτη 9/6 και στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην Πάτρα όπου ήδη φιγουράρει το σχετικό διαφημιστικό πόστερ) αποτελεί μία περίπλοκη περιπέτεια όπου πρωτοστατούν τα σπαθιά, η μαγεία και κόσμοι της φαντασίας. Η ταινία που ήδη έκανε πρεμιέρα σε Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαφημίζεται ως ένα χορταστικό υπερθέαμα τριών διαστάσεων.

Ο 35χρονος Αμερικανός ηθοποιός Μπεν Φόστερ της πρόσφατης ταινίας «The Program» του Στίβεν Φρίαρς όπου έπαιξε τον ποδηλάτη – πρωταθλητή Λανς Άρμστρονγκ, υποδύεται τον μάγο – φύλακα του Azeroth, τον Medivh, ενώ ο 33χρονος Toby Kebbell που θα τον δούμε και στο νέο «Ben Hur 3d» (8 Σεπτεμβρίου 2016 στις ελληνικές αίθουσες από την UIP) ενσαρκώνει τον Dutotan που μαζί με το θηριώδη Orc, Orgrim Doomhammer (στο ρόλο ο 32χρονος Εγγλέζος ηθοποιός Rob Kazinsky) αν και διστακτικοί αρχικά, θα θελήσουν τελικά να υλοποιήσουν την ιδέα της επίθεσης στο Άζεροθ, που προτείνει ο Gul'dan (στο ρόλο ο 42χρονος Κινέζος ηθοποιός Daniel Wu).

Ακόμα στην ταινία που είναι αλήθεια πως οι πρώτες κριτικές δεν ήσαν ενθαρρυντικές, παίζει και η 40χρονη Πόλα Πάτον του «Mission Impossible: Ghost Protocol».

Πολλά από τα γυρίσματα που αφορούν στο Άζεροθ, έγινεν στα μεγάλα ηχητικά στούντιο του Βανκούβερ του Καναδά, Bridge Studios.

Το βίντεο γκέιμ «World of Warcraft» πρωτοκυκλοφόρησε το 2005 ενώ αρχικά ήταν να σκηνοθετήσει την ταινία ο Σαμ Ράιμι.

Ο Ντάνκαν Τζόουνς έχει γυρίσει και την πρωτότυπη περιπέτεια «SourceCode». Ο πρωταγωνιστής Τράβις Φίμελ προέρχεται από την μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία «Vikings».

Τέλος παίζουν και η 32χρονη Ruth Negga με καταγωγή από την Αιθιοπία, στο ρόλο της Lady Taria Wrynn, η Anna Galvin και οι Clancy Brown, Terry Notary, Dylan Schombing, Michael Adamthwaite κ.α.

*Οι φαν του είδους της επικής φαντασίας αναμένεται να δώουν δυναμικό παρών στις αίθουσες και στην Ελλάδα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture