Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτ. Αχαΐα: Η διάβρωση στο επίκεντρο της συνάντησης του Συλλόγου Αλισσαίων με τον αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλο

Δυτ. Αχαΐα: Η διάβρωση στο επίκεντρο της...

Τέθηκαν και άλλα σοβαρά ζητήματα

Την Τετάρτη 11 Μαΐου το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Αλισσαίων "Πείρος", συναντήθηκε με τον Αντιπεριφεριάρχη Αχαΐαςω Γρηγόρη Αλεξόπουλο ,  στο πλαίσιο της μεταξύ τους γνωριμίας και "προκειμένου να πάρουμε απαντήσεις σε θέματα που απασχολούν τα χωριά μας, τους Αλισσούς", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου και συνεχίζει:

"Στον κύριο αντιπεριφεριάρχη θέσαμε ερωτήματα για τα εξής ζητήματα:

1.                  Τι  γίνεται με την μελέτη της διάβρωσης των ακτών και ποτέ πιστεύει ότι θα ξεκινήσουν τα έργα.

2.                  Σχετικά με το το πρόβλημα που υπάρχει με τον καθαρισμό του ποταμού Πείρου, από τα δένδρα και τον κίνδυνο να πλημμυρίσουν περιουσίες, εάν δεν καθαριστεί τον ερχόμενο χειμώνα.

3.                  Τι έχει γίνει με την προσθήκη μελέτης για το θέμα της αποχέτευσης των Αλισσών, ώστε να ενταχθούν συμπληρωματικά σε νέο έργο τα σπίτια που δεν είχαν μπει στην Α΄ φάση του έργου της αποχέτευσης.

4.                  Του θέσαμε το ζήτημα ότι τους Αλισσούς, ιδιαιτέρα το καλοκαίρι τους επισκέπτεται αρκετός κόσμος και τονίσαμε ότι για να αξιοποιηθεί τουριστικά η περιοχή μας χρειάζεται και να προβλεφθεί στο νέο ΣΕΣ, με την πρώτη ευκαιρία ή από πόρους της ίδιας της περιφέρειας μια πεζοδρόμηση αριστερά και δεξιά του παλιού εθνικού δρόμου από το ύψος των ξενοδοχείων στον Άνω Αλισσό μέχρι το ύψος του Σουλελέ στον  Κάτω Αλισσό,  μήκος 2.5 χιλιομέτρων.  Ένα έργο που θα αναβαθμίσει τα χωριά μας που είναι η είσοδο του δήμου δυτικής Αχαΐας.

5.                  Να γίνει παρέμβαση  από μηχάνημα (καταστροφέας) στην παλαιά εθνική  οδό, ιδιαίτερα από Καμίνια μέχρι γέφυρα Πείρου, γιατί τα χορτάρια  είναι πολλά και βγαίνουν σχεδόν στον δρόμο

6.                  Τι γίνεται με το ρέμα Μαλιαγκού.

Ο κύριος Αντιπεριφεριαρχης απάντησε :

1.                  Για το θέμα της διάβρωσης, ότι τελειώνει μέχρι τον Ιούνιο η  γεωλογική μελέτη που κάνει η περιφέρεια με χρήματα δικά της, ώστε να τελειώσει η μελέτη και μετά ευελπιστεί ότι μέσω του ΣΕΣ θα ενταχθεί για να πραγματοποιηθεί, αλλά βέβαια και με παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν από το αρμόδιο υπουργείο. Βέβαια μας είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση και λόγω του κόστους να γίνουν όλα τα κομμάτια που έχουν πρόβλημα αλλά τόνισε ότι οι Αλισσοί θα βρίσκονται μέσα σε αυτό.

2.                  Για τον καθαρισμό μας είπε ότι εάν περάσει γρήγορα οικονομική επιτροπή ευελπιστεί ότι τον Αύγουστο μπορεί να γίνει καθαρισμός.

3.                  Για το θέμα της προσθήκης της μελέτης για την συνέχιση  της αποχέτευσης των Αλισσών, είπε ότι περιμένει το Δήμο Δυτικής Αχαΐας να του προσκομίσει την συμπληρωματική μελέτη, ώστε να το εντάξει.

4.                  Για το θέμα των πεζοδρομίων στην παλαιά εθνική Πατρών Πύργου για το κομμάτι Αλισσών είπε ότι το βλέπει θετικά.

5.                  Για τον καταστροφέα δεσμεύθηκε, αλλά υπάρχει πρόβλημα χειριστών. Θα κοιτάξει όμως να το επιλύσει.

6.                   Για το ρέμα Μαλιαγκού είπε ότι θα το οριοθετήσει και μετά θα γίνει η διάνοιξή του ώστε να αποφεύγονται οι πλημμύρες.

Τέλος η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο κύριος Αντιπεριφεριάρχης είπε ότι  όπου μπορεί, θα βοηθήσει για την επίλυση των προβλημάτων που άπτονται στην αρμοδιότητά του και ευχήθηκε  καλή επιτυχία στο σύλλογό μας".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις