Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πλούσιο το πρόγραμμα Ημερίδων στην έκθεση Westia 2016 το τριήμερο 9-11 Απριλίου

Πλούσιο το πρόγραμμα Ημερίδων στην έκθεσ...

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων θα παρουσιάσει το Ελληνικό Πρωινό, με τοπικά προϊόντα Δυτικής Ελλάδας

Στο πλαίσιο της πρώτης κλαδικής έκθεσης τουρισμού και εστίασης Δυτικής Ελλάδος WESTIA 2016 στο Παμπελοποννησιασκό στάδιο, (9-11 Απριλίου 2016) θα πραγματοποιηθούν και ενδιαφέρουσες Ημερίδες.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας, το πρόγραμμα των Ημερίδων είναι το ακόλουθο:

ΣΑΒΒΑΤΟ 9/4

13.00 – 16.00 Νέο σύστημα κατάταξης από το ΞΕΕ (Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος) των ξενοδοχείων και των  καταλυμάτων σε κατηγορίες αστεριών – κλειδιών.  Ελληνικό Πρωινό από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος. Παρουσίαση των προτύπων Green Key και  We Do Local από την εταιρία  Cosmocert. Παρουσίαση του ρόλου των εταιριών πιστοποίησης από τον σύνδεσμο Ελληνικών Εταιριών Πιστοποίησης HellasCert και  των συμβουλευτικών υπηρεσιών από την εταιρία Marte Consulting.

17.00 – 19.00 Κόκκινα δάνεια

Δάνεια, Τράπεζες: τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις

Ρυθμίσεις τραπεζικών δανείων και οφειλών

Αναδιάρθρωση και ρύθμιση δανείων με στόχο τη μείωση του τραπεζικού κόστους δανεισμού

Προστασία επιχειρήσεων από τις Τράπεζες

«Απεγκλωβισμός» από τις τράπεζες με βιώσιμες λύσεις

Νόμοι Κατσέλη και Δένδια

Χρηματοδότηση και αυτοχρηματοδότηση επιχειρήσεων.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/4

11.00 – 14.00 Ελληνικό πρωινό

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στην έκθεση WESTIA 2016, θα παρουσιάσει εκ νέου το Ελληνικό Πρωινό, με τοπικά προϊόντα Δυτικής Ελλάδας.:

Πρωινό υψηλής ενεργειακής αξίας

Πρωινό για ειδικές διατροφικές κατηγορίες

Βάση στα τοπικά προϊόντα με έμφαση σε γαλακτοκομικά, φρούτα και μέλι

Νέες τάσεις στα αφεψήματα του πρωινού μας

Επιστροφή στις ρίζες με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες

Παιδικό πρωινό, Παρουσίαση νέου στησίματος σε μπουφέ, oργάνωση στην κουζίνα για το πρωινό.

Την ημερίδα θα συντονίσει γαστρονομικά ο υπεύθυνος περιφέρειας Πελοποννήσου για τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος Ex. Chef Καραμπίνης Δημήτρης.

14.00 – 17.00 Ελληνικό cocktail

Ο στόχος της ημερίδας είναι η τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων για την δημιουργία cocktail με την χρήση των προϊόντων της ελληνικής γης. Τα αποστάγματα  και λικέρ της ελληνικής ποτοποιίας, το ελληνικό κρασί κι οι ενδυναμωμένοι οίνοι, τα ελληνικά βερμούτ, οι ελληνικές μπύρες, θα είναι η αλκοολική βάση των τεχνικών που θα παρουσιαστούν.

Οι μεγάλες θεματικές της ημερίδας θα είναι:

Ο συνδυασμός της ελληνικής αλκοολικής βάσης με τα προϊόντα της ελληνικής γης ανά γεωγραφική περιφέρεια. Θα δοθεί έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Δυτικής Ελλάδας

Οι τεχνικές παρασκευής cocktail με βάση τα προϊόντα της  ελληνικής μικροζυθοποιίας

Οι τεχνικές παρασκευής cocktail με βάση το ούζο ή το τσίπουρο

Η ορθή  τροποποίηση των κλασικών συνταγών και η χρήση σε αυτές ελληνικών προϊόντων

Τέλος, η ορθή διαδικασία κοστολόγησης του τελικού προϊόντος

Η γευσιγνωσία

Την ημερίδα θα συντονίσει ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Barman Ελλάδος (Hellenic  Bar Association) κ Λάμπρος Λιόλιος, καθώς και το μέλος της Κωνσταντίνος Διαμαντής.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/4

10.00 – 13.00 Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στην έκθεση WESTIA 2016, θα παρουσιάσει εκ νέου το Ελληνικό Πρωινό, με τοπικά προϊόντα Δυτικής Ελλάδας.:

Πρωινό υψηλής ενεργειακής αξίας

Πρωινό για ειδικές διατροφικές κατηγορίες

Βάση στα τοπικά προϊόντα με έμφαση σε γαλακτοκομικά, φρούτα και μέλι

Νέες τάσεις στα αφεψήματα του πρωινού μας

Επιστροφή στις ρίζες με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες

Παιδικό πρωινό

Παρουσίαση  νέου στησίματος σε μπουφέ / Οργάνωση στην κουζίνα για το πρωινό

Την ημερίδα θα συντονίσει γαστρονομικά ο υπεύθυνος περιφέρειας Πελοποννήσου για τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος Ex. Chef Καραμπίνης Δημήτρης.

13.00 – 15.00 Certificate in Bartending κι Ελληνικό cocktail

Ο στόχος της ημερίδας είναι η τεχνική κατάρτιση των συμμετεχόντων για την δημιουργία cocktail με την χρήση των προϊόντων της ελληνικής γης. Τα αποστάγματα  και λικέρ της ελληνικής ποτοποιίας, το ελληνικό κρασί κι οι ενδυναμωμένοι οίνοι, τα ελληνικά βερμούτ, οι ελληνικές μπύρες, θα είναι η αλκοολική βάση των τεχνικών που θα παρουσιαστούν.

Οι μεγάλες θεματικές της ημερίδας θα είναι:

Ο συνδυασμός της ελληνικής αλκοολικής βάσης με τα προϊόντα της ελληνικής γης ανά γεωγραφική περιφέρεια. Θα δοθεί έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Δυτικής Ελλάδας

Οι τεχνικές παρασκευής cocktail με βάση τα προϊόντα της  ελληνικής μικροζυθοποιίας

Οι τεχνικές παρασκευής cocktail με βάση το ούζο ή το τσίπουρο

Η ορθή  τροποποίηση των κλασικών συνταγών και η χρήση σε αυτές ελληνικών προϊόντων

Τέλος, η ορθή διαδικασία κοστολόγησης του τελικού προϊόντος

Η γευσιγνωσία

Στα πλαίσια της ημερίδας θα γίνει η εισαγωγή και το 1ο Επίπεδο Εκπαίδευσης “Certificate in Bartending” η οποία είναι μια σύντομη εισαγωγή στο Bartending και περιλαμβάνει:

Η ΕΜΕ και η ΙΒΑ ως φορείς Bartending στην Ελλάδα και διεθνώς

Ο ρόλος του bartender

Το αλκοόλ

Εργαλεία , ποτήρια και μηχανές του bar

Τύποι των bars

Τα κλασσικά cocktails (οι επίσημες συνταγές της ΙΒΑ)

Κατηγορίες αλκοολούχων ποτών, κατηγορίες μη αλκοολούχων ποτών

Δημιουργία καταλόγου, κοστολόγηση μενού....

Την ημερίδα θα συντονίσει ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Barman Ελλάδος (Hellenic  Bar Association) κ Λάμπρος Λιόλιος, καθώς και το μέλος της κ Κων/νος Διαμαντής

16.30 – 17.30 Παρουσίαση του προγράμματος  νέου leader  από Αχαΐα Αναπτυξιακή

Κύριοι τομείς δραστηριότητας της εταιρείας είναι ο σχεδιασμός και εφαρμογή Τοπικών Προγραμμάτων ολοκληρωμένης αγροτικής ανάπτυξης, η υλοποίηση δράσεων προβολής και προώθησης της περιοχής, η προώθηση της δικτύωσης και συνεργασίας μεταξύ τομέων της τοπικής οικονομίας, η προστασία και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, καθώς και η υλοποίηση δράσεων κοινωνικής πολιτικής.

Από την ίδρυσή της η εταιρεία έχει υλοποιήσει με επιτυχία μια σειρά δράσεων και συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Μεταξύ αυτών υλοποίησε, ως Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ), Τοπικά Προγράμματα LEADER που έτυχαν ευρείας αποδοχής από την τοπική κοινωνία, καθώς και Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ).

Στο πλαίσιο των ενεργειών ενημέρωσης και διαβούλευσης για το σχεδιασμό του νέου Τοπικού Προγράμματος «CLLD (LEADER) 2014-2020» και προκειμένου να καθορισθεί η περιοχή και η στρατηγική του Τοπικού Προγράμματος, η εταιρεία διαθέτει περίπτερο στην έκθεση και θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με στόχο την ευρεία δημοσιοποίηση του προγράμματος, την υποβολή προτάσεων, απόψεων, ιδεών καθώς και την καταρχήν καταγραφή επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις