Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα: Πρωινό με Πελοποννησιακά προϊόντα από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας στην έκθεση WESTIA 2016

Πάτρα: Πρωινό με Πελοποννησιακά προϊόντα...

Το πρόγραμμα των διήμερων παρουσιάσεων

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, με τα παραρτήματα της στην Πελοπόννησο (Αχαΐας, Αιγιαλείας, Πύργου και Καλαμάτας), υπό το συντονισμό του υπεύθυνου της περιφέρειας κυρίου Δημήτρη Καραμπίνη θα συμμετέχει στην έκθεση WESTIA 2016.

Σκοπός των προγραμματισμένων δράσεων είναι η προβολή των τοπικών προϊόντων μέσα από επιμορφωτικές παρουσιάσεις χρήσης και ανάδειξης αυτών.

Για το λόγο αυτό μέσα στο τριήμερο θα παρουσιαστούν οι εξής θεματικές ενότητες:

 

  • Διήμερη παρουσίαση (10/04 & 11/04) και  πρόταση για το πρωινό με χρήση Πελοποννησιακών προϊόντων από μέλη της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας
  • Καθημερινές παρουσιάσεις:

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ ΛΕΣΧΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ WESTIA 2016

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

12:00 – 12:30 Καλωσόρισμα από το ΔΣ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και τους υπευθύνους γραφείων Πελοποννήσου. Παρουσίαση νέων μελών της Λέσχης.

13:00 – 13:45 Διακόσμηση σοκολάτας. Παρουσιάζει ο ex. Pastry chef και μέλος της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας, Αγραφιώτη Βασίλη

14:15 – 15:00 Νηστίσιμα πιάτα με ρύζι και όσπρια. Παρουσιάζουν τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας Κασκούτας Αλέξανδρος (young chef) και Λούτσης Γιάννης (chef)

15:15 – 16:00 Τεχνικές καπνίσματος. Παρουσιάζει ο chef και μέλος της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας, Κατσίγιαννης Γιώργος

16:30 – 17:15 Menu degustation για Fine dining εστιατόριο. Παρουσιάζει ο ex. Chef και μέλος της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας, Γραμματικόπουλος Γιώργος

17:30 – 18:15 Εστιατορικές παρασκευές με κοτόπουλο. Παρουσιάζει ο chef Γεωργακόπουλος Μιλτιάδης

18:30 – 19:00 Ελληνικά κοκτέηλ με ξηρό πάγο και υγρό άζωτο. Παρουσιάζει ο μπάρμαν και μέλος της Ελληνικής Ένωσης Μπάρμεν Λιόλιος Λάμπρος

 

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

12:00 – 12:45 Νέες τάσεις στη διακόσμηση τούρτας γάμου. Παρουσιάζουν οι pastry chefs και μέλη της εθνικής ομάδας γαστρονομίας Αγραφιώτης Βασίλης & Θεοδωρόπουλος Θεόδωρος

13:00 – 13:45 Ιταλική κουζίνα με Ελληνικά ζυμαρικά.

14:15 – 15:00 Χρήσεις του θερμαινόμενου μπλέντερ. Παρουσιάζει ο chef και μέλος της Εθνικής Ομάδας γαστρονομίας Τσεμπερλίδης Αλιβιάδης.

15:30 – 16:15 Ο ξηρός πάγος και το υγρό άζωτο στη μαγειρική. Παρουσιάζει ο chef και μέλος της Εθνικής Ομάδας γαστρονομίας Τερεζίου Στέλιος

16:30 – 17:15 Ισπανική κουζίνα. Παρουσιάζει ο Chef Νικολόπουλος Γεώργιος

17:45 – 18:30 Δημιουργίες θαλασσινών. Παρουσιάζουν οι young chefs Βασιλείου Γρηγόρης, Βούρτσης Ανδρέας, Δερμιτζάκη Μαντώ, Καλεσίου Τζωρτζίνα

 

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

11:00 – 11:45 Θερμοάντοχες μαρμελάδες. Η χρήση τους στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Παρουσιάζουν τα μέολη της Εθνικής Ομάδας Γαστρονομίας Θεοδωρόπουλος Θεόδωρος (pastry chef ) και Κασκούτας Αλέξανδρος (young chef)

12:00 – 12:45 Τοπική Γαστρονομία Πύργου, Παρουσιάζουν τα μέλη του τοπικού γραφείου

13:15 – 14:00 Τοπική γαστρονομία Καλαμάτας. Παρουσιάζουν τα μέλη του τοπικού γραφείου

14:30 – 15:15 Η χρήση των Πελοποννησιακών αποσταγμάτων στη μαγειρική. Παρουσιάζει ο chef Στεφόπουλος Νίκος

15:45 – 16:30 Πελοποννησιακά τυριά – μαγειρικές προτάσεις. Παρουσιάζουν οι young chefs Διαμαντόπουλος Ηλίας, Μήτσης Άρης, Καλούδης Βύρωνας

Σας περιμένουμε στο περίπτερο μας Νούμερο 132

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά