Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βέλγος εισαγγελέας: Ο Ναζίμ Λαχράουι δεν έχει ακόμα συλληφθεί – Βρέθηκε η «διαθήκη» του καμικάζι Ιμπραήμ σε καλάθι αχρήστων- Κλειστό έως την Πέμπτη το Ζαβεντέμ

Βέλγος εισαγγελέας: Ο Ναζίμ Λαχράουι δεν...

Σύμφωνα με πληροφορίες της βελγικής εφημερίδας DH

17.43 Κλειστό θα παραμείνει το αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών καιι την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016.

Την ανακοίνωση έκανε το βελγικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων.

 

17.37: Απελπισμένος και φοβισμένος μήπως συλληφθεί και αναγκαστεί να φυλακιστεί στο ίδιο κελί με τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ εμφανιζόταν ο Ιμπραΐμ ελ Μπακράουι, ο ένας από τους καμικάζι αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Την ύπαρξη της "διαθήκης" του τρομοκράτη αποκάλυψε ο εισαγγελέας του Βελγίου. Σε αυτή, πάντως, δεν υπάρχει αναφορά στο Ισλαμικό Κράτος, που έχει επισήμως αναλάβει την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση της Τρίτης.

 

14.41: Ο Εισαγγελέας του Βελγίου σε επίσημη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, ανακοίνωσε ότι ο τρίτος ύποπτος βομβιστής που διέφυγε από το αεροδρόμιο Ναζίμ Λαχράουι δεν έχει ακόμα συλληφθεί και πως τα εκρηκτικά που υπήρχαν στη βαλίτσα του εξουδετερώθηκαν. Επίσης ανακοινώθηκε ότι ο Χαλίντ Μπακραουί ταυτοποιήθηκε ως ο καμικάζι στο μετρό και ο αδελφός του, Ιμπραήμ, ως ο καμικάζι στο αεροδρόμιο. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι νεκροί από τις επιθέσεις είναι 31 και    ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 270.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι, βρέθηκε διαθήκη του Ιμπραήμ σε καλάθι αχρήστων στον δρόμο.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα και το κείμενο που εντοπίστηκε, ο Ιμπραήμ «βιαζόταν, δεν ήξερε τι να κάνει, εάν καθυστερούσε κινδύνευε να καταλήξει (δίπλα στον Αμπντεσλάμ) μέσα σε ένα κελί»

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Συνελήφθη στις Βρυξέλλες ο Ναζίμ Λαχράουι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της βελγικής εφημερίδας DH. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τις εφημερίδας, ο ύποπτος συνελήφθη το πρωί σε πιτσαρία στην περιοχή Αντερλεχτ των Βρυξελλών.

(Συνελήφθη και ο τρίτος τρομοκράτης Ναζρίμ Λαχράουι - Αδέλφια οι βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών -Τους γνώριζε η αστυνομία -ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Είναι ο άντρας για τον οποίο υπήρξε ανθρωποκυνηγητό για το «χτύπημα» στο αεροδρόμιο Ζaventem.  Σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα DH, είναι ο άντρας που διακρίνεται στη φωτογραφία του αεροδρομίου να φορά καπέλο.

Ο Ναζίμ Λαχράουι ήταν καταζητούμενος για τις επιθέσεις του Παρισιού, συνεργός του συλληφθέντα Σαλάχ Αμπντεσλάμ και ειδικός στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ναζίμ Λαχράουι, φέρεται να εξαφανίστηκε τρέχοντας από το αεροδρόμιο αμέσως μετά την έκρηξη.

Αδέλφια οι βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών -Τους γνώριζε η αστυνομία

Η βελγική αστυνομία στην προσπάθειά της να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες για τον άνδρα έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του με την ερώτηση «γνωρίζετε αυτό τον άνδρα;»

(Βρυξέλλες: 31 νεκροί και 250 τραυματίες- Βρήκαν βόμβα στο σπίτι Τζιχαντιστή- Οι φωτογραφίες των δραστών που φορούσαν ένα γάντι)

Ο Λαχράουι, είναι ένας 24χρονος συριακής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να έφυγε από τη χώρα του τον Φεβρουάριο του 2013 και να ταξίδεψε χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία ως την Ουγγαρία τον Σεπτέμβριο με τον Αμπντεσλάμ. Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ότι το DNA του βρέθηκε σε διάφορες ζώνες αυτοκτονίας που χρησιμοποιήθηκαν τον Νοέμβριο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις