Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αδέλφια οι βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών -Τους γνώριζε η αστυνομία

Αδέλφια οι βομβιστές αυτοκτονίας στο αερ...

Ξανά μέρες τρόμου στην Ευρώπη

12.28 Μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες στα δημοτικά κτίρια της Αθήνας, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, σε ένδειξη πένθους προς τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

12.09 Σύμφωνα με Βελγικά ΜΜΕ φέρεται να συνελήφθη στο Άντερλεχτ ο τρίτος άνδρας, που συνόδευε τα δύο αδέλφια βομβιστές, ο οποίος φορώντας καπέλο εμφανίζεται σε φωτογραφία με τους καμικάζι αυτοκτονίας του αεροδρομίου. Πρόκειται για τον Ναζίμ Λαχράουι ο οποίος καταζητούνταν και για τις επιθέσεις στο Παρίσι και για τον οποίο είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης εις βάρος του από το 2014.

09.43 Οι δύο βομβιστές αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών χθες το πρωί ήταν οι αδελφοί Χαλίντ και Μπραχίμ Ελ Μπακράουι, κάτοικοι Βρυξελλών, γνωστοί στην αστυνομία για ποινικά αδικήματα, μετέδωσε σήμερα το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο RTBF που επικαλείται ανώνυμη πηγή.

Ο Χαλίντ, με ψεύτικο όνομα, είχε νοικιάσει το διαμέρισμα αυτό στη συνοικία Φόρεστ της βελγικής πρωτεύουσας όπου η αστυνομία σκότωσε έναν ένοπλο κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης την περασμένη εβδομάδα, μετέδωσε το RTBF.

Ερευνητές, όπως αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ βρήκαν μετά την επιχείρηση αυτή μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους, ένα όπλο και ένα αποτύπωμα του βασικού υπόπτου των επιθέσεων του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή από τη βελγική αστυνομία.

Και οι δύο αδελφοί Ελ Μπακράουι έχουν ιδιαίτερα βεβαρυμένο ποινικό μητρώο για αδικήματα όμως που δεν είχαν σχέση μέχρι χθες με τρομοκρατία, σύμφωνα με το RTBF.

Ο τρίτος από τους δράστες των επιθέσεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών που διαφεύγει, είναι ο Ναζίμ Λαχράουι, καταζητούμενος για τις επιθέσεις του Παρισιού, σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα DH.

 

 

09.20 Οι βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών ήταν οι αδελφοί Ελ Μπακράουι, γνωστοί στην αστυνομία, μετέδωσε πριν από λίγο το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Δείτε την ανάρτηση στο twitter

ΑΠΕ-ΜΠΕ ‏@amna_news 6 λεπτάΠριν από 6 λεπτά

Οι βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών ήταν οι αδελφοί Ελ Μπακράουι, γνωστοί στην αστυνομία. #Brussels #BrusselsAttacks

Αναλυτικά:Οι βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών ήταν οι αδελφοί Χαλίντ και Μπραχίμ Ελ Μπακράουι, γνωστοί στην αστυνομία, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο RTBF.

Παράλληλα, οι βελγικές αστυνομικές αρχές διεξάγουν επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός τρίτου άντρα που συνόδευε τους δύο βομβιστές πριν αυτοί ενεργοποίησουν τους βομβιστικούς μηχανισμούς που έφεραν εντός του αεροδρομίου των Βρυξελλών.

Ο άντρας αυτός, θεωρείται υπόπτος για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Από τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο, αλλά και στο μετρό της πόλης, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 30 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 200.

 

 

08.52 Πανικός στο αεροδρόμιο της Τουλούζ, το οποίο εκκενώνεται για λίγους ασφαλείας!

 

08.50 Οι Βρυξέλλες βρίσκεται σε εθνικό πένθος και μετρά τις πληγές της.

Η επόμενη μέρα της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και το Μετρό της πόλης, στην "καρδιά" της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκει τους Βέλγους αλλά και όλους τους Ευρωπαίους αντιμέτωπους, ξανά, με το μίσος του Ισλαμικού Κράτους. Των τζιχανιστών που μετά το Παρίσι αιματοκύλησαν και το Βέλγιο και "υπόσχονται" «μαύρες μέρες» για την Ευρώπη.

Οι βελγικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του άνδρα με τα λευκά, όπως τον ονόμασαν, του τρίτου δράση της επίθεσης στο αεροδρόμιο, το οποίος θεωρείται πως δεν πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε στη βαλίτσα του και διέφυγε, ακολουθώντας το παράδειγμα του Σαλάχ Αμπντεσλάμ στο Παρίσι.

Οι δρόμοι γύρω από το σημείο της έκρηξης στο σταθμό Μάλμπεκ του Μετρό παραμένουν κλειστοί και οι υπεύθυνοι των μεταφορών ζητούν από τους πολίτες των Βρυξελλών να αποφύγουν την περιοχή σήμερα.

 

07.25 Πέντε μήνες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, που προκάλεσε σοκ και τρόμο στην Ευρώπη, το σκηνικό επαναλαμβάνεται. Μετά το τριπλό χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στο μετρό,στον σταθμό Μάαλμπεκ, η χθεσινή μέρα έμοιαζε με ένα εφιαλτικό déjà vu.

H βελγική κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος μετά τις χθεσινές επιθέσεις στο διεθνές αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών, που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 34 άνθρωποι. «Όλες οι σημαίες του Βελγίου θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα κρατικά κτίρια της χώρας» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φρεντερίκ Κοντερλιέ, ο εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ.

Βρυξέλλες: 31 νεκροί και 250 τραυματίες- Βρήκαν βόμβα στο σπίτι Τζιχαντιστή- Οι φωτογραφίες των δραστών που φορούσαν ένα γάντι- ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Την ίδια ώρα στιγμές αγωνίας βίωσαν Πατρινοί και Αχαιοί συγγενείς και φίλοι των οποίων ζουν στις Βρυξέλλες.

Το κλίμα μετέφεραν στο thebest.gr άθρωποι που μένουν κι εργάζονται εκεί.

Αποκλεισμένοι στα σπίτια τους Πατρινοί που ζουν στις Βρυξέλλες – «Νεκρή πόλη» η πρωτεύουσα της Ευρώπης – ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, που ελέγχει μεγάλο μέρος της Συρίας και του Ιράκ, ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν  στις Βρυξέλλες. «Υποσχόμαστε στη συμμαχία των σταυροφόρων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους ότι θα ζήσουν μαύρες μέρες σε απάντηση για την επίθεσή τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους», αναφέρει ανακοίνωση, στα αραβικά και τα γαλλικά.

Δύο πιθανόν οι καμικάζι, ένας τρίτος ύποπτος αναζητείται

Οι βελγικές αρχές αναζητούν έναν άνδρα που απεικονίζεται σε μία φωτογραφία ενώ περπατάει μαζί με άλλους δύο υπόπτους που όπως όλα δείχνουν ανατινάχθηκαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. «Μια φωτογραφία τριών ανδρών υπόπτων ελήφθη στο Ζαβεντέμ. Δύο από αυτούς φαίνεται πως διέπραξαν επιθέσεις αυτοκτονίας. Ο τρίτος, που φοράει ένα ανοικτού χρώματος μπουφάν κι ένα καπέλο, αναζητείται εντατικά» δήλωσε ο Φρέντερικ Φαν Λέου σε συνέντευξη Τύπου. Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι σύμφωνα με μάρτυρες, ο τρίτος ύποπτος εγκατέλειψε το κτίριο του αεροδρομίου.

"Αποκλείστηκαν" στις Βρυξέλλες ο βοηθός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Κωσταριάς, φορείς και αιρετοί της Ηλείας!

Ασφαλείς οι Έλληνες μαθητές Λυκείου που βρίσκονται στις Βρυξέλλες

 

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ και newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις