Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιατρός εξομολογείται: Κινδυνεύεις να βρεθείς σε χαντάκι!

Γιατρός εξομολογείται: Κινδυνεύεις να βρ...

«Ακόμη και κατά ζωής απειλές εκτοξεύονται από τα αφανή συμφέροντα, που λυμαίνονται το χώρο της Υγείας»

«Χρειάζονται συμμαχίες για να αντιμετωπιστεί η διαφθορά στον κύκλο του φαρμάκου. Υπάρχουν εταιρείες που "τα.  σκάνε" και κινδυνεύεις να βρεθείς.  σε χαντάκι»  με αυτή την επισήμανση ξεκίνησε την παρέμβασή του ο γιατρός Τάκης Γεωργακόπουλος, στη συζήτηση, που διοργάνωσε στο ΜΛΤ της Πάτρας η εβδομαδιαία εφημερίδα της Αριστεράς  «Η ΕΠΟΧΗ», με θέμα το ερώτημα: «Η Αριστερά στην Κυβέρνηση, μπορεί να υπάρξει αριστερή πολιτική;».

Και ο έμπειρος συνδικαλιστής γιατρός του «Γ.Κ. Νοσοκομείου Άγ. Ανδρέας» της Πάτρας επεσήμανε τα ομολογούμενα, αλλά ουδέποτε εξωτερικευόμενα, που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, καθώς αυτά συμβαίνουν σε νοσοκομεία δημόσια, των οποίων οι διοικήσεις κρατήθηκαν γαντζωμένες στο κρατικό βαλάντιο, φτιάχνοντας ωτοασπίδες απέναντι στα όσα τεκταίνονται στο χώρο επικρατείας τους, αλλά όταν αποπέμφθηκαν, μέσω της αξιολόγησης, άρχισαν οι διαμαρτυρίες.

Κι αυτά ενώ άλλοι διοικητές απειλούν με δικαστικές προσφυγές, διεκδικώντας μία μικρή περιουσία ο καθένας τους, εις βάρος του Έλληνα φορολογουμένου, αντί για λόγους έστω δεοντολογίας, να υποβάλουν την παραίτησή τους, αφού ήταν γνωστό πως η νέα κυβέρνηση που προέκυψε από δημοκρατικές εκλογές έχει σαφώς διαφορετική αντίληψη για την Υγεία!

Εξειδικεύοντας το εκρηκτικό μείγμα, που πυροδότησε και εκτίναξε τους προϋπολογισμούς των δημοσίων νοσοκομείων, ο Τάκης Γεωργακόπουλος υπενθύμισε, προς τους κρατούντες τα ηνία της κυβέρνησης του τόπου: «Ακόμη και κατά ζωής απειλές εκτοξεύονται από αυτά τα συμφέροντα, που λυμαίνονται την χώρα».

Και τούτο διότι:

«Είναι ριζωμένη κατάσταση η διαφθορά στο φάρμακο. Και όποια διοίκηση να μπει στο κάθε νοσοκομείο, έχει να αντιμετωπίσει εμπεδωμένες αντιλήψεις, πρωτόγνωρες» για τα μέτρα των εκτός, που τις πρωτοαντικρίζουν!

Αυτά, για να λάβει την απάντηση από τον πανεπιστημιακό της Αριστεράς Μιχ. Σπουρδαλάκη την κατάφαση, ότι «η διαφθορά είναι συστατικό στοιχείο του Καπιταλισμού», ενώ ο διευθυντής της εφημερίδας «Η ΕΠΟΧΗ» Θόδ. Παρασκευόπουλος, παρεμβαίνοντας ανέφερε το επόμενο παράδειγμα αντιστάσεως των δυνάμεων της αντίστασης, που δραστηριοποιούνται με το γεγονός της κυβερνητικής αλλαγής!

Για ασανσέρ υπουργείου, έτοιμο προς κατάρρευση, όταν ο Υπουργός ζητά έρευνα αγοράς και εισήγηση μηχανικών της υπηρεσίας για την αντικατάστασή του, κάποιοι από αυτούς του εισηγούνται την επισκευή, κάτι που -έτσι ή αλλιώς- επαναλαμβάνεται μηνιαίως, διότι αυτό επιτάσσει το συμφέρον τους, που αποτιμάται σε 100 ευρώ μίζα, ανά μήνα!

Εισηγητές της συζήτησης, που δεν έκλεισε με λήψη αποφάσεων, καθώς αυτή θα συνεχιστεί, όπως κάθε συζήτηση, ήσαν ο Μιχ. Σπουρδαλάκης, πανεπιστημιακός και ο διευθυντής της «ΕΠΟΧΗΣ» Θόδ. Παρακευόπουλος, οικονομολόγος, με παρούσα την Μαρία Λιονάκη εκ μέρους της ομάδας Φίλων της εφημερίδα «Η ΕΠΟΧΗ».

 

ΠΗΓΗ: gzmosxos.blogspot.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις