Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δημοπρατήθηκε το αρχείο Τόφαλου, αλλά κανείς δεν έκανε προσφορά - Ούτε ο Δήμος της Πάτρας!

Δημοπρατήθηκε το αρχείο Τόφαλου, αλλά κα...

Παρά τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει η είδηση της δημοπράτησης το θέμα ...ξεχάστηκε!

Και ενώ πριν πραγματοποιηθεί η πολυσυζητημένη δημοπρασία για το αρχείο (φωτογραφικό κ.α.) του Ολυμπιονίκη Δημήτρη Τόφαλου, ούτε ο Δήμος της Πάτρας που είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον, αποστέλοντας μέχρι και επιστολή με την οποία ζητούσε την ακύρωση της δημοπρασίας προκειμένου να αποκτήσει ό ίδιος το αρχείο, δεν έκανε τελικά προσφορά. (Το ιστορικό αρχείο του Τόφαλου ανήκει στην Πάτρα - "Μάχη" από τον Δήμο και τη Μοναχοκόρη του Ολυμπιονίκη για να ακυρωθεί η δημοπρασία του Σαββάτου)

Τελικά η υπόθεση όπως συμβαίνει συνήθως μάλλον φαίνεται να ξεχάστηκε.

Είναι ενδεικτικό ότι κανείς δεν έχει εκδηλώσει εδω και μήνες ενδοαφέρον ώστε να καταθέσει προσφορά για το αρχείο, το οποίο δημοπρατείται ηλεκτρονικά από τον οίκο Καραμίτσος και μπορείτε να δείτε το περιεχόμενο της δημοπρασίας εδώ.

Αρχικό ποσό είναι τα 55.000 ευρώ.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, λίγες μέρες πριν την δημοπρασία, ο  Δήμος Πατρέων ζητούσε με παρέμβασή του προς το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ι. Συναδινό, την ματαίωση της δημοπρασίας και τόνιζε:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αιφνιδιαστικά και προς κατάπληξη των πολιτών και των φορέων της πόλης μας, το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη δημοπρατείται από τον οίκο δημοπρασιών της Αθήνας, με τιμή εκκίνησης 55 χιλ. ευρώ, ένα μεγάλο και σημαντικό μέρος του προσωπικού αρχείου του Πατρινού Ολυμπιονίκη, Δημήτρη Τόφαλου, του μεγαλύτερου σύγχρονου αθλητικού μας θρύλου".

Έκτοτε η δημοπρασία έγινε, κανείς δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον ακόμη βρίσκεται υπό δημοπράτηση και νεότερο ουδέν! Τελικά πρέπει να αποφασίσουμε ως πόλη αν μας ενδιαφέρει ως πόλη η απόκτηση ή όχι του αρχείου.

Υπενθυμίζουμε ότι το αρχείο περιλαμβάνει 232 προσωπικές φωτογραφίες, με ιδιόχειρες περιγραφές και1.000 προσωπικά έγγραφα.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις