Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Η υγεία νοσεί.. .οι γιατροί απεργούν- Δραματικές ελλείψεις σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας -Στάση εργασίας σήμερα

Αχαΐα: Η υγεία νοσεί.. .οι γιατροί απεργ...

Συνέλευση γιατρών κέντρων υγείας σήμερα στις 12 στο Ταχύρυθμο

Η δημόσια υγεία εξακολουθεί να πάσχει από το "νόσημα" των ελλείψεων σε προσωπικό και όχι μόνο, ενώ γιατροί καταγγέλουν εξοντωτικά ωράρια εργασίας και επισφαλείς εφημερίες.

Η Ένωση Νοσοκομεικακών Γιατρών Αχαΐας καλεί σε συμμετοχή στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου, ενώ σήμερα προχωρά σε στάση εργασίας για τη διεξαγωγή συνέλευσης για τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας.

αλούμε τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας της Αχαΐας την Τρίτη 10/11, στις 12.00μμ στο Ταχύρρυθμο του «Αγ. Ανδρέα» (ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11.00 ως 15.00) για συνέλευση και λήψη αποφάσεων", αναφέρει η ΕΙΝΑ.

Επίσης σε ανακοίνωσή της για την απεργία περιγράφει την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην Αχαΐα στον χώρο της δημόσιας υγείας.

 

"Μόνο το πρώτο 8μηνο του 2015 έχουν αποχωρήσει σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής 2127 εργαζόμενοι και μέχρι το τέλος του χρόνου θα αποχωρήσουν πάνω από 3000 εργαζόμενοι από τα Δημόσια Νοσοκομεία. Η εξαγγελία του πρωθυπουργού τον Απρίλη του 2015 για πρόσληψη 4500 μόνιμων εργαζομένων στην Υγεία δεν πρόκειται να υλοποιηθεί. Οι 900 θέσεις μόνιμου προσωπικού που προκηρύχθηκαν το 2015 θα φτάσουν στα Νοσοκομεία στην καλύτερη περίπτωση το 2ο εξάμηνο του 2016. Η μοναδική προκήρυξη θέσεων στην Υγεία για το 2016 είναι οι 2400 θέσεις που έχουν εξαγγελθεί και αναμένονται στα Νοσοκομεία είτε στα τέλη του 2016 ή στις αρχές του 2017.

Με μπαλώματα όπως η παράταση της θητείας των ήδη υπηρετούντων επικουρικών και συμβασιούχων του ΚΕΛΠΝΟ αλλά και την διεύρυνση του αριθμού των επικουρικών κατά 1000 περίπου επιχειρείται να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Η χρηματοδότηση το 2016 πέφτει ακόμα χαμηλότερα στα 1,024 δις ευρώ από τα 1,488 δις ευρώ που ήταν το 2015.

Δραματική η κατάσταση στα Νοσοκομεία και τα ΚΥ της Αχαϊας.

Έως τώρα, η δέσμευση της ΥΠΕ για ενίσχυση σε προσωπικό εν όψει τις αλλαγής στην εκ περιτροπής εφημέρευση Ρίου- Αγ. Ανδρέα είναι στον αέρα. Τουλάχιστον 6μήνες τώρα δεν έχει δοθεί ακόμα  λύση στην παθολογική του Αγ. Ανδρέα. Στα Καλάβρυτα και το νοσοκομείου του Αιγίου, υπάρχει σοβαρό ζήτημα με τη στελέχωση των εργαστηρίων, που μπορεί να αμφισβητήσει την ασφαλή εφημέρευση. Στα ΚΥ, Γενικοί Ιατροί και αγροτικοί παραμένουν απλήρωτοι, ενώ ήδη υπάρχει η περικοπή κατά 40% λόγω των μειωμένων κονδυλίων για το 2015, αναγκασμένοι να πληρώνουν ακόμα και την επιστροφή στην εφημερία τους μετά από διακομιδή περιστατικού στο νοσοκομείο.

Για τους ειδικευόμενους ιατρούς, η αύξηση του όγκου δουλειάς, σε συνδυασμό με τις πολλές πλέον κενές θέσεις, ειδικά σε χειρουργικές ειδικότητες, τους φέρνουν αντιμέτωπους με εξοντωτικά ωράρια εργασίας έως και 36ωρών, με 9 ή 10 εφημερίες το μήνα.

Καταρρέουν τα «ισοδύναμα», το «παράλληλο πρόγραμμα» αγνοείται.

Η οργή των προηγούμενων χρόνων, μετατρέπεται σιγά σιγά σε απογοήτευση. Ακριβώς όμως αυτή η ματαιότητα κάνει τα Μνημόνια επιτυχημένα. Στο δρόμο λοιπόν τις υποστήριξης της δημόσιας Υγείας, μπροστά στην πλήρη αποδιοργάνωση, στον εξευτελισμό ασθενών και προσωπικού, ο συλλογικός δρόμος είναι αυτός που μπορεί να επιβάλει λύσεις.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να βρεθούν με όλους τους πολίτες της Αχαΐας στη Γενική Απεργία τηςΠέμπτης 12/10 από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Φτάνει πια η κοροϊδία με τα ισοδύναμα!!

Χρηματοδότηση ΤΩΡΑ για την Υγεία- Όχι άλλα χρήματα στις τράπεζες!!

Να μην πληρώσουμε για πολλοστή φορά εμείς τη κρίση τους!!"

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις