Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πάτρα: Αρνούνται επιπλέον εφημερίες οι εργαζόμενοι στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και ετοιμάζουν κινητοποιήσεις

Πάτρα: Αρνούνται επιπλέον εφημερίες οι ε...

Ανακοίνωση από το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου




 

Στην ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο Γενικό Πανεπιστημιακο Νοσοκομείο Πατρών επισημαίνεται:

"Τη Δευτέρα 19/10/2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του σωματείου εργαζομένων με το διοικητή του ΠΓΝΠ με αφορμή την πρόθεση της ΥΠΕ να αλλάξει το εφημεριακό καθεστώς των 2 μεγάλων νοσοκομείων της πόλης.

Το σωματείο κατέστησε ξεκάθαρο προς τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι αποκλείεται να δεχθεί οποιαδήποτε επιπλέον επιβάρυνση του ήδη ταλαιπωρημένου και υπερφορτωμένου προσωπικού. Είναι αδιανόητο την ώρα που το νοσοκομείο χρωστά στους εργαζομένους χιλιάδες μέρες ρεπό και αδειών, την ώρα που ακόμα και η δεδουλευμένη εργασία αμείβεται με περικοπές και υπάρχουν χρωστούμενα του ’14, να συζητάμε για επιπλέον επιβάρυνση του ΠΓΝΠ.

Στη συνάντηση με τη διοίκηση της ΥΠΕ τονίσαμε ότι η υγειονομική περιφέρεια οφείλει να στηρίξει το ΠΓΝΠ και όχι να το επιβαρύνει επιπλέον. Οποιαδήποτε άκριτη επιπλέον υπερφόρτωση του ΠΓΝΠ ουσιαστικά θα οδηγήσει στην κατάρρευση του, με ότι συνέπειες έχει αυτό για την τοπική κοινωνία.

Το νοσοκομείο ΠΓΝΠ, εδώ και πολλά χρόνια μετά την κατάρρευση του νοσοκομείου «Αγιος Αντρέας» λόγω του σεισμού, την υπολειτουργία λόγω των μνημονιακών πολιτικών όλων σχεδόν των περιφερειακών νοσοκομείων και τη διάλυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας έχει αναλάβει ένα δυσανάλογο για το μέγεθός του έργο υγειονομικής κάλυψης, όχι μόνο της Πάτρας αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα, η απουσία προσλήψεων σε συνδυασμό με τις συνεχείς συνταξιοδοτήσεις του ήδη γηρασμένου προσωπικού και τις «περίεργες» αναξιοκρατικές μετατάξεις, οδήγησε στη δραματική μείωση του αριθμού των εργαζομένων, με αποτέλεσμα την εργασιακή εξόντωση όσων έχουν απομείνει.

Ο μόνος τρόπος να στηριχθεί το σύστημα υγείας της περιοχής πέρα από την επαρκή χρηματοδότηση και την ολοκλήρωση επιτέλους του 7όροφου του «Αγ. Αντρέα», είναι η στελέχωση και των δύο νοσοκομείων με το απαραίτητο προσωπικό. Μέχρι τότε όμως και εφόσον το ΠΓΝΠ καλείται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής οφείλει η ΥΠΕ να το στηρίξει με επιπλέον προσωπικό ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί.

Οποιαδήποτε άλλη απόφαση η οποία θα επιβαρύνει του εργαζομένους του ΠΓΝΠ θα μας βρει απέναντι με δυναμικές κινητοποιήσεις.

ΥΓ Ελπίζουμε σε περίπτωση κινητοποιήσεων η σφραγίδα του σωματείου να μην παραμείνει κλειδωμένη, ώστε να εξυπηρετηθούν συμφέροντα από την απερχόμενη διοίκηση του σωματείου.

Τα 7 από τα 13 μέλη του ΔΣ:

Τσάμης Κων/νος, Σουλελές Παναγιώτης, Ντάσιος Αντώνης, Τσώτας Δημήτρης, Καρβέλης Σωτήρης, Τσώτας Δημήτρης, Ψάρρης Μιχάλης, Δημητρίου Πάνος"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being