Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΟΙΚΙΠΑ: Με αφορμή την ταινία «Το αλάτι της Γής»

ΟΙΚΙΠΑ: Με αφορμή την ταινία «Το αλάτι της Γής»

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας, για ακόμη μια χρονιά συνεχίζει την προβολή οικολογικών, στη βάση τους, ταινιών οι οποίες άπτονται των τοπικών και παγκόσμιων περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Με αφορμή τις ταινίες που προβάλλονται, προηγείται σύντομη εισήγηση από τους εκάστοτε ειδικούς και μετά την προβολή γίνεται ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

 

Για τη φετινή σαιζόν, οι προβολές ξεκινούν με το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του Βιμ Βέντερς, «Το αλάτι της Γης» (The salt of the Earth). Πρόκειται για μια Γαλλοβραζιλιάνικη παραγωγή του 2014 όπου  περιγράφεται η ζωή και το έργο του κορυφαίου Βραζιλιάνου φωτογράφου και οικολογικού ακτιβιστή Σεμπαστιάο Σαλγκάδο, ο οποίος έχει απαθανατίσει με μοναδικό στιλ τη ζωή των κατοίκων σε απρόσιτες κι επικίνδυνες γωνιές του πλανήτη αλλά και το μεγαλείο της φύσης.

Μέσα από μαγευτικά πλάνα, το φιλμ συνθέτει ένα συναρπαστικό καλειδοσκόπιο της ανθρώπινης υφηλίου, με όλες τις αντιφάσεις της. Μια συγκινητική ταινία που ξεπερνά κατά πολύ το θέμα της και μεταμορφώνεται σε σπουδή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον του. Όμως, όπως θα δούμε, ο Σαλγκάδο έχει, εκτός από την φωτογραφία, ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή του: την αφοσίωσή του στην οικολογία, το πρόγραμμα αναδάσωσης που έστησε στη Βραζιλία και τα θαυματουργά αποτελέσματα που απέφερε. Ο ίδιος λέει «ότι η φύση ήταν εκείνη ακριβώς που του επέτρεψε να μην χάσει την πίστη του στην ανθρωπότητα».

Η συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα περιστραφεί γύρω από τις μεθόδους επανάκτησης με οικολογικές μεθόδους, περιοχών που έχουν πληγεί από ανθρωπογενείς αλλά και φυσικές καταστροφές.

Η ταινία θα προβληθεί στο στέκι της ΟΙΚΙΠΑ, Σαχτούρη 64, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, με ώρα έναρξης στις 8:00 μ.μ. ακριβώς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture