Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τι γίνεται με τους νοσηλευτές των ΜΕΘ στο νοσοκομείο του Ρίου - Λήγουν οι συμβάσεις τους

Πάτρα: Τι γίνεται με τους νοσηλευτές των...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Το ΚΕΕΛΠΝΟ έδωσε τρίμηνη παράταση

Το thebest.gr αναζήτησε απαντήσεις για το εργασιακό μέλλον των νοσηλευτών στις ΜΕΘ των νοσοκομείων και της Δυτικής Ελλάδας. Απευθυνθήκαμε τόσο σε συνδικαλιστές όσο και στους διοικητές των νοσοκομείων.

Όπως μας διαβεβαίωσε και ο διοικητής του νοσοκομείου του Ρίου Χαράλαμπος Μπονάνος, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα τόσο για τους νοσηλευτές, όσο και για τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ.

Πιο συγκεκριμένα και σε επικοινωνία του thebest.gr με τον διοικητή του ΠΠΝΠ, ο κ. Μπονάνος μας διαβεβαίωσε πως έχει στα χέρια του έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο δίνει 3μηνη παράταση εργασίας στους συμβασιούχους νοσηλευτές της ΜΕΘ. Αυτός ο επιπρόσθετος χρόνος, σύμφωνα και με τον διοικητή του Ρίου, δίνεται ώστε να μην υπάρξουν κενά και δυσλειτουργίες στον ευαίσθητο αυτό τομέα των μονάδων εντατικής θεραπείας. Στο μεταξύ θα βγουν νέες συμβάσεις ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο στις ΜΕΘ.

Τάσος Γιακουμής - Πρόεδρος ΕΙΝΑ

"Το πρόβλημα αφορά ευτυχώς μόνο σε 4 νοσηλευτές με εξειδίκευση στις ΜΕΘ και για το νοσοκομείο του Ρίου. Θα ξανακάνουν αιτήσεις για νέες συμβάσεις. Προσλαμβάνουν γιατρούς με δελτίο παροχής υπηρεσιών και αυτό δεν είναι και ότι καλύτερο. Οι 4 θέσεις νοσηλευτών στο Ρίο θα μείνουν κενές μέχρι να αναπληρωθούν είτε από νέους είτε από τους ίδιους νοσηλευτές που θα κάνουν νέες συμβάσεις. Γενικότερα, είμαστε ενάντια σε αυτή τη μορφή εργασίας. Άλλοι μόνιμοι, άλλοι επικουρικοί, άλλοι με δελτία παροχής υπηρεσιών. Πάγια θέση μας είναι η μόνιμη απασχόληση, ώστε εκτός των άλλων να μην υπάρχουν κενά, δυσλειτουργίες και περίοδοι προσαρμογής".

Να αναφέρουμε πως σε ότι αφορά στην Πάτρα, το πρόβλημα αφορά σε 4 άτομα και στον Πύργο 5 ακόμη νοσηλευτές. Συνολικά σε όλη την χώρα αφορά σε περίπου 120 νοσηλευτές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις