Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Παιδιά χωρίς φαγητό από το σπίτι - Ξανά στα συσσίτια ολοήμερα σχολεία -20 νέες αιτήσεις μόνο τον Σεπτέμβριο

Πάτρα:Παιδιά χωρίς φαγητό από το σπίτι -...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Συνεχίζονται οι αιτήσεις

Και μαθητές ολοήμερων σχολείων εντάχθηκαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στη Δομή Συσσιτίου της Πάτρας, που προσφέρει καθημερινά φαγητό σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, όταν από τη μια στιγμή στην άλλη η ζωή τους άλλαξε εξαιτίας της οικονομικής περιπέτειας που έχει μπει η χώρα.

Αυτή τη στιγμή συσσίτιο λαμβάνουν καθημερινά 250 άτομα και πρόσφατα εντάχθηκαν δύο ολοήμερα σχολεία, όπως αναφέρει στο thebest.gr η κοινωνική λειτουργός της δομής Μαρία Καλύβα. Εκτός από τα σχολεία, τον Σεπτέμβριο έγιναν 20 νέες αιτήσεις και αυτή την περίοδο ο ρυθμός τους κυμαίνεται στις 2 ανά εβδομάδα. Τον προηγούμενο μήνα έγινε μια ανακατανομή και κάποιες οικογένειες που βρήκαν δουλειά με πεντάμηνη απασχόληση απεντάχθηκαν και εντάχθηκαν νέοι ωφελούμενοι.

Η κ. Καλύβα τονίζει ότι όποιος δάσκαλος ή διευθυντής σχολείου αντιληφθεί περιστατικό υποσιτισμού να επικοινωνήσει με τη δομή. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την κ. Καλύβα έχουν μειωθεί πολύ οι προσφορές τροφίμων για την Παρασκευή των γευμάτων , ενώ επισημαίνει τη στήριξη του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας. Ωστόσο ιδιαίτερα βοηθητική αποδείχτηκε η δράση «κάνε μια κίνηση αγάπης» που έγινε τον Σεπτέμβριο.

Την ίδια ώρα εργαζόμενοι στη Δομή αλλά και ωφελούμενοι αγωνιούν για την παράταση του προγράμματος , η οποία προσδιορίστηκε μέχρι το τέλος του 2015, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο στην προχθεσινή του συνεδρίαση ψήφισε ομόφωνα την εισήγηση του Δημάρχου Πατρέων με την οποία ζητείται να λάβει μέτρα η κυβέρνηση, ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση για να εξακολουθήσουν να λειτουργούν οι δημοτικές δομές για την αντιμετώπιση της φτώχειας.

«Οι ανάγκες όλο και μεγαλώνουν και συμπολίτες μπαίνουν πιο βαθιά στη φτώχεια.Τέτοιες δομές είναι απαραίτητο να υπάρχουν και σε ένα πλαίσιο σταθερό, όχι σήμερα είμαστε αύριο δεν είμαστε για να μπορούμε κι εμείς να λειτουργήσουμε καλύτερα. Αυτή της στιγμή δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε τίποτα» δηλώνει η Μαρία Καλύβα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Oμόφωνα η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας για τις δημοτικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας- LIVE

Πάτρα:Νηστικά για τρεις μέρες ήταν τέσσερα αδέλφια - Το thebest.gr στη Δομή Συσσιτίων – ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις