Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η ποιητική συλλογή της Αθηνάς Παπαδάκη «Το κοπάδι» παρουσιάζεται στο Λιθογραφείον της Πάτρας

Η ποιητική συλλογή της Αθηνάς Παπαδάκη «...

Η εκδήλωση προγραμματίζεται για τις 6 Οκτωβρίου 2015

Πέρυσι το καλοκαίρι, από τις Εκδόσεις Έναστρον κυκλοφόρησε η ποιητική συλλογή της Αθηνάς Παπαδάκη με τίτλο, «Το κοπάδι».

Δόλια ψεύδη

Ναι αληθεύει,

ότι ο χορτασμός κι ο χαλασμός

αιώνια συστεγάζονται.

Μη σας εξαπατούν λοιπόν

όσοι υπόσχονται έξοδο.

Κι εκείνοι,

στο φαρδύ πουκάμισο

κρύβουν το αλάθητο.

Μαχαίρι και ψωμί.

Το συγκεκριμένο βιβλίο όπως και το λογοτεχνικό έργο της Αθηνάς Παπαδάκη, η οποία έχει γεννηθεί στην Αθήνα και έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες ενώ εργάζεται ως δημοσιογράφος σε δημόσιο οργανισμό, θα παρουσιαστούν στη διάρκεια εκδήλωσης που θα γίνει στις 6 Οκτωβρίου 2015 το απόγευμα στο θέατρο Λιθογραφείον στην οδό Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων (η ακριβής ώρα σε επόμενη ανάρτηση).

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Γωνιά του Βιβλίου της οικογένειας Παπαχρίστου με το Λιθογαρφείον και τις εκδόσεις Έναστρον.

Η λογοτέχνις ασχολείται και με την κριτική βιβλίου και κείμενα της έχουν δημοσιευτεί στην Αυγή, το Βήμα και το περιοδικό Διαβάζω. Συνεργάστηκε με την Ελληνική Ραδιοφωνία σε εκπομπή όπου τα παιδιά ήταν δημιουργοί παραμυθιών. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και πολωνικά. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, καθώς και της ΕΣΗΕΑ.

Έργα της: Ποίηση: Αρχάγγελος από μπετόν, Μαυρίδης 1974, Αμνάδα των ατμών, Εγνατία 1980 (α’ έκδοση), Καστανιώτης 1983 (β’ έκδοση). Η συλλογή αυτή έχει μεταφραστεί στα αγγλικά με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης και πρόκειται να εκδοθεί. Γη και πάλη, Υάκινθος 1986 (α’ έκδοση), Καστανιώτης 1995 (β’ έκδοση), Ωχροτάτη έως του λευκού, Καστανιώτης 1989, Λέαινα της βιτρίνας, Καστανιώτης 1993.

Βιβλία της για παιδιά: Ο τενεκές του λαδιού, Καστανιώτης 1974. Το παραμύθι αυτό παρουσιάστηκε σε θεατρική μορφή από το πρώτο πρόγραμμα του ραδιοφώνου. Ο πετούμενος κήπος, Κέδρος 1980, Ο ήλιος κρυώνει, Α.Σ.Ε. 1982, Παλιές ιστορίες του κόσμου, Καστανιώτης 1982 (δύο τόμοι από μύθους της Ευρώπης και της Ασίας), Τα παραμύθια μας, Gutenberg 1988, 15 ιστορίες και ένα ερώτημα, Α.Σ.Ε. 1991.

«Το Κοπάδι» αποτελεί μια ποιητική συλλογή, όπου το κοπάδι των στίχων της ποιήτριας δεν είναι άτακτο και διασκορπισμένο, αλλά πειθαρχημένο στις όμορφες σκέψεις της.

Όλα τα ποιήματα της συλλογής Το κοπάδι της Αθηνάς Παπαδάκη είναι ολιγόστιχα, κάτι, που καθιστά ακόμα πιο δύσκολο να αποδοθεί το νόημα, που θέλει να δώσει η ποιήτρια. Όμως, η Αθηνά Παπαδάκη τα καταφέρνει αρκετά καλά να μας μεταφέρει τις σκέψεις της, να μας αιφνιδιάσει και να μας ξαφνιάσει ευχάριστα, όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο λογοτέχνης και κριτικός βιβλίου Θεοχάρης Παπαδόπουλος στο περιοδικό Vakxikon.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture