Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Debate: Ο απολογισμός μιας από τις πιο ανούσιες τηλεμαχίες πολιτικών αρχηγών

Debate: Ο απολογισμός μιας από τις πιο α...

Οι κερδισμένοι, οι χαμένοι, οι δημοσιογράφοι

Σε έναν πρώτο απολογισμό του χθεσινού debate άπαντες συμφωνούν - ακόμη και οι διοργανωτές που έθεσαν τους όρους του- ότι επρόκειτο για μια ανιαρή και κουραστική τηλεοπτική συζήτηση.  Ούτε οι πολιτικοί αρχηγοί ήταν στην καλύτερη φόρμα τους, ούτε όμως και οι δημοσιογράφοι. Βαρετές ερωτήσεις, αναμενόμενες απαντήσεις, κανείς δεν έκανε το μεγάλο λάθος και κανείς δεν έκανε την μεγάλη έκπληξη.

Αλέξης Τσίπρας

Έμεινε πιστός στην στρατηγική του, επανάλαβε τα «συνθήματα» της προεκλογικής του καμπάνιας, δεν κατάφερε ωστόσο να αξιοποιήσει το επικοινωνιακό του χάρισμα, ενώ έδειχνε κάποιες στιγμές αμήχανος και όχι ιδιαίτερα πειστικός.

Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Με το γνωστό του ύφος, χαλάρωσε κάποια στιγμή την ατμόσφαιρα με τις ατάκες του, οι οποίες ωστόσο έδειχναν «προβαρισμένες», ακολούθησε κι αυτός την δική του στρατηγική προσπαθώντας να αποδημήσει τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ κατάφερε να προβάλει αρκετούς από τους στόχους του.

Παναγιώτη Λαφαζάνης , Σταύρος Θεοδωράκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Πάνος Καμμένος, Φώφη Γεννηματά

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, ήταν πιο άμεσος και ως ο μόνος μαζί με τον Δημήτρη Κουτσούμπα που δεν έχουν ασκήσει εξουσία είχε μεγαλύτερο περιθώριο να παρουσιάζει θετικό λόγο και όραμα.

Η Φώφη Γεννηματά κέρδισε ένα επιπλέον μπόνους ως η μόνη γυναίκα της παρέας, γεγονός που τόνισε και η ίδια, ωστόσο ο λόγος της έμοιαζε παλιομοδίτικος και ξύλινος, ενώ σε κάποιες απαντήσεις της όπως για παράδειγμα στο θέμα των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν πειστική και έβγαλε ενόχληση προς τον Αντώνη Σρόιτερ, ο οποίος ήταν μακράν ο καλύτερος από πλευράς δημοσιογράφων.

Άμεσος ήταν και ο Πάνος Καμμένος, περισσότερο χαλαρός από συνήθως ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναμενόμενος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Το γεγονός ότι από ένα σημείο και μετά η συζήτηση μετατράπηκε σε μπάχαλο, και μάλιστα ανούσιο, μπορεί μεν να ζωντάνεψε μια …πεθαμένη συζήτηση, δεν μπορεί όμως να πιστωθεί στα θετικά του επιπέδου της συζήτησης, ενώ η υπερβολική άνεση της Όλγας Τρέμη και ο …τσαμπουκάς της, σε συνδυασμό με την αδυναμία του Γιομπαζολιά να τηρεί στοιχειωδώς τους κανόνες που είχε συμφωνήσει , δεν βοήθησαν στο να βελτιωθεί το επίπεδο του debate.

Σίγουρα η ατάκα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ότι όσοι δεν συμμετείχαν στο debate (εννοώντας την Χρυσή Αυγή) θα βγουν περισσότερο κερδισμένοι μάλλον ισχύει. Εξάλλου ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται με φασισμό, και ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής, δεν είναι απαραίτητα θετική απόφαση.

Τέλος το στήσιμο της τηλεμαχίας και οι όροι της, ιδιαίτερα η απόφαση να μην δείχνει η κάμερα τίποτα άλλο πλην του αρχηγού που κάθε φορά είχε τον λόγο, θύμιζαν τηλεόραση των seventies.

Σίγουρα πάντως η τηλεμαχία της προσεχούς Δευτέρας ανάμεσα σε Τσίπρα Μεϊμαράκη, αναμένεται με μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς πέραν όλων των υπολοίπων, η ιδιοσυγκρασία των δύο ανδρών αναμένεται να χαλαρώσει το κλίμα.

 

Διαβάστε επίσης

Τηλεμαχία: Το χρυσό βατόμουρο, η κλοπή στο νομισματοκοπείο και οι άλλες "θανατηφόρες" ατάκες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών


” Tηλεοπτική αναμέτρηση:Τι είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί - Οι εντάσεις και η πρώτη αποτίμηση - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ


Ένταση και "σπάσιμο" των κανόνων στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Το... παρασκήνιο του ντιμπέιτ- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από το στούντιο της ΕΡΤ

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις