Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαίνεται η φωτιά στον Καρέα - Κάηκαν σπίτια και επιχειρήσεις-Εκκενώθηκε μοναστήρι - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Μαίνεται η φωτιά στον Καρέα - Κάηκαν σπί...

Εκκενώνουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι

15.36 Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στον Υμηττό στο ύψος της περιοχής του Καρέα. Το πύρινο μέτωπο ξέσπασε μεταξύ του νεκροταφείου του Βύρωνα και της Λεωφόρου Κατεχάκη και ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση στο τέρμα της οδού Κισσού.H φωτιά έφτασε σε κατοικημένη περιοχή. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ζήτησαν από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε η Μονή του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου από τις 40 καλόγριες.


Ένα σπίτι και μία ταβέρνα κάηκαν στην περιοχή του Καρέα.

Η πυρκαγιά κινήθηκε με πολύ γρήγορους ρυθμούς λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και περίπου στις 14:00 οι φλόγες πλησίαζαν σπίτια ακόμα και στην Ηλιούπολη.

Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 18 οχήματα, ρίψεις νερού κάνουν δύο ελικόπτερα, ενώ στην περιοχή επιχειρεί ένα Καναντέρ και ένα ελικόπτερο.

Τεράστια είναι η κινητοποίηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής: σχεδόν όλοι έχουν βγει στους δρόμους και προσπαθούν με τα δικά τους μέσα -ακόμα και με κουβάδες- να περιορίσουν τις εστίες, ενώ βοηθούν και τους πυροσβέστες.

Στρατιώτες, πολίτες και πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες στον Υμηττό - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

13.39 Η φωτιά ήδη καίει τα πρώτα σπίτια στον Υμηττό και οι άντρες της πυροσβεστικής καλούν τους πολίτες της περιοχής να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Στην περιοχή, όπου έχουν σπεύσει επίγεια και εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής, πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες κατάσβεσης.

 

Πηγή:topontiki.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις