Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EXODOS

/

Έρχεται στις 18 Ιουλίου στην Πάτρα η Φωτεινή Βελεσιώτου με την ιδιαίτερη φωνή

Έρχεται στις 18 Ιουλίου στην Πάτρα η Φωτ...

Πολλοί την συγκρίνουν με την Σωτηρία Μπέλλου - Η Φ. Βελεσιώτου είχε ξαναέρθει στην Πάτρα στο Λιθογραφείον

Μεγάλο είναι το ρεύμα και η απήχηση που έχει τον τελευταίο καιρό η ερμηνεύτρια Φωτεινή Βελεσιώτου, με την ιδιαίτερη φωνή και ερμηνεία που πολλοί ήδη συγκρίνουν με το ξεχωριστό ηχόχρωμα της αξέχαστης Σωτηρίας Μπέλλου.

Η Φωτεινή Βελεσιώτου, συνταξιούχος δασκάλα από την Θεσσαλονίκη αλλά με ενασχόληση εδώ και χρόνια με την μουσική, ήρθε και στην Πάτρα για μία live εμφάνιση στο Λιθογραφείον, τον περασμένο χειμώνα όπου πραγματικά δεν έπεφτε καρφίτσα από την προσέλευση του κόσμου. Τώρα κοιτάζοντας την σελίδα της τραγουδίστριας στο facebook, είδαμε να έχει αναρτηθεί και κείμενο για την μεγάλη καλοκαιρινή της περιοδεία που περιλαμβάνει πολλούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο ως τη Γαύδο και από τη Ζάκυνθο ως τη Κω. Ένας από αυτούς θα είναι και η Πάτρα στις 18 Ιουλίου 2015.

Οι πρώτες πληροφορίες για τον χώρο που θα εμφανιστεί, μιλούν για χώρο στην Πλαζ του ΕΟΤ.

Η Φωτεινή Βελεσιώτου είναι μία ερμηνεύτρια λιτή, δωρική, με μία φωνή που σε τραντάζει, όπως έχει γραφτεί. Την γνωρίσαμε κυρίως μέσα από τις ερμηνείες της στο τραγούδι «Μέλισσες» αλλά και το πρόσφατο «Διόδια» του Σταύρου Σιόλα. Τώρα έχει πλέον και τον δικό της δίσκο στις αποσκευές της σε μουσική Μίνου Μάτσα και στίχους της Ελένης Φωτάκη, με γενικό τίτλο «Είδα του τρελού τα κλάματα» όπου η Φωτεινή Βελεσιώτου χαρίζει μία σειρά από μοναδικές ερμηνείες.

Το ήθος και η ερμηνεία της αγγίζουν τον κόσμο μ’ ένα τρόπο πρωτοφανή. Όπως έχει γραφτεί, η Φωτεινή Βελεσιώτου δεν έχει θαυμαστές και οπαδούς, όπως συμβαίνει με τα μουσικά είδωλα, έχει ωστόσο αποκτήσει ακροατές γοητευμένους που η φωνή της τους μεταμορφώνει όπως μεταμορφώνει και το κάθε τραγούδι. Το λαϊκό ηχόχρωμά της παραπέμπει στις μεγάλες γυναικείες φωνές του παρελθόντος που σπάνια συναντάμε πια.

Τον περασμένο χειμώνα η Φωτεινή Βελεσιώτου εμφανίστηκε μαζί με τους Μανώλη Μητσιά, Μπάμπη Στόκα, Φωτεινή Βελεσιώτου & Παυλίνα Βουλγαράκη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life