Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανεπιστήμιο Πατρών - Διευκρινιστική ανακοίνωση για την ερευνητική δραστηριότητα συνταξιοδοτηθέντος μέλους ΔΕΠ

Πανεπιστήμιο Πατρών - Διευκρινιστική ανα...

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αφορά στον κ. Ματσούκα, η αίτηση του οποίου για ομότιμος απερρίφθη

Από το Πανεπιστήμιο Πατρών εστάλη στα Μέσα ενημέρωσης ανακοίνωση σχετικά με την ερευνητική δραστηριότητα συνταξιοδοτηθέντος μέλους ΔΕΠ και πιο συγκεκριμένα για τον Ιωάννη Ματσούκα του τμήματος Χημείας και βασικού διοργανωτή κάθε χρόνο του επιστημονικού συνεδρίου ιατρικής χημείας στο οποίο έχουν φιλοξενηθεί σημαντικές προσωπικότητες και Νομπελίστες επιστήμονες κατά το παρελθόν.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής.

«Μετά από δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την ερευνητική δραστηριότητα συνταξιοδοτηθέντος μέλους ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών και προς ενημέρωσή σας για τα πραγματικά γεγονότα, σας παραθέτουμε τα κάτωθι:

Ο κ. Ι. Ματσούκας υπήρξε καθηγητής του Τμήματος Χημείας έως και τη συνταξιοδότησή του στις 31/8/2013. Το Τμήμα Χημείας, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης (συν. 10/6/2014) δεν πρότεινε τον κ. Ματσούκα για τη θέση του Ομότιμου Καθηγητή. Ομοίως, και η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών (στη συνεδρίαση της 12ης/5/15) απέρριψε την αίτηση για ομοτιμοποίηση του κ. Ματσούκα.

Ως εκ τούτου, για το Πανεπιστήμιο Πατρών ο κ. Ι. Ματσούκας είναι συνταξιούχος καθηγητής. Ο κ. Ματσούκας υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος σε ερευνητικά έργα του Ιδρύματος, τα οποία έχουν ολοκληρωθεί. Το μοναδικό έργο στο οποίο παρέμενε επιστημονικός υπεύθυνος ο κ. Ματσούκας, και το οποίο λήγει στις 8/6/2015, είναι ένα έργο στο πλαίσιο του προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, με τίτλο «Προκλινική και τοξικολογική αξιολόγηση πεπτιδικών μιμητών αναλόγων των ανοσοκυρίαρχων επιτόπων της μυελίνης συζευγμένων με μαννάνη με προοπτική κλινικών δοκιμών:

Ένα δραστικό θεραπευτικό εμβόλιο για τη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας (ΣΚΠ)», προϋπολογισμού, στην ερευνητική ομάδα του κ. Ματσούκα, 650.000 ευρώ. Όμως, με απαίτηση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) για αλλαγή του επιστημονικού υπευθύνου του συγκεκριμένου έργου λόγω συνταξιοδότησης, από 14/4/2015 επιστημονικός υπεύθυνος του έργου αυτού είναι ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Χημείας κ. Θεόδωρος Τσέλιος.

Το Πανεπιστήμιο θεωρεί ότι η ως άνω ανακοίνωση αποκαθιστά την αλήθεια για όσα δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες στον τύπο, σχετικά με τον κ Ματσούκα και την συγκεκριμένη ερευνητική δραστηριότητα.

Πάτρα, 22 Μαΐου 2015

Από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις